Duck Hunt



Duck Hunt on Nintendon kehittämä ammuntapeli, joka ilmestyi vuonna 1984 pelihalliversiona. Vuonna 1987 peli ilmestyi Eurooppaan Nintendo Entertainment System- konsolille.

Peliä ei voi pelata NES:in ohjaimella, vaan NES Zapper-pistoolilla. Pistoolilla tähdättiin televisioruutua ja yritettiin ampua lentäviä ankkoja. Tasoista pääsi eteenpäin kun oli ampunut tietyn verran ankkoja per taso. Peli loppuu, jos et ole pystynyt ampumaan ankkoja tarpeeksi. Jokaisesta linnusta saa myös pisteitä.
Ensimmäiset tasot voivat tuntua helpolta, mutta sen jälkeen ankat nopeutuu ja alkaa hutiampumiset (ehkä).
Pelissä on 99 tasoa, jonka jälkeen peli alkaa alusta eli tasosta 0. Kyseessä on ohjelmointivirhe, eikä ankkoihin voi osua. Syynä on se, että pelintekijät eivät uskoneet kenenkään ikinä pääsevän pelissä loppuun asti saati noin korkealle tasolle, joten loppua he eivät ole tehneet.

Pelaajat muistavat varmasti myös pelin hihittävän koiran, joka käy noukkimassa ammutut ankat. Koira alkaa hihittämään sinulle, jos et ole onnistunut ampumaan yhtään lintua.

Pelissä on 3 erilaista pelityyppiä: 1 sorsa kerrallaan, 2 sorsaa kerrallaan ja savikiekkoammunta.

Suomessa on myyty Zapper-valopistooleita pakettina, jonka mukana tuli myös itse konsoli sekä peli, joka sisälti Duck Huntin ja Super Mario Bros. -pelin.

Duck Huntia ei ikävä kyllä voi pelata LCD- tai plasmatelevisioilla.


Kommentit