Mirror’s Edge



Mirror’s Edge on ruotsalaisen EA Digital Illusions CE:n (DICE) kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema ensimmäisestä persoonasta kuvattu toimintaseikkailupeli. Peliä voi pelata PlayStation 3:lla, Xbox360:lla ja PC:llä.

Pelin tapahtumat tapahtuu suurkaupungissa jonka nimeä ei mainita. Kaupungin totalitaarinen hallinto valvoo kaikkea sähköistä viestintää ja hallinnon tavoite on vähentää rikollisuutta ja poistaa kaikki hallintoa vastustava toiminta. Kaupungissa on myös meneillään pormestarinvaalit, joissa on ehdokkaina kaupungin nykyinen pormestari Callaghan, joka aikoo jatkaa kaupungin tiukkaa valvontaa. Vastaehdokkaana on Robert Pope, joka lupaa kansalle muutosta elämään.
Pelaajan ohjaama kuriiri Faith saa tietää ystävältänsä että Kate, hänen sisarensa on joutunut ongelmiin Popen toimistossa. Toimistosta Faith löytää sisarensa kuolleen Popen luota. Kate selittää, että hänet on lavastettu murhaajaksi ja pyytää sisartaan Faithia selvittämään mistä lavastus johtuu.

Peli erottuu muista ensimmäisen persoonan peleistä selvästi; pelillisesti että graafisesti, pelimaailmaa on väritetty kirkkaaksi, pelaajan on mahdollisuus nähdä Faithin kehonosia, esim. jalkoja ja käsiä. Peliruutu on  heijastusnäytötön.
Pelihahmon liikevalikoima on tavallista laajempi, esim. pelissä voit juosta seiniä pitkin ja liukua esteiden ali.

Jos pelaaja tykkää parkourista, on Mirror’s Edge hänelle sopiva peli. Faith nimittäin pomppii erilaisten rakennusten päällä, juoksee seiniä pitkin ja kulkee ilmastointikanavissa.
Vaikka peli sisältää paljon parkouria ja juoksemista, joutuu Faith joskus turvautumaan väkivaltaan; joko nyrkein tai pelaajan hahmo voi riisua vihollisen aseista ja ampua vihollista. Aseissa on käytettävissä vain yksi lipas. Pelin voi läpäistä myös ilman yhtään ampumista.
Pelissä on myös "Runner Vision" - näkötila, jolla pelaaja näkee pelin etenemisen kannalta tärkeitä ympäristönosia, esim. ovia. Pelaaja voi kyllä poistaa kyseisen tilan pois päältä kokonaan, jos ei tämä näkötila kiinnosta.
Peli sisältää myös "Time Attack"- pelimuodon, jossa täytyy suorittaa erityistehtäviä mahdollisimman lyhyessä ajassa. Omat tulokset voi tietenkin lähettää internetin pistetaulukkoon. Niiden kautta pelaajat voivat ladata haamu-uusintoja.

Borne Games on luonut pelistä sivustakuvatun "Mirror’s Edge 2D" -selainpelin.


Lopuksi vielä pelin traileri:



Kommentit