Super Mario Bros. 3



Nintendo EAD:n kehittämä ja Nintendon julkaisema Super Mario Bros. 3 julkaistiin vuonna 1988 NES:lle ja SNES:lle. Pelistä on tehty uudelleenjulkaisuja Wii:lle ja Game Boy Colorille.

Pelaaja käyttää hahmonaan Mariota, mutta jos pelissä on kaksi pelaajaa, toinen heistä saa käyttöönsä Marion veljen Luigin.
Tarinassa seitsemän kuningaskunnan kuninkaat ovat muuttuneet eläimiksi. Syynä näihin muodonmuutoksiin on kirous, jonka ovat tehneet Bowserin seitsemän lasta. Mario lähtee vapauttamaan kuninkaita kirouksesta ja lopussa hänen tulee myös pelastaa Prinsessa Peach, joka on vankina Bowserin luona.

Pelissä siirryt eri tasoihin kartan avulla. Super Mario Bros. 3 oli yksi ensimmäisistä tasohyppelypeleistä, joka käytti tämänkaltaisia karttaa tasoissa siirtymiseen.
SMB3:ssa oli myös hahmon kontrollointi laajentunut, nimittäin nyt pelissä pystyi ensimmäistä kertaa liukumaan alamäkiä alas ja kantamaan ja heittämään tajuttomia vihollisia ja tavaroita.

Pelissä on pukuja, jotka tuovat pelaajan ohjaamalle hahmolle erikoisvoimia. Yksi tunnetuimmista voimista on "pesukarhuvoima", jonka avulla hahmo pystyy lentämään. Tämän voiman saa keräämällä lehden.
Pelin muita voimia ja asuja ovat "tulikukka", jonka avulla voit heittää tulta, "tähtivoima", joka tekee hahmosta hetkeksi voittamattoman, sammakkopuku, jonka avulla hahmo liikkuu paremmin ja nopeammin vedessä, mutta huonommin ja hitaammin maalla, vasarapuku, jonka avulla hahmo voi heittää vasaroita ja Tanooki-asu, joka on muuten aivan samanlainen kuin "pesukarhuvoima", mutta hahmo voi muuttua pieneksi hetkeksi patsaaksi.

Peli sisältää myös Mario Bros. nimisen pelin eräänlaisena minipelinä, jota voi pelata kaksinpelinä. Kaksinpeliä voi pelata vain jos kumpikin pelaaja on samassa kenttäruudussa. Tässä minipelissä voit varastaa toisen pelaajan voimaesineitä/asuja jotka ovat heidän varastossaan.

Peli on yksi tunnetuimmista Mario-pelisarjan peleistä ja on samalla Nintendo Entertainment Systemin myydyin Mario-peli.



Kommentit