Mega Man 4



Capcomin vuonna 1991 julkaisema ja kehittämä Mega Man 4 on NES:lle kehitetty tasohyppelypeli. Euroopassa peli ilmestyi vuonna 1993.

Pelissä siis ohjataan Mega Mania, joka taistelee tohtori Cossackin luomuksia vastaan. Cossack väittää taistelun syyksi vihaa Mega Mania kohtaan ja sen luojalle, koska he jättävät hänen luomuksensa pimeään varjoon. Syynä taisteluun on kuitenkin Cossackin tytär Kalinka, joka on joutunut Mega Manin arkkivihollisen tohtori Wilyn panttivangiksi. Kalinka pääsisi turvaan, jos Mega Man tuhottaisiin.

Pelin alussa on pelattavissa kahdeksan eri kenttää, jotka voi pelata haluamassaan järjestyksessä. Jokaisen kentän jälkeen tulee pomovastus. Tason vastuksen näkee heti valikossa. Näiden kahdeksan tason jälkeen tulee Cossackin linna, sen jälkeen tohtori Wilyn linna. Kummassakin linnassa on muutama erilainen taso.
Aina kun olet läpäissyt jonkin tason, Mega Man saa uuden aseen (viimeisimmistä tasoista ei saa uutta asetta). Jokaisella vihollisella on myös oma heikkous, joten eri aseiden kokeilu on kannattavaa. Tosin jotkut viholliset ovat immuuneja joihinkin panoksiin. Pelin voi myös päässä läpi pelkällä Mega Manin perinteisellä Mega Busterilla. Mega Busteria on parannettu edelliseen peliin verrattuna siten, että sillä voi ampua plasma-ammuksia jotka ovat kolme kertaa parempia kuin perusammukset.
Pelissä on myös mukana Rush-koira, jonka avulla Mega Man voi esimerkiksi hypätä paljon korkeammalle kuin tavallisesti.

Peliä on kehuttu hyvästä pelimusiikista ja ääniefekteistä. Jotkut Rock-yhtyeet ovat jopa ottaneet vaikutteita tästä pelistä sekä muistakin Mega Man-sarjan peleistä.




Kommentit

  1. mulla oli lapsuuden nesillä vaa yksi megaman-peli ja se oli just tää nelonen. sitte myytii konsoli ja pelit, tuo tottakai mukana. nyt kun olen myöhemmin alkanu keräilee nes-pelejä (puhumattakaan megaman-faniudesta) niin arvaa harmittaako että luovuttii tuosta pelistä, kyllä vain :/ mutta siis itse tuo peli on tosi hyvä, pitäisi joskus taas pelailla vähintääki emulaattorilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on tämä peli NES:lle ja hyvähän se on. Pidän myös todella paljon tämän Mega Manin musiikista (kuten monen muunkin NES pelin musiikista esim. Super Mario Bros 3:en).

      Poista

Lähetä kommentti