Nintendo Wii U - Mitä on tulossa?



Nintendo Wii U ilmestyy 30.11.2012. Konsolia pidetään myös ensimmäisenä kahdeksannen sukupolven pelikonsolina. Mitä kaikkea Wii U:hun on tulossa? Kaikkea ei ole kerrottu, mutta kuitenkin sen verran että moni pelaaja ja Nintendo-fani odottelevat jo konsolin tuloa kuin lapsi joulupukin tuloa jouluna. Joulusta puheen ollen epäilen myös että konsoli löytyy monen pelaajan joulukuusen alta.

Wii U:sta julkaistaan kaksi erilaista versiota: Wii U Basic ja Premium. Basic eli perusmalli on väriltään valkoinen, kun taas Premium on musta. Kummatkin laitteiden mukana tulee konsolin pääohjain Wii U Gamepad. Premium-versio sisältää hiukan enemmän laitteita kuin Basic; Premiumin mukana tulee myös ohjaimen lataustelakka, konsolin pystyalusta ja ohjaimen pöytäteline.


Tältä näyttää tuleva Nintendo Wii U


Nintendo on myös julkaissut konsolin teknisiä tietoja, mutta ne voivat toki muuttua;
Konsolin kuva suurempana



Prosessorit: Konsolin CPU-prosessorina toimii IBM POWER7 -pohjainen moniytiminen suoritin. Grafiikkaprosessorina toimii taas Custom AMD Radeon - pohjainen High Definition GPU.

Muisti: Perusmallissa on 8Gt:ä ja Premiumissa on 32Gt:n sisäinen Flash memory. Muistia voi myös laajentaa SD-muistikorteilla ja ulkoisilla USB-kovalevyillä.

Oheislaitteet ja portit: Konsolissa on SD-muistikorttitelakka, USB 2.0-portit (yhteensä 4 kappaletta, kaksi edessä ja kaksi takana), "AV Multi Out"-portti, Sensor Bar -virtaportti ja HDMI 1.4 -ulostuloportti.

Laite tukee myös muutamia Wiin ohjaimia, esimerkkinä vaikka Wii Remote Plus. Konsolin pitäisi tukea myös Wiin pelejä. GameCube pelejä ja ohjaimia konsoli ei kuitenkaan tue niin kuin edeltäjänsä Wii.

Wii U GamePad 

Wii U GamePad on konsolin pääohjain. Ohjaimessa on 6,2 tuuman kosketusnäyttö, jolla voi täydentää päänäytön peliä. Ohjaimen kautta voi myös toistaa peliä ilman televisiota.
Ohjaimeen on myös lisätty kiihtyvyydentunnistin, kamera, gyroskooppi, kaksi analogista tattia ja sisäänrakennettu mikrofoni. Ohjaimen asetuksista voi myös pistää tärinän päälle.
On sanottu, että GamePad tuo yhden kokemuksen lisää Wii U:hun; "Gamepadilla voi pelata ja voittaa tietyllä tavalla, kun muilla pelaajilla on toisenlaisia tapoja pelata peliä ja voittaa se"
Ohjainta voi käyttää myös television kaukosäätimenä.

Wii U Pro Controller

Wii U Pro Controller on konsolin toinen ohjain, joka pitää ostaa erikseen. Ohjain muistuttaa paljon perinteisiä peliohjaimia, esim. PlayStationin tai Xbox:in ohjaimia.
Ohjain ei kelpaa kaikkiin Wii U peleihin, koska siinä ei ole kosketusnäyttöä.


Nintendo on myös ilmoittanut, että konsoli tukee joitakin viihdesovelluksia, kuten YouTubea ja Netflixia.
Konsolissa on myös Nintendo E Store niminen sovellus, jonka avulla voi mm. lukea kirjoja, digitaalisia lehtiä ja pelioppaita.
Miiverse on Nintendon uusi yhteisöpalvelu, joka on myös mukana konsolissa. Siinä on aivan uusi verkkoviestintäjärjestelmä, jolla voit mm. keskustella, jakaa kokemuksia, löytää uutta pelisisältöä tai haastaa ystäväsi pelaamaan jotain peliä yhdessä. Miiversessä voit tehdä oman Mii-hahmon.

Konsolista ja ohjaimesta on jo kerrottu kaikenlaista, mutta mitä Wii U pelejä ilmestyy samaan aikaan kuin itse konsoli? Tässä lista:

Assasin's Creed 3
Batman: Arkham City Armored 
Bayonetta 2
Ben 10: Omniverse
Call of Duty: Black Ops 2
Darksiders 2
Epic Mickey 2
ESPN Sports Connection
Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade
FIFA 13
Funky Barn
Game Party Champions
Just Dance 4
Marvel Avengers Battle for Eart
Mass Effect 3 Special Edition
NBA 2K13
New Super Mario Bros U
Nintendo Land
Rabbids Land
Sonic & All-Stars Racing Transformed Limited Edition
Tank! Tank! Tank!
Tekken Tag Tournament 2
Transformers Prime
Warriors Orochi 3 Hyper
Your Shape 2013
ZombiU

Muita pelejä jotka ilmestyvät Wii U:lle lähiaikoina on mm. Scribblenauts Unlimited, Rayman Legends ja Pikmin 3. Tarkempaa tietoa Wii U:n tulevista peleistä tulee seuraavassa "Ilmestyvät pelit" osiossa.


Mitähän Wii U:lle tapahtuu? Tuleeko siitä hitti vai floppi? Tulevaisuus näyttää...










                                                               









Kommentit