Pac-Man



Tōru Iwatanin luoma ja Namcon valmistama Pac-Man ilmestyi vuonna 1980. "Puck Man" eli Pac-Man on yksi tunnetuimmista peleistä ja on samalla myös yksi kuuluisimmista pelihahmoista. Peli oli alunperin kolikkopeli, mutta nykyään Pac-Man on todella monella pelikonsolilla. Tämä videopeli oli myös ensimmäinen peli joka syrjäytti Space Invadersin markkinoilla. Peli oli ja on vieläkin kuuluisa ja suosittu sen takia, että Pac-Man sopii kummallekin sukupuolelle ja on samalla lähes väkivallaton.

Pelin idea on ohjata Pac-Mania ja syödä samalla pisteitä ja erilaisia tavaroita. Hahmo liikkuu sokkelossa. Kenttä on läpäisty silloin kun kaikki pisteet on kerätty sokkelosta. Pisteiden kerääminen kuulostaa ihan helpolta, mutta sokkelossa liikkuu myös neljä eriväristä haamua, jotka aikovat saada Pac-Manin kiinni. Jos haamu saa pelaajan kiinni, niin Pac-Man menettää elämän. Pelin alussa elämiä on yhteensä kolme kappaletta. Kentällä on myös neljä erikoispistettä, joiden avulla pelaaja voi syödä hetken ajan haamuja. Kun haamun on syönyt, haamusta jää jäljelle vain silmät jotka menevät karsinaan. Pian karsinasta tulee uusi haamu. Kun on päässyt tiettyyn tasoon asti, niin haamuja ei enää pysty syömään erikoispisteistä huolimatta.
Jokainen kenttä alkaa niin, että haamut ovat karsinassa ja Pac-Man on hieman sen alapuolella.
Kuinka paljon yhdestä pisteestä saa pisteitä? Yksi piste on 10 pisteen arvoinen ja yhdessä kentässä pisteitä on yhteensä 240 kappaletta. Energiapisteistä saa 50 pistettä ja bonuspisteitä saa kun syö "hedelmän".
Pac-Man saa lisäelämän aina kun pelaaja ohittaa 10 000 pistettä. Kolikkopeleissä lisäelämät voi ottaa pois käytöstä. 
Pelin tasojen välissä näytetään välillä lyhyitä animaatioita.

Pelistä on tehty monia eri versioita aina sokkelopeleistä ajopeleihin. Pac-Man on myös yksi matkituimmista videopeleistä.
 


Pac-Manista on tehty myös animaatioelokuvia, mutta Pac-Mania on pelattu myös televisio-sarjoissa. Esimerkiksi tässä on pätkä Taxi nimisestä ohjelmasta, jossa Louie De Palma (Danny DeVito) on ostanut Pac-Manin, jotta taksikuskeilla ei olisi tylsää. Itse peliä alkaa pelaamaan Jim "Iggy" Ignatowski (Christopher Lloyd)


Kommentit

  1. tuo deviton ja lloydin video kyllä aiheutti pienimuotoista repeilyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole ainoa kenelle se video aiheutti repeilyä :)

      Poista

Lähetä kommentti