Cubixx HD (Arvostelu)




Eli kysessä on Cubixx HD niminen Puzzle-peli, jonka on kehittänyt ja julkaissut Laughing Jackal. Se julkaistiin PlayStation 3:lle elokuussa vuonna 2011.

Cubixx on erittäin yksinkertainen peli, joka on helppo oppia:

Pelaaja ohjaa robottia, joka ampuu laserilla. Robotin tehtävänä on laserin avulla tehdä kuution pintoihin kiinteitä alueita. Kun tietty prosenttiluku on täytetty kuutiosta, pääsee seuraavalle tasolle.
Kuution "tyhjillä" alueilla kulkee matomaisia valo-olentoja. Jos mato osuu robottiin tai robotin keskeneräisiin viivoihin (eli keskeneräisiin kiinteisiin alueisiin), pelaaja menettää yhden elämän ja keskeneräinen alue häviää.
Näiden olentojen määrä nousee, kun pääsee tasoissa eteenpäin.
Tyhjillä alueilla on myös erilaisia "Bonus -efektejä", jotka saa käyttöön pistämällä sen kiinteälle alueelle. Esimerkkinä tämän tyylisistä efekteistä vaikka "yhden lisäelämän saaminen". Kaikki efektit eivät kuitenkaan ole positiivisia, esim. pääkallon näköinen efekti aiheuttaa heti pelaajalle kuuluisan Game Overin.
Peli sisältää myös erilaisia pelimuotoja, esim. Arcade ja Time Trial.

Peli on aivan hauska, vaikka sitä ei aivan koko ajan jaksa pelata. Eli laskisin tämän teoksen jonkinlaiseksi "OK ajanviettopeliksi". Peli muistuttaa myös hyvin paljon Qix- ja AirXonix -pelejä. Cubixx HD:n tarkkaa arvosanaa en osaa sanoa, mutta sanoisin sen pyörivän noin 7 ympärillä.

Positiivista:

+ Yksinkertainen ja helppo oppia
+ Hauskaa ajanvietettä


Negatiivista

- Ajanvietettä vain vähäksi aikaa








Kommentit