PS Vita



Tulipas tuossa muutama päivä sitten hankittua PS Vita käsikonsoli (eli tulevaisuudessa blogissa tulee olemaan myös tekstiä kyseisen konsolin peleistä). Mutta minkälainen käsikonsoli tämä Vita sitten on?

Heti aluksi täytyy sanoa, että olen ällikällä lyöty Vitan suhteen. En edes pystynyt kuvittelemaan ennen tätä, että käsikonsolissa voisi olla näin hyvät grafiikat. Aivan kuin katsoisi televisiosta PS3:n pelejä (tosin ruutu on paljon pienempi)! Voin kyllä sanoa aivan suoraan, että Nintendo DS häviää Vitalle ainakin grafiikan suhteen (3DS:stä ei hajuakaan). Kaiken lisäksi voin sanoa DS(i):n että Vitan omistajana myös sen, että tätä Sonyn teosta on myös paljon mukavampi pitää kädessä. 
Pelissä liikkuminenkin on rentoa puuhaa pienien analogisten sauvojen takia (PS konsoleiden sauvoja kutsun yleensä "tateiksi", joten Vitan kohdalla kutsun niitä "Mini tateiksi" pienen koon takia). Todella sulavaa liikettä, sanokoon kuka mitä tahansa. Myös konsolin äänentoisto on todella laadukasta.
Konsolin kamera on huonolaatuinen, mutta toisaalta minua ei paljoa edes kiinnosta käsikonsoleiden kamerat. Kamera onkin mielestäni Vitan huonoin asia.

Kaikinpuolin täytyy sanoa, että PS Vita on erittäin hyvä, lähes fantastinen käsikonsoli. Positiivisuutta nosti vielä se, että huomasin  PS Storesta mahdollisuuden ostaa PlayStation 1:n pelejä Vitaan. Hienoa, vielä kun saataisiin enemmän PlayStation 2:n pelejä mukaan!

Elikkäs lyhyesti sanottuna Vita on todella hyvä käsikonsoli, joka on ulkomuodoltaakin todella upean näköinen. Suosittelen tätä todella paljon pelien ystäville!

+  jos jotakin kiinnostaa, niin olen pelaillut Vitalla mm. WipeOut 2048:sta, Gravity Rushia ja Metal Gear Solid 2:sta. 








Kommentit