Trine (Arvostelu)



Kolme sankaria, epäkuolleet, taikaesine Trine ja valtakunnan pelastaminen. Siinä onkin hyvät mausteet hyvään fantasiamaailmaan liittyvään peliin!

Trine on suomalaisen Frozenbyten kehittämä ja Nobilis SouthPeak Interactiven julkaisema tasohyppelypeli, joka on tehty PlayStation 3:lle (PlayStation Network) ja PC:lle.

Pelin tarinassa kolmelle sankarille (ritari, taikuri ja varas) tulee tehtävä, jonka panoksena on kuningaskunta: Kuningaskuntaa hallinnut kiltti ja ystävällinen kuningas on kuollut. Kuoleman takia syttyi tyhjiö, joka toi maanpinnalle elävien kuolleiden armeijan (luurankoja). 
Kenties kohtalon takia kyseiset kolme henkilöä tulivat samaan paikkaan ja aikaan. Paikalla on myös mysteerinen taikaesine Trine, joka sitoo heidän sielunsa yhteen. Siitä alkaa matka, jonka tarkoituksena on pelastaa rakas kuningaskunta pahoilta voimilta.



Trine on tasohyppelypeli, joka sisältää toimintaa, puzzleja ja tietysti sitä hyppimistä. Tämä kaikki yhdistettynä, niin pelistä ei voi tulla huonoa (tai voi, jos se on huonosti toteutettu). Peli sisältää myös paljon fysiikkaa vaativia tehtäviä, joista osa hoidetaan käyttämällä velhoa, joka pystyy luomaan peliin laatikoita, lautoja ja kolmioita ja hän pystyy samalla leijuttamaan niitä ilmassa. Niin, jokaisella kolmella hahmolla on omat kykynsä. Velhon taidot mainittiin jo, joten puhutaanpa vähän vaikka ritarista. Ritari on tarkoitettu lähinnä lähitaisteluun luurankoja vastaan. Ritarin käyttämät miekat ja vasarat saavat kirjaimellisesti luurangot kasaan, eikä siihen auta maidon juonti yhtään. Kyseinen hahmo pystyy myös torjumaan kilvellä ammuttuja nuolia ja ylhäältä tippuvia kiviä ja piikkipalloja. Hahmo pystyy myös heittämään erilaisa tavaroita vihollisia päin. Ritari on siis loppujen lopuksi fyysistä toimintaa painottava hahmo.
Pelin kolmas hahmo on varas, joka on pelin ainoa pelattava naishahmo. Varas on erittäin hyvä "kaukotaistelussa", johtuen siitä että hän käyttää aseenaan jousipyssyä. Hahmolla pystyy myös keinuttamaan itsensä rotkon yli, nimittäin hän pystyy kiinnitämään eräänlaisen köyden puupintaisiin asioihin. 
Jokaisella hahmolla on omat kykynsä ja jokaista hahmoa ohjataan yksi kerrallaan. Jos tarvitsee toista hahmoa, niin sen kuin vaihtaa sen. Eikä kannata myös hätäillä, jos jokin omista hahmoista kuolee kesken matkan; peliä pystyy jatkamaan ihan hyvin ja hahmo elvytetään takaisin, kunhan pelaaja pääsee herätyspisteelle. Kuulostaa hyvältä, eikö niin?

Pelillisesti Trine on erinomainen. Trinessä ei nimittäin ole oikein mitään isoja virheitä, mitä nykyään saattaa löytyä peleistä ehkä liiankin usein. Tässäkin pelissä on virheitä, mutta kun ne ovat lähinnä niin pieniä, ettei kukaan välitä niistä... Tai jos välittää, niin taitaa kyseessä olla todellakin aika tarkka ihminen.
Peli on myös sillä tavalla mielenkiintoinen, että se on monipuolinen. Kuten tuossa melkein heti alussa sanoin, niin peli sisältää toimintaa, puzzleja ja sitä perinteistä hyppelemistä. Moni varmasti tokaisisi, että "Kyllähän noita muissakin peleissä on". On toki, mutta kun Trinessä nämä on yhdistetty erittäin hyvin! Näihin vielä mausteeksi juuri tämä erilaisten objektien tekeminen velhon avulla, niin peli sisältää kaikenlaista laidasta laitaan. 



Graafisesti peli on myös upean näköinen. Moni asia on tehty hienosti, kuten luurankojen kiipeily. Luuranko tulee ihan mukavan oloisesti ylöspäin, kunhan kyseiselle paikalle ei tule tungosta, jonka jälkeen viholliset tiputtelevat jo itseään suoraan laavaan tai johonkin muuhun kuolemanloukkuun...
Yksi kehuttava asia on myös Trinen soundtrack. Todella rauhallinen musiikki, joka tuo hyvin fantasiamaailman tuntuisen fiiliksen. 
Pelin vaikeustaso on myös mielestäni ihan ok, itsekin pelasin pelin nimittäin läpi hardilla ihan suoraan. Eli jos kaipaat hiukan enemmän haastetta, niin kannattaa kokeilla tuota hard -vaikeustasoa, koska kyseessä ei kuitenkaan ole mikään "pelaajan unelman" murskaaja. Jos hardilla aloittaminen kuitenkin tuntuu hiukankin hankalalta, niin valitse sitten normaali. 



Trine on lyhyesti sanottuna hyvä tasohyppelypeli, jota jokaisen pelaajan tulisi jossain vaiheessa edes testata. Peli sai minut myös ostamaan pelin jatko-osan, eli Trine 2:sen. Suomalaisten kehittämä fantasiaseikkailu saa arvosanakseen kiitettävän eli 9.

POSITIIVISTA

+ Hyvä tasohyppelypeli, jossa pelattavuus kohdillaan
+ Mukana kaikenlaista hauskaa, kuten erilaisten objektien teko
+ Vaikeustasot sopivan hyviä
+ Soundtrack ja grafiikka

NEGATIIVISTA

- Eräänlainen "Trine-käyrä" täyttyy pelaajassa helposti
- Itsestään tippuvat luurangot, jotka sitten hajoavat



*Pelikuvat ovat Trinen omilta sivuilta





Kommentit