tiistai 11. kesäkuuta 2013

PS4 - Nettipelaamista vain PS Plussalla!


PlayStationin ilmainen nettipelaaminen loppuu seuraavassa konsolissa, eli PS4:lla. Jos haluat pelata netissä pleikkari 4:sen pelejä, niin sinun tulee hankkia PS Plus, joka maksaa tällä hetkellä 49.95 (vuosi) ja 14,95 (3 kuukautta). Moni saattaa hiukan suuttua tästä, mutta loppujen lopuksi PS Plus maksaa itsensä takaisin nopeasti: ilmaiset pelit, pilveen tallentamiset, erikoisalennukset ja automaattiset pelitallennukset nostaa Plussan arvoa nopeasti. Plussan hinta pysynee samana, mutta jos vuoden aikana saa jo yli 300-700 euron arvosta pelejä, niin kyllä sen viisikymppiä voi maksaa helposti. PS Plus kannattaa muuten jo PS3:lla, sanon minä!

30 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä että Plus maksaa jopa 50 euron hinnalla itsensä takaisin nopeasti. Itse en ole tosin koskaan maksanut siitä vuosimaksusta 30-40 euroa enempää kun olen ostanut aikani aina niistä alennuksista joita tulee muutaman kerran vuodessa. Nimim. tällä hetkellä plus-aikaa varastossa syyskuuhun 2014 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Plussaa pistetty hiukan varastoon vai? :D

   Niin ja kannattaa joo ostaa noista alennuksista myös. Onhan sekin rahansäästöä!

   Poista
  2. Joo silloin kun hankin viime syksynä PS3:n niin otin vuodeksi tuon plussan. Viime joulun alla oli uusi tarjousjuttu niin ajattelin että sama se nyt on ostaa säästöön kun halavalla saa ja muistaakseni se PS Vitan hankintakin alkoi tuossa vaiheessa jo houkuttaa melkolailla eli saisi vielä enemmän hyötyä sijoitukselle :) Tuolloin kun hankin nuo Plussat niin hyödynsin siinä samalla niitä Ahvenanmaalta saatuja kortteja joiden avulla ostokset sai vielä vähän halvemmalla.

   Poista
  3. Ja halvalla tuli Plussat matkaan :D

   Itsellänikin tuo Vita on niin täytyy sanoa että siihekin tulee noita ihan hyviä laatupelejä, esim. Metal Gear Solidia, Raymania, WipEoutia, Unchartedia jne. Eli pelkästään jo Plussan peleillä saa hyvää ja laadukasta pelattavaa käsilaitteelle :D

   Poista
 2. kyllä kannatta se plussa olla, ei se loppujen lopuksi paljon maksa ja hyöty on tosi suuri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin! Itse laskin juuri että jo nämä kesäkuussa kaikkien ladattivien ilmaisten pelien arvo (arvot laskettu PS Storen mukaan) on jo 321,8 euroa (mukana jo nuo tänään tulevat uutuudet, eli Uncharted 3, lbp karting ja X-COM. Mukaan ei ole laskettu niitä mitkä lähtee tänään pois). Eli todellakin kannattavaa!

   Poista
 3. Joo ite en kans pidä kyseistä ratkaisua yhtään pahana; olen kuitenkin useamman vuoden maksanut Xbox Livestä. Nyt en kuitenkaan toukokuussa uusinut enää vuositilaustani, vaan ajattelin siirtyä "plussan" puolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Plussan puolella ollessa plussaa saadaan :D

   Poista
 4. mitä vittua toiha on ihan perseestä! ihminen maksaa jo netistä ja nyt joutuu vielä maksamaan siitä että pääset hydyntämään jo maksamaasi internettiä?! eli pitäisikö harkita ILMAINEN 100megan yhteys joka talouteen ja si maksaa eriksee siitä mihin sitä käyttää?! ihme Shaipaa sanon minä... eli jos haluut pelaa ympäri vuoden nettipelejä joudut maksaa jotai tuhatta euroo vuos? ja si sanotaa joo saat paskoja ilmaisia pelejä :D OUJEE JÄRKI KÄTEE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa muistaa kuitenkin se että vaikka maksaisit miljoonakin euroa Internet-yhteydestäsi niin Sony (eli Playstationin omistaja) ei saa siitä mitään rahaa. Palvelimien pitäminen (ja niihen huolto, kehitys ja sen varmistus ettei isoja toimintakatkoksia tule) nielevät ison summan rahaa ja tuolla maksullisella nettipelaamisella saadaan rahoitettua ainakin osan niistä kustannuksista. Onhan se loppukäyttäjän kannalta harmillinen asia mutta se on elämän realiteetti että kaikki maksaa :)

   Poista
  2. Kuten Mikko jo sanoi niin ei se palvelimen pito Sonyllekaan mitään ilmaista ole.
   Vaikka tämä joitain pelaajia saattaa kismittää aika paljon, niin onhan tätä nettimaksullista pelaamista ollut jo Xboxilla.
   Tällä tavalla Sony saa myös spämmäreitä ja häiriköitsijöitä kuriin. Toki ei kaikkea, mutta jos nettipelaamisesta maksaa niin sitä aikaa tuskin haluaa käyttää turhaan häiriköintiin :D

   Poista
 5. En voi käsittää miten sony saattaa mennä microsoftin puolelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, odotettavissa tämä oli. Ei se ilmaisen netin pyörittäminen nimittäin mitään halpaa ole :)

   Poista
 6. Ymmärrän Sonyn pointin tässä, mutta täytyy kyllä sanoa, että omalta osalta harmillinen juttu. Olin ajatellut siirtyä pelaamaan FFXIV: A Realm Rebornia PS4:llä, kunhan sille ilmestyy, mutta taitaa jäädä siirto tekemättä. Kun kyseessä on ainakin toistaiseksi ainoa peli, jota netissä pelaan, ei kannata netin ja pelin kuukausimaksun lisäksi lähteä maksamaan vielä PlayStation plussasta, että saa sitä pelata. Varsinkin, kun PS3:lla nyt kuitenkin saa sitä pelata ilman plusjäsenyyttä.

  Jos taas pelaa paljonkin pelejä netissä, tuo lienee eri asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aika harmillinen tapaus. Jos ei pelaa onlinessa, niin tämä ei tosiaankaan ole hyvä asia hänen kannalta. Tuo FFXIV on myös hyvä esimerkki siitä, että hintaa tulee pelaamiselle, jos näitä maksullisia online-pelejä konsolilla pelailee, varsinkin jos konsolin netti maksaa vielä. Kuten mainitsit, on kuitenkin hyvä, että esim. FFXIV:tä pystyy pelaamaan ilman plussaa PS3:lla.

   Offline-pelaajille tämä ei kyllä mikään mukava juttu ole, jos omiin online-peleihin kuuluu vain muutama peli. Online-pelaajat eivät välttämättä taas hätkähdy tällaisesta järjestelystä.

   Kyseinen asia oli kuitenkin tietyllä tavalla odotettavissa(?), vaikka tämä pelaajia saattaa hiukan kiukuttaakin.

   Poista
 7. Tarvitaanko kaikkiin ps4 peleihin playstation plus jäsenyyttä vaiko onko semmosia pelejä joissa ei tarsi playstation plus jäsenyyttä???? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PlayStation Plus -jäsenyyttä tarvitaan vain ja ainoastaan kaikissa netissä pelattavissa peleissä ja pelimuodoissa. Eli jos haluaa pelata ihan mitä tahansa peliä onlinessa, silloin tarvitaan PS Plus omalle tilille. Jäsenyys on ikään kuin eräänlainen "avain" nettipelaamiseen.

   PS Plussaa ei kuitenkaan tarvita offline -pelimuodoissa/peleissä, eli tällaisia pelejä voit pelata PS4 -konsolilla ilman Plus -jäsenyyttä.

   Vielä havainnollistavana esimerkkinä voidaan ottaa lähes kaikille tuttu NHL -pelisarja. Voit esimerkiksi pelata kyseisen pelin yksittäisiä otteluita, uramoodia tai vaikka kausi -pelimuotoa ilman Plus-jäsenyyttä, koska ne eivät tarvitse nettiä mihinkään. Mutta jos haluaa pelata muita pelaajia vastaan netin välityksellä, niin silloin tarvitaan PS Plus.

   Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi! :)

   Poista
  2. Minulle tuo PS Plussan vaatimus on hieman harmaata aluetta kun olen ollut jäseneenä heti PS3:n ostamisestani lähtien. Uteliaisuudesta aloin sitten Googlettelemaan ja paljastui, että vaikka suurin osa nettipeleistä vaatiikin Plussan, niin jotkut yksittäiset pelit toimivat ilmankin. Eräs tähän liittyvä viestiketju löytyy osoitteesta

   https://www.reddit.com/r/PS4/comments/3uhn64/psanew_ps4_owners_you_dont_need_ps_to_play_free/

   ja ainakin esim. Planetside 2 on sekä ilmainen peli ja ettei se vaadi Plussaakaan. Itse pelin tiedän vain nimeltä eli ei hajuakaan onko se pelaamisen arvoinen :D

   Poista
  3. Niin, ilmeisesti PS4 Free-To-Play -pelit toimivat ilman PS Plussaa. Planetside 2 on juuri yksi niistä ja se on ihan kelpoa avaruusräiskintää ilmaiseksi peliksi. Muita tähän Free-To-Play -kategoriaan meneviä pelejä on mm. War Thunder, Warframe, DC Universe™ Online ja Smite, ellen nyt aivan höpöjä puhu.

   Jos Free-To-Play -pelejä ei lasketa, niin taitaapa kaikki muu nettipelaaminen sitten vaatia sen PS Plussan (ellei sitten joku studio ole saanut jollekin pelilleen sen Online- puolen kaikille ilmaiseksi, mutta eipä taida sellaisia tapauksia ainakaan tällein äkkisältään mieleen tulla).

   Poista
 8. Jos tekee ps neloselle monta käyttjää niin tarviiko niissä kaikissa maksaa erikseen se netti??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse. Hankit PS Plussan konsolilla olevalle päätilille, niin pystyt pelaamaan netissä muillakin laitteeseen liitetyillä tileillä.

   Sama koskee myös Plussasta joka kuukausi saatavia ilmaisia pelejä; Jos lataat pelit konsolille PS Plus -jäsenyyden omaavalla tilillä PS Storen kautta (joka on siis edelleen konsolin päätili), niin pystyt myös pelaamaan kyseisiä pelejä muilla konsoliin luoduilla tileillä.

   Kuitenkin on olemassa muutamia pienempiä ominaisuuksia, joita tästä huolimatta pystyy tekemään vain ja ainoastaan PS Plussan omaava tili: näihin ominaisuuksiin lasketaan esimerkiksi pelitallennusten tallentaminen PlayStation Networkin pilvipalveluun.


   Nettipelaaminen ja ilmaiset pelit siis lyhyesti sanottuna toimivat muillakin tileillä, kunhan konsoliin liitetty päätili omistaa PS Plussan. Mahtavaa, eikö vain? ;)

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ennen kuin ostan plus-jäsenyyden,niin kiinnostaisi tietää, onnistuuko nettipelaaminen samassa pelissä kahdella ohjaimella? Eli voiko pelata kaverin kanssa samalla konsolilla nettipeliä muita nettipelaajia vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtökohtaisesti voidaan olettaa, että ei. Tosin tämä on ihan itse pelistä riippuvainen asia, eli kannattaa tsekata ensin pelin tiedot siitä, että tukeeko se tuollaista mahdollisuutta. Äkkisältään minulle tulee mieleen vain Disc Jam, jossa tuollainen taitaa olla mahdollista.

   Poista
 11. Pluspalvelun meni vahingossa sivuprofiilille. Voinko vaihtaa profiilin pääkäyttäjäksi jotta plus toimii kaikilla profiileilla.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä onnistuu, alatilin (sivuprofiilin) voi päivittää pääkäyttäjäksi PlayStation 4 -konsolilla, jos kyseinen PS4 -konsoli asetetaan profiilin asetuksista siten, että kyseisestä konsolista aktivoidaan ensisijainen PS4 -järjestelmä kyseiselle PSN -tilille, jossa on Plus -palvelun tilaus käynnissä.

   Poista
 12. Onko tosiaan niin että PS4:lla jos haluat pelata onlinessa kaksistaan siis samalla konsolilla ja kahdella ohjaimella niin molemmilla käyttäjillä pitää olla plus jäsenyys? Kuulostaa melkoiselta rahastukselta. :D Ja onko tänä päivänä jo sellaisia pelejä PS4:lle missä voisi pelata 2 pelaajaa samalla konsolilla ihan siinä itse pelissä eikä onlinessa? Jotenkin PS3:lla tuo kaksin pelaaminen tuntu olevan helpompaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei haittaa että vastailen tähän vaikka kysymys onkin osoitettu Lassille :)

   Samalla PS4:llä pelatessa vain yhdellä tarvitsee olla Plus-jäsenyys. Tämä jäsenyyden omaava tyyppi voi ladata PS Plus:n ilmaispelit ja ostaa PS Plussan kautta alennuksessa olevia pelejä, mutta tämän jälkeen myös muut saman konsolin käyttäjät voi pelata niitä.
   https://www.playstation.com/en-gb/get-help/help-library/playstation-plus/playstation-plus/sharing-playstation-plus-benefits-with-a-friend-on-playstation-4

   Noita samalla konsolilla pelattavia pelejä on vaikka miten paljon. Itse lopetin ainakin juuri Rocket Leaguen pelaamisen ja siinä ainakin on tuollainen ominaisuus. Esim Co-Optimus -sivulta voi tuollaisia pelejä metsästää kun menee osoitteeseen http://www.co-optimus.com/system/22/playstation-4.html ja laittaa hakuehdoissa ruksit kohtiin couch co-op (eli että pelataan samalla laitteella) ja split screen (jos haluaa pelata peliä jossa ruutu on jaettu kahtia) :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Nyt olen taas vähän enemmän selvillä PS4 sta :)

   Poista
  3. Kiitos Mikko! Olisi kiireiden vuoksi vastauksen saaminen saattanut kestää jonkin aikaa :D

   Poista