World of Warplanes (Ennakko)




Noniin... Ennakkoa siis luvassa Wargaming.netin tulevasta World of Warplanesta. Yltääkö peli samalle tasolle kuin sen "sisarus" World of Tanks? Ei ehkä aivan,  mutta pelaajia siellä aivan varmasti on ja paljon!

Olen nyt pelannut muutamia matseja WoWP:in suljetussa betassa. Arvostelua en todennäköisesti pelistä laita, mutta tämän tekstin lopussa on sitten suuntaa antava arvio... Eihän beta-vaiheisesta pelistä voi tehdä kunnon arvostelua, kun se ei ole edes vielä valmis!

Kuitenkin... Pelin alussa jo huomaa, että lentokoneen ohjailu on todella arcademaista. Erilaisiin käänöksiin ja temppuihin ei ole nimittäin paljoa panostettu. Toisaalta hyvä niin, nimittäin monesti yksinkertaisuus saattaa olla se parempi vaihtoehto. 
Mitenkäs sitten se pommittaminen? No se hoituu siten, että yritätä itse tähdätä vihollista, nimittäin minkäänlaista vihollislukitusta pelissä ei ole. Jo tämän perusteella jotkut voivat arvata, että pelin lentokoneet ovat toisesta maailmansodasta Korean sotaan asti. Eli pelaajat pääsevät ohjailemaan maailman ensimmäisiä suihkuhävittäjiä. Tämä on mielestäni todella hyvä asia, nimittäin jos peliin olisi otettu uudempia hävittäjiä, niin mukaan olisi jouduttu laittamaan myös automaatti lukitus... Ja sitten kaikki ilo olisi poissa.



Minkäslaisia pelimuotoja tässä beta-versiossa ainakin on? Niitä on kolmea erilaista: harjoittelua botteja vastaan, harjoittelua muita pelaajia vastaan sekä ns. Team Deathmatch. Kyseisessä deathmatchissa voi olla yhteensä 30 pelaajaa, jotka taistelevat 15 pelaajan ryhmissä toista joukkuetta vastaan. Pelimuodossa kerätään pisteitä tuhoamalla toisen joukkueen lentokoneita ja maakohteita. Minä löysin itseni loppujen lopuksi monesti tuhoamassa noita maakohteita, kun välillä noiden lentokoneiden tuhoaminen tuntui puuduttavalta: tähtäystä oli monesti vaikea tehdä ja kaiken lisäksi muiden perässä oli vaikea lennellä. Mielestäni tähtäystä voisi vielä jollain tavalla parantaa, mutta ei millään automaatti tähtäyksellä tai sitten tuota lentämistä voisi hiukan viilailla. Jos tuota lentämistä parannettaisiin, niin silloin tähtäys olisi erinomainen!


Pelissä on myös todella paljon erilaisia lentokoneita, joita voi ostella ja tutkia samalla tavalla kuin World of Tanksissakin. Lentokoneita pystyy myös muokkamaan erilaisilla moottoreilla, ohjuksilla jne. Koneita pystyy myös kustomoida. 

World of Warplanesin grafiikat ovat myös erittäin hyviä, oikeastaan juuri sopivat tällaiseen peliin. Mielestäni tämänlaiset online-pelit eivät välttämättä tarvitse juuri noita hienoimpia ja parhaimpia grafiikoita, jonka ansiosta peli tuntuu aivan todentuntuiselta. 



Oikeastaan muuta en tästä pelistä oikein osaa kertoakaan. Parannettavaa on siis hiukan tähtäyksessä ja peli vaatii myös monia muita pelimuotoja. World of Warplanes closed beta -pakkaus oli mielestäni ihan hyvä, eikä peli tuonut mitään pettymystä. Muuten! Pelin avoin beta aukeaa 2.7.2013, joten jos peli kiinnostaa niin silloin on  hyvä aika kokeilla tätä gamea. Sitten vielä se suuntaa antava arvio: peli pyörii jo beta-vaiheessa tuolla kasin (8) tienoilla. World of Warplanes ei todennäköisesti tule olemaan yhtä suosittu peli kuin WoT, mutta peli on kuitenkin ilmaisten ilmataistelupelien aatelistoa.


Pelin traileri, jossa pyritään hieman kertomaan pelin pelaamista eri ilmatasoissa (lähellä maata, todella korkealla jne.)




Pelin kuvat ovat World of Warplanesin omilta sivuilta

Kommentit

Lähetä kommentti