PlayStation All-Stars Battle Royale (Arvostelu)



PlayStation pisti viime vuoden lopussa omat hamonsa taistelukenttään taistelemaan toisiaan vastaan. Siitähän tuli sitten aikamoiset mätöt, varsinkin silloin kun Little Sister halusi lähteä leikkimään Sackboyn kanssa, eikä Big Daddy pitänyt ajatuksesta... 

PlayStation All-Stars Battle Royale on SuperBot Entertainmentin (lopussa vaihtui Santa Monica Studioon) kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema tappelupeli. PS Vita versiota oli kehittämässä myös Bluepoint Games. Euroopassa peli julkaistiin 21.11.2012. PSASBR on saatavilla PlayStation 3:lle ja PS Vitalle.

Ihan ensiksi haluan sanoa, että jos pidät Super Smash Bros. -pelisarjan peleistä, niin suosittelen kokeilemaan tätä PlayStationin versiota myös. Koko peli on nimittäin saanut niin paljon huomiota Nintendon pelisarjasta että sitä alkaa pitämään jo sarjan kopiona.



Pelin tappelusysteemi on todella yksinkertainen, jonka oppii kuka tahansa. Ei tarvitse opetella mitään huippucomboja kuten Tekkenissä, vaan jokaiselle nappulalle on kehitetty jokin yksinkertainen käyttötarkoitus. Jostain hahmo lyö, kenties ampuu tai heittää jotain ja hyppii. Yksinkertaisilla liikkeillä hypätään areenaan.
No kuinka sitten matsissa päätetään voittaja? Voittaja on tietysti se, kuka on saanut iskettyä toisen pelaajan hahmoa superiskuilla useiten. Superiskuja on kolme erilaista, joista se kolmas on paras. Näitä iskuja ladataan hakkaamalla muita pelaajia tavallisilla iskuilla ja kun superiskun palkki on täynnä, niin pelaaja voi täräyttää superit suoraan toisen lärviin ja napata pisteet kotiin. 



Kun pelin iskut ovat noin yksinkertaisia, niin siitä voi jo päätellä, että peli on suunnattu selvästi moninpeliin. Itse kun hankin tämän pelin PS Vitalle niin multiplayer testit menivät Online -peleihin eikä kaveriporukan kanssa mättämiseen. Online -matsit olivat ihan hauskoja ja voitinhan minä jopa muutaman kerran mitä nyt kokeilin. 
Kaiken lisäksi kun huomaa, että pelin idea on lähinnä multiplayerissä, niin pelin tarinatkin kärsivät hieman. Pelin tarinoihin ei ole niinkään panostettu paljoa, jonka huomaa siitä että lähes joka toinen hahmo aloittaa tarinan siten, että lähtee etsimään kovempia vastustajia maailmalta. Eihän siinä mitään, mutta näihin tarina osuuksiin, jossa pälpätetään niin nekin ovat hiukan hutiloituja. Pelkkiä kuvia, jotka vaihtuvat silloin tällöin. Idea toimi todella hyvin kun nappasi hahmokseen Cole McGrathin tai Sly Cooperin, koska heidän omissa peleissään on juuri tämän kaltaiset "tarinankerronta grafiikat", mutta jos nappasi vaikka Sackboyn niin sitten ei tarinan kerronta oikein napannut. Pelin jokaisen hahmon tarinassa on kuitenkin aina ennen toiseksi viimeisintä matsia 3D-animaatio, mutta nekään ei kaikilla hahmoilla oikein napannut.



Todella positiivinen asia PlayStation All-Stars Battle Royalessa on se, että kuinka hienosti hahmojen liikkeet ovat suunniteltu ja se, kuinka kenttiin on yhdistelty eri pelien asioita toisiinsa, eikä se loppujen lopuksi haittaa ollenkaan.
Hyvällä hahmojen liikkeiden suunnittelulla tarkoitan sitä, että jokaisen hahmon liikkeet ovat jollain tavalla napattu hahmon omasta pelistä. Jos käydään esimerkiksi miettimään sitä, että kuinka pieni ja heiveröinen Sackboy pystyisi heittelemään vahvaa ja isoa Big Daddya ympäriinsä häviämättä? Ratkaisu on napattu Sackboyn omasta pelistä eli LittleBigPlanet :sta, eli hahmo ottaa heittojen ajaksi käyttöönsä voimahanskat. Juuri tämän kaltaiset pienet asiat pistävät minut iloiseksi.
Mainitsemastani kenttä asiasta minulla on täydellinen esimerkki valaisemaan asiaa. Napataan (jälleen kerran) Sackboyn pelistä tutun LittleBigPlanet -pelin kuningas kentät. Pelin kenttä muuttuu koko ajan koska se on tehty tavalla, jossa saisi käsityksen että joku on juuri tekemässä kenttää kenttäeditorissa. Kun kenttä on sitten valmis, kenttään hypähtää tietovisapelien kuningas Buzz ja pistää minipelin pystyyn. Buzz kysyy kysymyksen, ja sinun tulee vastata kysymykseen hyppäämällä johonkin neljään vaihtoehtoon. Jos vastaus on oikein, pelaaja saa lisää voimaa superiskupalkkiin ja jos se taas menee väärin, niin palkin luku pienenee ja saat kaiken lisäksi kakun naamaan. Pidän todella paljon pelin kentistä, koska tuntuu että niihinkin on panostettu aika paljon.



Koska kyseessä on tappelupeli ja tämän lajityypin tärkeä ominaisuus on hahmojen määrä, niin niitäkin riittää PSASBR:ssa. Hahmoja on 20 ja DLC -hahmoja neljä. Hahmoja on paljon PlayStation yksinoikeuksista ja onhan mukaan päässyt muitakin hahmoja. Yksinoikeus hahmoista ovat esimerkiksi mukana Cole McGrath (hyvä ja paha versiot erikseen), Nathan Drake, Jak & Daxter ja Kratos. Ei yksinoikeus hahmoista ovat mukana mm. Heihachi Mishima, Raiden ja Dante.
Kuitenkin minua jäi häiritsemään se, että pelistä puuttui muutama legendaarinen PlayStation -hahmo kokonaan. Näistä mainittakoot Crash Bandicoot, Spyro The Dragon ja Lara Croft. Tämän takana on kuitenkin lisenssisopimukset mutta näiden hahmojen ulosjääminen on enemmänkin vääryyttä. Eipä noille sopimuksille voi mitään...

PlayStation All-Stars Battle Royale on ihan hauska ajankulutus peli ja tämä sopii myös erittäin hyvin vaikka kaveriporukan illanviettopeliksi. PSASBR on myös varmasti monen PS-fanin pakkohankinta. PlayStationin oma turpiinmättäjä -peli saa arvosanakseen 8+

POSITIIVISTA:

+ Hahmojen toteutus
+ Kentät ovat hienoja
+ Hyvä moninpeli / sopii porukan ajanviettopeliksi
+ Hauska toteutus

NEGATIIVISTA:

- Pelin tarinat
- Osa legendaarisista hahmoista puuttui




Kuvat ovat BluePointin omia kuvia

Kommentit