Tässäkö peliohjainten tulevaisuus? Steam-peliohjain tuo uutta verta kehiin



Valve on tällä viikolla julkaissut pari asiaa, jotka ovatkin monelle tutut eli Valve rupeaa kehittämään omaa käyttöjärjestelmää ja onhan sieltä tulossa myös oma pelikonsoli. Kummatkin tietääkseni kantaa nimeä SteamOS.

Tämä ei kuitenkaan Valvelta vielä riitä, vaan he haluavat kilpailemaan myös peliohjainten puolelle. Ylhäällä olevasta kuvasta näettekin, että siellä komeilee jännän näköinen ohjain, jossa komiasti keskellä on Steam-logo. Ohjain näyttää aika tavanomaiselta mutta... Missä ovat analogitatit? 

Tähän on Valvelta tullut vastaus: Ohjaimen analogitatit korvaa kosketuslevyt, joita pystyy napsauttelemaan ja tiedot menee eteenpäin ohjaimesta värähtelyn ansiosta. Valven mukaan koskeuslevyjen ansiosta pelaajan tekemistä liikkeistä tulee paljon tarkempia kuin tattien avulla. Ohjaimesta sanotaan vielä se, että se muistuttaa hyvin paljon pöytäkoneen hiiren käyttöä.

Valveen mukaan he eivät kuitenkaan unohda hiirtä ja näppäimistöä tämän tuotoksen myötä.

Ihmeellisintä ohjaimessa on se, että ohjain on myös suunniteltu hakkeroitavaksi, jonka avulla pelaajille annetaan mahdollisuus muokata ohjaimen säätöjä. 

Ohjain tulee toimimaan näillä näkyvin PC:ssä ja tulevassa SteamOS -konsolissa.

Mitä mieltä lukijat ovat? Onko kosketuslevyt tulevaisuuden juttu vai jatkaisitko mieluummin tateilla vielä pidemmän ajan?

Lähde: Pelaaja

Kommentit

  1. Vaikka dualshock -malliset ohjaimet ovatkin mielestäni erinomaiset niin on se silti hieno asia että Valvella on uskallusta koittaa jotain uutta ohjaimissa ettei niiden kehitys jämähdä täysin paikoilleen. Kyllähän kosketusohjaus vaatii totuttelua ja saattaa väsyttää sormet aluksi mutta eiköhän kaikkeen totu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin hyvä asiahan se on, että uudenlaisia asioita kokeillaan. Eihän sitä vielä tiedä, ehkä tämän kaltainen ohjain on jopa parempi kuin tatteja käyttävät. Tai sitten tämän avulla keksitään jokin vielä parempi ohjain.

      Poista
  2. On kyllä sen verran omalaatuinen ratkaisu, että ei uskalla oikein sanoa mitään, ennen kuin pääsee itse testaamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omalaatuista todellakin, toivottavasti kosketuspaneeleihin ei tule helposti minkään sortin kosketushäiriöitä :D

      Poista

Lähetä kommentti