Taloon tuli uusi asukas, PlayStation 4


Vähän aikaa sitten ostin uuden sukupolven pelikonsolin, PlayStation 4:sen (sen myötä blogiin alkaa tulemaan myös PS4-pelien arvosteluita). Minkälaiselta tämä PS4 on sitten tuntunut?

PlayStation 4:sen ulkomuoto on näin livenä hienon oloinen. Konsoli on hienosti tyylitelty ja muotoilunsa vuoksi se sopii ja mahtuu paremmin erilaisiin paikkoihin verrattuna tuohon tavalliseen PlayStation 3:seen (en puhu Slim-versiosta), vaikka konsolin koko muuten on aika samankokoinen. Toinen merkittävä huomio on uusimman pleikkarin uusi ohjain, eli DualShock 4.
Kuten yllä olevasta kuvasta näkee, niin onhan se ohjain muuttunut aikaisempiin pleikkareiden ohjaimiin nähden hyvin paljon. Ohjain on nyt muotoiltu ja on siten paljon tukevampi, joten sitä on paljon mukavampi pitää kädessä. Takana olevat triggerit ovat myös hiukan muuttuneet, nekin parempaan suuntaan. Takana on myös valopalkki, joka rupeaa hohtamaan eriväristä valoa tilanteesta riippuen, yleensä sinistä ja valkoista. Valon tehtävänä on havainnoida konsolille, missä ohjain sillä hetkellä on. Moni varmasti tuosta kuvasta huomasi myös "tattien" eli analogisten sauvojen muuttuneen erilaiseksi entisiin nähden, nämäkin mielestäni menneet parempaan suuntaan. Ohjaimen oikealla puolella on Options-nappi, jonka avulla pääsee tilanteesta riippuen tekemään erilaisia asetuksia ja välillä se vastaa edellisten konsoleiden Start-näppäintä. Samoissa kohdissa ohjaimen toisella puolella on Share-nappi, jonka avulla voi jakaa 15 minuuttia omaa pelikuvaa omille kavereilleen. Tätä ominaisuutta en ole vielä kokeillut, eli toimivuudesta ei ole omakohtaista kokemusta. Kuulemani mukaan sen pitäisi toimia ihan hyvin. Ohjaimen keskellä on myös eräänlainen laatta, joka toimii kosketuspaneelina. Kosketuspaneeli toimii ohjaimessa hyvin eikä siinä ole mitään vikaa. Ohjaimeen on myös laitettu "pienet stereot", eli joidenkin pelien aikana ohjain saattaa ruveta huutelemaan jotain omiaan, hyvä esimerkki on suomalaisen Housemarquen Resogun-pelistä: aina kun saa uuden elämän tai kenties joku ihminen on vaarassa, ohjain ilmoittaa siitä äänellä. Ohjaimen ääni on oikein laadukas, eli rätinää ei tarvitse pelätä. Kaikkien pakettien mukana tulee myös pieni headset eli kuulokkeet, jotka voi tyrkätä kiinni ohjaimeen. Se ei ole mikään maailman paras, mutta ajaa kuitenkin hommansa ja kelpaa varmasti lähes kaikille. Muuten ohjain onkin aika samankaltainen kuin ennenkin. Erittäin hyvä ohjain, pidän tästä enemmän kuin DualShock 3:sta.

Tältä näyttää itse konsoli


Sitten itse konsolin sisältöön. PS4:ssa on PlayStation 3:sta tuttu XMB-valikko, jota paranneltu hiukan uuteen uskoon. Valikosta on tullut nopeakäyttöisempi ja näyttää yksinkertaiselta. Ei valikon sen kummempi tarviste ollakaan. Kaikki vanhat tutut löytyy mitkä oli jo PS3:sen valikossa ja mukaan on tuotu muutama uusi kohta. Yhtenä uutena asiana mainittakoon striimaus, eli nyt pelaajat voivat suoraan striimata konsolista esim. Twitchiin. Muiden striimejä olen muutaman kerran katsellut konsolilla ja ihan hyvin ainakin tuo puoli toimii, omakohtaista striimajana olemisen kokemusta ei minulla vielä tältä konsolilta ole. Tämän pitäisi kuulema kuitenkin toimia tällä hetkellä ihan hyvin.
Konsolin PS Store on samanlainen kuin PS3:kin, eli siellä ei muutoksia ole tapahtunut. Storesta puheen ollen, jos sinua kiinnostaa netissä pelaaminen, niin sinun tulee hankkia PS Plus-jäsenyys, joka on maksullinen. Vuoden jäsenyys maksaa noin 50 euroa. Hinta voi kuulostaa hurjalta, mutta joka kuukausi jäsenet saavat omakseen ilmaiseksi pelejä (2 kpl jokaiselle Sonyn konsolille, eli PS3:lle, PS4:lle ja PS Vitalle), monesti vielä aivan laadukkaita nimikkeitä. Jäsenyyden mukana tulee myös muita hyödykkeitä, mutta niistä voit lukea lisää tästä linkistä.

PlayStation 4 on ollut mielestäni erittäin hyvä konsoli ja on hintansa veroinen. Konsolissa riittää tehoja ja jos joku tykkää peleistä, joissa on hyvä grafiikka, niin PS4 jaksaa sellaisia pelejä pyörittää.
En voi muuta sanoa kuin loistava konsoli. Suosittelen ehdottomasti kaikille.


Ensimmäinen kuva on Peliajan omistuksessa. Toinen Sonyn hallitsemasta myyntikuvasta.



Kommentit

  1. Itsekin tulee varmasti vielä joku päivä hankittua tämän laitteen, joskaan en pidä asian kanssa suurta kiirettä kun PS3:lle löytyy vielä niin paljon viihdettä. Siinä vaiheessa hankinta tulee ajankohtaiseksi, kun PS4:lle tehtyjen yksinoikeuspelien määrä lisääntyy.

    Mullakin on ollu PS Plus jo PS3:n hankinnasta lähtien ja olen jatkanut sitä aina jo hyvissä ajoin vuoden kerralla kun siitä on saanut tarjouksia eli hinta on pudonnut jonnekin 30-40 euron tienoille. Nyt tulee pieni hätä kun huomasin että oma aikani on loppumaisillaan syyskuussa. Joutuukohan tässä ostamaan kerrankin tuon 50 euron jatko-ajan vai kerkeekö tuota ennen tulemaan jotain back-to-school-tarjouksia? :D Jos tulee niin pitää melkein ostaa kahden vuoden jaksot kerralla koska en todellakaan ole lopettamassa Plussan käyttöä pitkään aikaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS3:lle itseltänikin vielä löytyy jonkin verran pelattavaa, tosin niistä lähes kaikki ovat tulleet tuon Plussan kautta, eli lähinnä vain latausta odottelevat. Levymuodoissa sellain hyvä tilanne, että lähes kaikki on niistä koluttu läpi. Toki tuolla PS3 puolella on vielä monia pelejä, joita kiinnostaa kokeilla, mutta ne ovat lähinnä näitä pelejä, joiden hintojen odottaa laskevan. Omaa PS4 hankinnan halua lisäsi omalla kohdalla se, että sieltä on tulossa uusille sukupolville monien sellaisten pelisarjojen pelejä, jotka ovat itselleni tärkeitä, näistä mainittakoot vaikka Arkham-sarja ja NHL :D

      Sinullahan on käynyt hyvä tuuri, kun noilla hinnoilla olet vuoden Plussat saanut! Itse olen tämän toisen Plussa-vuoteni yhteenlaskettuna aikana maksanut kahdesta vuoden Plussasta sen täyden hinnan eli 50 euroa per kappale. Toivottavasti kumpikin meistä löytää Plussat jostain alennuksesta :D

      Poista
  2. Itsekkin olen kovasti tykännyt tästä uudesta Sonyn tuotoksesta. Etenkin se ohjain on ollut erittäin hyvä jos vaikka vertaa Dual Shock 3.

    Niin ja jos sitä ei vielä tiennyt, niin PS4 ohjainta voi myös käyttää PS3:lla. Tuli jonkun firmis päivityksen yhteydessä. Pitäisi myös langattomana toimia mutta siinä on hieman säätämistä. Aivan kaikki pelit eivät tue PS4 ohjainta mutta ainakin mitä itse olen pelaillut niin hyvin on toiminut :)

    Eipä tosiaan minusta paha hinta ole tuo ~50€/vuosi kun miettii. Itselläkin kun löytyy kaikki 3 laitetta kotoa niin saa melkoisen paljon pelejä "ilmaiseksi" kuukausittain. :D Onhan se toisaalta totta ettei nyt joka kuukausi ole sellaisia pelejä tullut mitkä itseä kiinnostaisi. Mutta onpahan laaja skaala kuitenkin että varmasti jokaiselle löytyy jotain mieluista pelattavaa.

    Ihmetyttää vain tämä joidenkin ihmisten kitinä siitä kun PS4 + pelit ovat olleet indie pelejä. Eipä ole vielä konsoli kauaa kerennyt edes myynnissä olemaan, saatikka ns. AA luokan pelejä edes laitteelle julkaistu kovin montaa. Heti pitäisi kaikki uudet pelit saada ilmaiseksi :D en oikein välillä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa kun ihmiset itkee, koska eivät uusinta CoDia esimerkiksi ilmaiseksi saa PS4:lle

    Striimaukset ja pelivideoiden teko on aika hyvin onnistuttu tekemään. Muutaman pelivideon olen tehnyt täysin tuolla PS4 omalla video editorilla ShareFactorylla. Sekä muutenkin pistänyt vain suoraan facebookkiin videopätkää. Harmillista vain että oma upload on vain 1megan niin on välillä hidasta toimintaa. Ollappa kuitu netti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että sinäkin olet pitänyt Sonyn uudesta tuotoksesta! Ohjain on tosiaan hyvä, sitä ei voi olla hehkuttamatta liikaa.

      Joo, itsekin luin jostain otsikon, että pystyisi DS4;n yhdistämään tuohon kolmoseenkin. En ole kokeillut kuinka homma toimii saati kuinka se yhdistetään, mutta on hienoa lukea, että se kuitenkin toimii. Onhan tämä nyt aika hieno juttu, kun rupeaa miettimään!

      Itseltänikin kun löytyy kaikki ne 3 laitetta niin se noin 50 euroa vuodessa ei ole paha hinta ajatellen pelien määrää. Jos nyt leikitään maailmassa, jossa jokainen peli maksaisi 10 euroa, ja Plussassa tulee nyt joka kuukausi 6 peliä, niin mukavasti siinä joka kuukausi tulee 60 euron edestä pelejä. Ensimmäinen kuukausi ja jo sillä hetkellä olisi hintoja ajatellen 10 euroa voitolla. Ei sellain paha ollenkaan! Ja totta sekin on, ettei kaikki sieltä tulevat välttämättä kiinnosta, mutta onpahan kaikille jotain, ja eihän sitä tiedä vaikka joskus kokeilisi jotain peliä ihan huvin vuoksi mikä ei olisi ennen kiinnostanut, mutta kokeilun myötä siitä tulisikin hyvä pelikokemus :)

      Itseäkin hiukan ihmetyttää noista PS4-peleistä huuteleminen. Nuo Indie-pelit mitä sieltä on tullut, niin ne ovat olleet oikein hyviä, välillä jopa ehkä parempia kuin jotkut ns. AA-pelit. Itsekin välillä kun käyn lukemassa joiltain PS-foorumeilta keskusteluja, joissa veikataan tulevan kuukauden ilmaisia pelejä. Ihmetys on kovin suuri, kun joka toisella on tyyliin kaksi AA-peliä pistetty PS4-konsolille, vaikkapa AC4 ja KillZone. Kovat ovat pelaajien kuvitelmat :D Tosin en pitäisi minään ihmeenä, vaikka seuraavina kuukausina tulisi joku Knack ilmaiseksi peliksi (tuskin tulee), mutta se, että joka kuukausi tulisi joku AA-peli... Ei pitkään aikaan :D

      Hyvä että pelivideoiden ja striimausten tekeminen toimii hyvin. Pitänee joku päivä ladata tuo ShareFactory ja kokeilla jonkin videon tekemistä :D

      Poista
  3. Eikö tuon ps 4 paketin mukana tule kuukauden plus jäsenyys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu paketista. Lähtökohtaisesti PS4 -paketit eivät sisällä PS Plus -jäsenyyttä kuukaudeksi (peruspaketti sis. pelikonsolin, yhden peliohjaimen, headset -kuulokemikrofonin sekä HDMI -kaapelin), mutta olen kuitenkin nähnyt kaupoissa PS4 -paketteja, joiden kyljessä on juurikin ollut tarra, joka kertoo tuosta kuukauden PS Plussasta. Kannattaa siis katsoa sitä paketin kylkeä, että löytyykö siitä tuota kyseistä tarraa.

      Poista

Lähetä kommentti