Omat vuoden 2015 odotetuimmat pelit (TOP-5)

Vuosi 2014, kuten olen täällä aikaisemmin jo maininnut, oli ihan ok pelivuosi. Tulihan sieltä esimerkiksi Hearthstone ja MGS: Ground Zeroes, joita tulee vieläkin pelattua aika ajoin. Kuitenkin jos verrataan viime vuotta ja nyt menossa olevaa vuotta, niin uskallan jo nyt väittää, että 2015 tulee olemaan paljon kovempi vuosi kuin edellinen. Tosin omalla kohdalla johtuu ehkä siitä, että nyt tänä vuonna tulee ilmestymään muutaman oman ehdottoman suosikkipelisarjan jatko-osat, mutta mukana löytyy myös todella mielenkiintoisia nimikkeitä. Kasasin tässä äskettäin oman vuoden TOP-5 odotetuimmat pelit -listan, jonka pistänkin nyt tämän tekstin loppuun kera kommenttien, että miksi odotan. Huikea vuosi tulossa, vai mitä? Nyt kuitenkin listaan:


5. Star Wars Battlefront



Myönnän heti alkuunsa: En ole pelannut oikein mitään Star Wars -aiheisia pelejä (paitsi tietysti erittäin hyvät LEGO-versiot). En ole koskenut edes Force Unleashed -peleihin, vaikka ne ovat kiinnostaneet hyvin paljonkin. Tästä kaikesta huolimatta Star Wars Battlefront kiinnostaa erittäin paljon. Ensinnäkin se näyttää hyvältä, asiat joita siihen on suunniteltu kuulostaa hyvältä, pidän DICE:n kehittämistä peleistä ja tietysti se, että kyseessä on Star Wars. Odotukset ovat korkealla, mutta en kuitenkaan tule todennäköisesti hankkimaan tätä tänä vuonna. On paljon pelejä kesken ja haluan odottaa hinnan laskua + tietysti sitä, että haluan ensiksi kuulla arvosteluissa, onko peli oikeasti kuinka toimiva. Kuitenkin, odotan tätä peliä ainakin mielekiinnon tasolla. 




4. Evolve


Evolve on erittäin mielenkiintoinen nimike. Pelissä voi olla 5 pelaajaa, joista neljä ohjaa metsästäjätiimiä ja yksi ohjaa hirviötä, jonka voimat vahvistuvat ajan kuluessa (ja nämä pelaavat vastakkain toisiian vastaan). Odotan tätä lähinnä sen moninpelin takia, koska se kiinnostaa. Tämäkin tulee jossain vaiheessa hankittua, mutta tuskin tänä vuonna. Varmaan siinä vaiheessa tämä tulee ainakin hyllyyn, jos omat kaverit päättävät tämän hankkia itselleen. Kaveriporukassa tämä on varmasti hauskaa ajanvietettä. 





3. No Man's Sky


No Man's Sky voi olla todellinen yllättäjä vuodelle 2015. Peliä on kehitelty jo aika pitkään ja rahaakin siihen on laitettu aikamoinen summa. Pelissä itseäni kiehtoo sen laajuus, joka on hämmästyttänyt pelimaailmaa. Planeettoja, joita voi tutkia on niin paljon, että niiden kaikkien löytämisestä ei kannata edes haaveilla: peli tarjoaa tutkittavaa yli viideksi miljardiksi vuodeksi, jos vietät jokaisessa planeetassa yhden sekunnin. Planeettojen on luvattu olevan erilaisia, mutta itsessäni herää pieni epäilys: Ovatko nämä planeetat kuitenkin samanlaisia, mutta vain rakennettu erilailla (Tarkoitan tällä sitä, että onko eräänlainen Minecraft-maailma, jossa jokainen maailma on erilainen, mutta kaikissa paikoissa maailman tyyli on kuitenkin lähes sama). Jos ei, niin tämä tulee olemaan varma hankinta. Tai no, ostettua tämä tulee jossain vaiheessa kuitenkin, mutta osto saatttaa (ehkä) tapahtua jo tänä vuonna. Aika näyttää.





2 (1). Metal Gear Solid V: The Phantom Pain


MGS V olisi ihan hyvin voinut olla sijalla 1, mutta en osannut päättää tämän ja numero 1:sen välillä, että kumpaa odotan enemmän, eli kumpaakin odotan yhtä paljon (yhteinen 1.sija). MGS V tulee olemaan ehdottomasti erittäin kova peli. Tämän osoitti jo maistiaisena toiminut Ground Zeroes. Ensimmäistä kertaa MGS:n historiassa peli on avoimessa maailmassa ja kenttien koko on mukavan suuri. Tämä mahdollistaa eri tehtävien suorittamisen todella monella eri tavalla ja kaikkea mahdollista tulee varmasti kokeiltua. Pelissä tulee muutenkin olemaan paljon tekemistä, ainakin jos on uskominen ääninäyttelijä Troy Bakeriin, joka totesi Phantom Painin olevan suurin peli, jossa hän on ollut ikinä mukana ja vertasi jopa MGS V:sta Skyrimiin todeten, että Skyrimissä on paljon vähemmän pelattavaa. Kova väite, mutta voi erittäin hyvin pitää paikkaansa: ainakin itse olen viettänyt erittäin paljon aikaa Ground Zeroesin parissa, joka sijoittuu koko aika vain samaan alueeseen. Peli tulee sisältämään myös moninpelin. Moninpelin pitäisi olla paranneltu versio MGS4:sen Metal Gear Onlinesta, joten saa nähdä miten se toimii. MGS on yksi ehdottomista suosikkipelisarjoistani ja tämä teos kiinnostaa huikean paljon, joten peli tulee hankittua jo tänä vuonna samantien.




1 (2). Batman: Arkham Knight



Rocksteady jälleen puikoissa ja tällä kertaa vielä Arkham-sarjan viimeinen osa. Totta kai varma ostos kun se kesäkuun 2. päivä julkaistaan. Aikaisemmat osat ovat olleet aivan huikeita ja tarinan päätöstä odotan mielenkiinnolla. Myös muut tarinan osat kiinnostavat: Kuka on Arkham Knight, mitä Scarecrow ajaa takaa toimillaan ja niin edelleen. Kuitenkin minua häiritsee pelissä yksi asia: pelin maailma on monta kertaa isompi kuin Arkham Cityssa ja kaupungissa nopeaan liikkumiseen peliin on lisätty Batmobile. Voi olla että mielipide muuttuu pelin tullessa, mutta Batmobile näyttää mielestäni aivan oikeasti aika tylsältä. Batmobilelle on tehty myös omat tehtävänsä, eikä nekään houkuttele. Kuitenkin mukana on sitä taattua laatua, jota Rocksteady on aikasemmissa Batmaneissa jo näyttänyt. Kaiken lisäksi kun tämä on Rocksteadyn viimeinen Batman-peli, toivoisin että yhtiö ottaisi käsittelyynsä sellasien hahmon kuin Green Arrow. Miettikää nyt, Rocksteady + Green Arrow, eikö se toimisi? No, saapa nähdä tuleeko, mutta Arkham Knight tulee olemaan kyllä erittäin hyvä. Aivan mahtavaa!






Ja toki odotan tältä vuodelta muitakin juttuja, esimerkiksi kaiken maailman pieniä DLC:tä,  Hearthstoneen lisää kortteja + tehtäviä sekä World Of Tanksin päivityksiä. NHL 16:sta odotan myös, mutta se saattaa jäädä tältä vuodelta kauppaan. Luulen, että vasta NHL 17 tulee sisältämään suurempia muutoksia aikaisempaan versioon verrattuna. 

Entä sinä, mitä pelejä sinä odotat tältä vuodelta tai vuodesta 2015 ylipäänsä pelipuolelta? Sana on vapaa!













Kommentit

  1. Kohtuu samanlainen lista itsellä. Muttei aivan. :D Itselläni nro.1 listalla on Witcher 3 ja hopeinen 2 uusin Batman. 3 valinta on Metal Gear. Loput pelit sitten onkin sellaisia fiilikseen mukaan ostettavia. 3DS versio Majoras maskista on jo hankinnassa ja RE remake ehti jo tulla joten se on listalta pois ruksittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohin uuden Unchartedin. :D

      Poista
    2. Witcher 3 olisi voinut itselläni olla ihan hyvin tuossa listassa, mutta se ei kuitenkaan aivan päässyt sinne asti. Sekin on nimittäin aika mielenkiintoinen, saa nähdä mitä sieltä loppujen lopuksi tulee.
      Uncharted on itselläni taas aina jäänyt hiukan taakse, eli sitä en sellain odottele, mutta toivon sen tietysti olevan hyvä :D

      Poista

Lähetä kommentti