Omat vuoden 2015 E3 -suosikit



Pelialan suurin tapahtuma E3 on tämän vuoden osalta loppusuoralla ja olemme hiukan viisaampia siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tämän vuoden E3 -paketti oli mielestäni yllättävän hyvä ja olen sataprosenttisen varma, että sieltä löytyi jokaiselle jotain odoteltavaa. Tämän myötä ajattelin kasata tähän minun omat suosikkini kyseisestä tapahtumasta. Alunperin minulla oli tarkoitus, että tekisin TOP-10 -listan tästä aiheesta, mutta ongelma noissa listoissa (ainakin itselläni) on se, että niillä sijoituksilla ei nyt oikein loppupeleissä ole mitään merkitystä, koska seuraavana päivänä varsinkin niiden "matalimpien" sijoitusten (10-5) paikat vaihtuisi kuitenkin. Sen takia listaan (ilman numeroita) tähän ne pelit/asiat, jotka kiinnostivat minua suuresti ihan oikeasti. Erikoishuomion annan kuitenkin kahdelle eri pelille, mitkä olivat ehdottomasti kaikista esitellyistä peleistä suosikkini. Eipä tässä muuta, tässä siis minun E3 -suosikkini:



Hearts Of Iron IV tulee todennäköisesti vuonna 2016




No joo, olen odotellut Hearts of Iron IV:n tuloa jo pidemmän aikaa. Pelikuvaa tästä erittäin laajasta 2. maailmansotaan liittyvästä strategiapelistä ollaan paljastettu jo hyvin paljon, mutta julkaisupäivää ei vieläkään. Alussa sen piti tulla tämän kesän aikana, mutta julkaisua vielä pidennettiin. Odotuksen kannalta oli hienoa kuulla PC Gaming Showssa Paradoxin hepulta se yksi pieni lause, jossa mainittiin HOI4:n tulevan mahdollisesti ensi vuonna. Tämä oli kyllä samalla pieni pettymys, koska odottelin Paradoxin E3 -julkistuksen olevan HOI4:n tarkka julkaisupäivämäärä, mutta sieltä paljastuikin Pillars of Eternityn lisäosa. Noh, eipä tämä nyt haittaa, kyseessä on kuitenkin erittäin laaja ja informaatiorikas peli, joten sitä kannattaa odotella (jotta säästytään esimerkiksi turhilta bugeilta).


Total War: Warhammer



Ja lisää strategiaa. Total War: Warhammer paljastui jo ennen E3:sta, mutta tapahtumassa pelistä kerrottiin hiukan enemmän ja tarjolle annettiin myös traileri. Warhammerin maailma (varsinkin tämä fantasia-aiheinen) kiinnostaa minua hyvin paljon ja koska nyt näyttää siltä, että vihdoin ja viimein saadaan ensimmäinen kunnon fantasia-aiheinen Warhammer -peli yhdistettynä hyvään Total War -sarjaan, niin eihän tästä muuta reaktiota saada kuin että rahat tiskiin vain!

Star Wars: Battlefront


Tämän voisi melkein kuvata muutamalla sanalla, mutta menkööt tällä kertaa muutamalla lauseella: E3:ssa näytetty pelikuva Battlefrontista on huikea. Olen aina pitänyt DICE:n tekemien pelien tyylistä ja se sopii täydellisesti Star Wars -aiheiseen räiskintään. Battlefront näyttää todella upealta ja uskon, että tästä voi tulla yksi niistä räiskintäpeleistä, joita pelataan vielä todella monien vuosien päästäkin. Star Wars: Battlefront on lisäksi ainoa ampumispeli, joka on oikeasti aiheuttanut minussa suuria odotuksen tunteita. 

No Man's Sky


Tämän vuoden E3:ssa nähtiin taas lisää No Man's Sky -peliä ja täytyy sanoa, että mielenkiinto nousee koko ajan enemmän ja enemmän. Välillä No Man's Skyn kanssa tulee kuitenkin erilaisia epäilyksiä siitä, että tuleeko peli toistamaan itseään turhan usein. Tästä huolimatta uskon, että tätä ei tule tapahtumaan. Pelikuvan lisääntyessä alkaa vain halu lähteä huoletta tutkimaan tuota maailmaa, onhan tässä pelissä nyt ihan komean näköistä tyyliä, vai mitä?


XCOM 2 pelikuva


XCOM: Enemy Unknown on yksi suosikkipeleistäni, joten oli hienoa kuulla noin viikko sitten, että peli saa oikean jatko-osan. E3:ssa saatiin nähdä oikeaa pelikuvaa tästä XCOMista ja hyvältä se näyttää, kuten arvelinkin. Peliä on mielestäni hiukan muunneltu eritapaiseksi tuntemukseltaan, mikä on hyvä asia tällä kertaa. Ennen kun tuntemus oli aika mahtipontinen, niin nyt se vaikuttaa tuntuvan päinvastaiselta. Kaikki ei ole niin helppoa kuin luulisi ja olo on kuin olisi alakynnessä koko ajan. Tämä on lähinnä hauska havainto siksi, että pelimekaniikka on kuitenkin sama kuin aikaisemmin, mutta teema on vain muutettu. Lisäksi kaikki uudet varusteet ja ulkoavaruuden mölliäiset tuovat ihan mukavaa lisää pelisarjaan. XCOM 2 on tulossa tämän vuoden marraskuussa, joten sitä odotellessa.

IGN -sivuston näyttämää pelikuvaa:



Lisäksi nämä kaksi erikoismainintaa saavat pelit:


 Unravel



Kyseessä on pienen ruotsalaisen peliyhtiön kehittämä tasoloikkapeli, joka sulatti sydämeni täysin. Unravel näyttää erittäin hyvältä sekä söpöltä peliltä, joka täytyy ehdottomasti hankkia. Pelihahmo Yarnyn ja pohjoismaalaisen luonnon tuominen Unraveliin ei ollut ainoa juttu, joka aiheutti kunnioitusta peliä kohtaan. Kunnioitusta lähtee myös peliä esittäneelle pelifirman miehelle ja hänen puheelleen. Jännittyneisyydestä huolimatta esittelijä veti puheensa kunniakkaasti läpi ja hän toi samalla hyvin tärkeitä asioita esille. Lisäksi esille tuli myös hyvin positiivinen huomio: peleistä ei ole vielä tullut täyttä massatuotantoa, vaan vieläkin löytyy yhtiöitä, jotka tekevät pelejä täydellä sydämmellä ja rakkaudella, kuten Coldwood todisti Unravelilla.

Pelin traileri:



Metal Gear Solid V: Phantom Pain



Olen aikaisemminkin todennut blogissa, että Phantom Pain on minulle tämän vuoden yksi ehdoton peli, joka täytyy hankkia samantien Batman: Arkham Knightin lisäksi (Arkham Knight tulee muuten ensi viikolla). Uusi MGS on sinäänsä mielenkiintoinen tekele, että aina kun siitä paljastetaan enemmän, niin se vähintään kaksinkertaistaa odotuksia. E3:sen aikana se moninkertaistui huomattavasti. Ennen kuin aloitan tästä puhumaan enemmän, niin näytetään tässä ekana pelin uusin traileri (varoituksen sana, jos synkkyys ei houkuttele millään tavalla, niin en suosittele katsomaan tätä traileria):




Erittäin synkkää meininkiä ja tämä kyllä kelpaa. Metal Gearin tarina on aina kiinnostanut minua paljon, mutta siinä on ollut, kuten Metal Gear -pelejä pelaanneet tietävät, hyvin paljon mysteerisiä asioita. Missään vaiheessa ei ole esimerkiksi kerrottu, missä vaiheessa Big Bossista tuli ns. pahis tai miten yhtäkkiä kaikkialla liikkuu erilaisia robotteja ja nanoteknologiaa. Phantom Pain tulee sen kertomaan meille (toivottavasti) ja hyvin raskaalta tuo tapahtumaketju näyttää olevan. Lisäksi trailerin lopussa näytettävät lapset herättävät sen suuren kysymyksen: Onko tässä nyt se 'Les Enfants Terribles' (eli onko kyseessä Big Bossin kloonilapset Liquid ja Solid)?
Näiden kysymysten lisäksi IGN sai näyttää jopa 40 minuutin pelikuvaa Phantom Painista ja mitä siitä nyt sanoisi? Sen ainakin, että jälleen kerran: näyttää hyvältä, mutta tämän lisäksi peli näyttää olevan oikeasti aivan huikaisevan laaja. Katsokaa vaikka:







Entä sinä? Kyllä, juuri sinä siinä. Mikä tai mitkä olivat sinun suosikkejasi tämän vuoden E3:ssa ja miksi? Vai oliko tämän vuoden E3 sittenkin pettymys? Sana on vapaa.

Kommentit

  1. Täysi yllättäjä Fallout 4 ja FF7 Remake. Joitakin muitakin "yllättäjiä" löytyi, mutta eivät vielä ole hypeä itselle nostaneet. Tosin alkaa tuntua ettei uskalla edes hypettyä mistään. Pitkään odottamani Witcherkin kun ei yllä siihen mitä hypetyksessä luvattiin. Joten nykyään taidan vain katsoa ja odottaa joidenkin pelien kohdalla. Harmittaa nytkin kun pitää pistää putki päälle Witcherin suhteen, kun odottamani Batman tulee ens viikolla. Huoh. Liikaa hyviä pelejä taas tulossa. Surullista ettei aikaa riitä kaikille.

    Mutta palatakseni E3 niin jotenkin yllättäjiä lukuunottamatta vaisuksi jäi omalla kohdalla. Ehkä siksi kun melko monesta pelistä mitä esiteltiin on jo ajat sitten tiedetty niiden tulevan, kuten MGS ja SW Battlefront.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylihypetys voi kyllä olla erittäin vaarallista, varsinkin silloin kun sen pelin saa omaan kouraansa. Tuossa on juuri se, että jostain pelistä (tai mistä tahansa muusta tuotteesta) voi tulla pettymys, kun se ei hypetyksen myötä vastaa omia odotuksia. Ehkä pitäsi olla jokin filtteri omassa päässä, joka palauttaisi itsensä maanpinnalle? :D . Itselleni tuo olisi ollut ihan kätevä Arkham Originsin kohdalla...

      Joo, ei tuolla E3:ssa paljoa sellaisia todella suuria yllätyksiä ollut, mitkä aiheuttaisivat suurta hypetystä. Moni niistä oikeastaan oli sellaista "ihan kiva, joskus kokeilen" -meiningillä. Taso oli kuitenkin kova, jo arvattavista olevista peleistä huolimatta.
      Kovimmat asiat itselläni oikeastaan olikin noiden jo aikaisemmin esiteltyjen pelien lisäinfot. Jaksaa taas odotella niiden tuloa!

      Poista

Lähetä kommentti