World Of Tanks: Generals (Ennakko)



Hearthstonen suuri suosio ollaan ilmeisesti huomattu maailmalla, koska moni muu firma lähti Blizzardin jalanjäljillä HS:n menestyken alkaessa. Yksi ensimmäisistä näistä oli Wargaming.net, joka päätti yhdistää suositun World of Tanksin ja kortit keskenään. Mitä siitä oikein näyttää tulevan?


Kuten Hearthstonessakin, WoT: Generalsin ideana on saada vastustajan päähahmon elämäpisteet tyhjäksi, tämän pelin tapauksessa päähahmon tonttia hoitaa tukikohdat. Erona kuitenkin muista tämän hetkisistä korttipeleistä huomataan pelipöydästä, josta alkaa  tämän pelin strateginen osuus: pöytä on jaettu 5x3 ruutuihin, joissa tukikohdat sijaitsevat kulmissa siten, että pelaajan oma löytyy vasemmalta alakulmasta ja vastustajan oikealta yläkulmasta. Omat tankkikortit (eli HS-pelaajille tutut Minion-kortit) voidaan sijoittaa vain ja ainoastaan oman tukikohdan viereisille ruuduille. Tästä alkaakin sitten hyvin shakkimainen osuus: Jokainen eri tankkikortti pystyy liikkumaan eri tavalla eteenpäin. Omat tankit täytyy saada lähemmäksi vastustajan tukikohtaa, mutta jokaisen kortin liikehdintä sekä elämä ja hyökkäys vaikuttavat paljon hyökkäyksen suunnitteluun. Samalla pelaajan täytyy vielä ottaa huomioon vastustajan tankit, jotka aikovat totta kai tuhota heidän vastustajansa (eli sinun) oman tukikohdan. Esimerkkeinä eri tankkikorteista vaikka kevyet tankit, jotka pystyvät kulkemaan kaksi ruutua eteenpäin, mutta ne ovat hyökkäykseltään heikompia, sitten on keskivertotankkeja, jotka voivat liikkua vain yhden ruudun eteenpäin, mutta ovat voimakkuudeltaan jo vahvempia sekä panssarintorjuntavaunut, jotka ampuvat aina ensimmäisenä, eli jos vihollisen tankki saadaan tuhottua tällä korttityypillä, vihollisen tankki ei kerkeä tehdä vastaiskua takaisin (Counter-isku). Näiden kolmen vaihtoehdon lisäksi tankkikortteja löytyy monia erilaisia.
Korttien designiä
Tankkikorttien lisäksi mukana on toimintakortteja, jotka idealtaan vastaavat taikakortteja: Nämä voivat siis esimerkiksi antaa omalle tukikohdalle lisää tulivoimaa tai elämää, tehdä viholliselle kahden elämäpisteen verran vahinkoa ja niin päin pois. Eli hyvin perinteisen taikakorttien oloista meininkiä. Kaikkia näitä kortteja ei voi noin vain mätkiä pöydälle, vaan kortit maksavat 'manaa'. Pelaaja aloittaa tietyllä verralla manaa (riippuu eri korteista) ja tämän jälkeen manamäärää voidaan nostaa omalla tankkimäärällä, eli toisin sanoen mitä enemmän omia tankkeja pöydässä, sitä enemmän  saat manaa. Sama asia toimii myös toisinpäin: Jos on vähän tankkeja, tulet saamaan paljon vähemmän manaa. Tämä asia tulee muistaa myös vastustajan osalta, nimittäin vastustajan tankkien ottaminen pois pelistä vähentää myös hänen manamääräänsä.
Kuten huomaatte, pelissä on paljon asioita, joita tulee ottaa huomioon. Näiden asioiden myötä pelaaja voi kehittää hyvin paljon erilaisia pakkoja ja taktiikoita, joilla pistää vastapeluri nurin. Ai niin, pakat!
Kuten muissakin Wargamingin peleissä, myös Generalsissa uudet asiat (kortit) avataan kokemuspisteillä puunhaaratyylillä. Tämä on omalla tavallaan hyvä asia, koska jokaisella on tämän myötä samat mahdollisuudet saada tietyt kortit, kunhan pelaa. Kaikkien hyvien korttien saaminen ei tässä pelissä tuo ylivoima-asemaa, koska monien strategisten piirteiden lisäksi peliä pitää oikeasti osata myös pelata hyvin pärjätäkseen. Lisäksi 'puu' haarautuu niin moneen eri suuntaan, että kannattaa katsoa tarkkaan, mikä suunta voi sopia parhaiten juuri sinun omalle pelityylille ja taktiikalle. Wargaming.netin kaupasta ei voida ostaa kortteja, mutta erilaisia Premium-paketteja kyllä, jonka avulla voi saada lisää kokemuspisteitä.
Tällä hetkellä pelattavia valtioita ovat Saksa, Yhdysvallat ja Neuvostoliitto sekä yli 200 erilaista korttia.

Jos WoT: Generals laitetaan pähkinänkuoreen, niin kyseessä on hyvin erilainen korttipeli verrattuna muihin. Peli omaa hyvin paljon erilaisia strategisia piirteitä, joka ei kaikille uppoa. Kyseessä on ihan hauskaa pelattavaa silloin tällöin, mutta siihen ei oikein jaksa alkaa panostamaan. Muutaman matsin saatan ottaa ja siihen se jääkin. Jos aivan totta puhutaan, en usko WoT: Generalsin yltävän pitkälle. Peli varmasti saa oman pienen tukijoukkonsa korttipelejä pelaaville, mutta saa nähdä riittääkö se. Ehkä olen väärässä, tulevaisuus sen tulee meille näyttämään. Siitä olen kuitenkin varma, että peli ei tule saamaan niin suuria pelaajamääriä kuin Hearthstone, ei edes lähellekään.


World Of Tanks: Generals on tällä hetkellä avoimessa Betassa ja siihen voi osallistua täältä: http://wotgenerals.eu/ . Peliä ei tarvitse ladata tietokoneelle, koska se toimii selaimen kautta. Generals on tulossa myös jossain vaiheessa mobiililaitteille.

Alla Wargamingin tekemä pelivideo, jossa näkee Generalsia toiminnassa:



Kommentit