Kymmenen Kysymystä Haaste



M454 käyttäjäniminen blogisti lähestyi minua omassa blogissaan haasteen kanssa ja ajattelin tällä kertaa ottaa sellaisen vastaan (vaikka en näistä tällaisista haasteista oikein niin välitä). Ideana on (jos olen tämän jutun idean ymmärtänyt) vastata kymmeneen kysymykseen, jonka haastaja on itse keksinyt. Tämän jälkeen vastaajan tulisi keksiä uudet kysymykset ja haastaa uusia blogia pitäviä ja niin edelleen. Älkää huoliko, en itse aio haastaa ketään, mutta 10 kysymystä voin silti pistää menemään, jos joku teistä nyt kokee haluavansa vastata niihin omassa blogissaan. 

Näillä kymmenellä kysymyksellä minua pommitettiin:


"1. Katsotko nykyään televisio ohjelmia ihan telkkarista vai käytätkö tyyliin  netflixiä tai vastaavaa?"


L: Jos aivan totta puhutaan, niin ohjelmia tulee nykyään katsottua erittäin harvoin. Tämän myötä kaikki katsomani muutamat TV-sarjat tulee seurattua television omien lähetysiaikojen mukaan. Joskus tulee joitain ohjelmia katsottua myöhemmin myös MTV Katsomon, YLE Areenan yms. samantapaisten sivustojen/sovellusten kautta.

"2. Luetko kirjoja? Jos luet niin ostatko niitä itsellesi hyllyyn tai digitaalisessa muodossa?"

L: Kyllä luen ja ehdottomasti hyllymuodossa. Aina ei tule kirjoja ostettua, vaan käyn myös lainaamassa kirjastosta joitakin mielenkiintoisia teoksia. Jos blogini seuraajista löytyy muita kirjojen lukijoita, niin suosittelen teitä hyödyntämään myös kirjaston palveluita. Niillä ensinnäkin säästää omaa rahaa sekä hyllytilaa!

"3. Mitä kirjoja luet (jos luet) jos et lue niin mitä ohjelmia katsot?"

L: Hyvin laidasta laitaan, tärkeintä minulle kirjaa valittaessa on, että se kiinnostaa jollain tavalla, olkoon tyylilaji tai aihe mikä tahansa. Viime vuosina esimerkiksi monesti käteen on tarttunut Remestä, Kyröä, Huovista ja Alivaltiosihteeriä, mutta usein kädestäni löytyy myös erilaisia klassikoita, filosofisia teoksia, sarjakuvia ja tietokirjoja. Eli lähinnä kirjan valintaperuste ja tyyli mukautuu mielenkiinnon ja mielentilan mukaan.

"4. Erikoisin harrastuksesi mitä olet harrastanut tai harrastat edelleen?"

L: Tähän en osaa sanoa mitään, mielestäni kaikki harrastamani asiat ovat olleet melko yleisiä ja tavallisia ihmisten keskuudessa.

"5. Keräiletko mitään?"

L: Kyllä, ja vaikka mitä, laidasta laitaan. Tosin joissain tapauksissa en osaa sanoa, voidaanko sitä kutsua "keräilyksi", esimerkiksi pelien kohdalla. Kyllähän niitä pelejä kertyy hyllyyn, mutta onko se harrastuspohjaista keräilyä? En tiedä, ehkä on, ehkä ei.

"6. Onko sinulla paljon kavereita facebookissa?"

L: Jos verrataan joihinkin henkilöihin, joilla voi olla monia satoja kavereita Facebookissa, niin ei. Vain tutuimmat ystävät, kaverit ja sukulaiset ovat minun kaverilistallani.

"7. Jos sinulla on niitä kavereita yli 30 niin onko kaikki varmasti kavereita eikä vain netti tuttuja ? :D"

L: Tähän tulikin periaatteessa jo vastaus äskeisessä vastauksessani. Eli ei, kaverilistassani ei ole nettituttuja.

"8. Onko tämä mielestäsi typerää?"

L: No eipä oikeastaan, saahan ihmisiltä asioita kysellä (kunhan ei mennä liian yksityisiin kysymyksiin).

"9. Olisiko sinulla ollut parempaa tekemistä kuin vastata näihin kysymyksiin?"

L: No, miten asian ottaa. Minusta asiaan kuin asiaan löytyy aina 'parempaa tekemistä'. Näihin kysymyksiin vastaaminen hoitui melko nopeasti, joten en usko, että näihin vastauksiin käytetty aika olisi mistään muusta (hyvin tärkeästä) pois. 

"10. Mitä erikoista olet ajatellut itsellesi ostaa jos voitat lotosta edes 10 000€?"

L: Tähän en osaa sanoa mitään, mutta on minulla tähän muutama vaihtoehto: Jos olisi pakko ostaa jotain, niin todennäköisesti jotain sellaista, jonka arvo pysyisi korkeana tai mahdollisesti nousisi  tulevaisuudessa. Toinen vaihtoehto olisi, että rahat menisi ihan tavalliseen arkielämään: ruokaan, vaatteisiin, laskuihin yms. Kolmas vaihtoehto on, että tuolla rahasummalla yrittäisi tienata lisää rahaa, vaikka osakkeiden kautta. Mitään tiettyä asiaa en tuohon osaa sanoa.



Ja seuraavaksi omat kymmenen kysymystäni, joihin voi joku halutessaan vastata:

1. Oletko merkkiystävällinen? Meinaan, että käytätkö esimerkiksi puhelimissa, vaatteissa, tietokoneissa yms. aina jotain tiettyä merkkiä?
2. Nyt käsi sydämmelle: Onko mielestäsi nämä konsolisodat, Konsoli vs. PC ynnä muut jutut aiheellisia?
3. Jos saisit pelistudion käytettäviisi ja saisit mahdollisuuden kehittää oman pelin, minkälainen se olisi?
4. Mikä on mielestäsi ehdottomasti peleissä tärkeintä?
5. Onko jokin peligenre, jonka pelejä erityisesti tykkäät pelata?
6. Ja ne lautapelit: Pelaatko niitä ja löytyykö sinulta kenties jokin suosikkilautapeli?
7. Pelit eivät aina tee hyviä muistoja: Onko sinulla jokin huono peleihin liittyvä kokemus, jonka haluaisit jakaa?
8. Ostatko videopeliaiheisia sivutuotteita? Minkälaisia?
9. Mielestäsi paras jossain videopelissä ollut kappale (ja mieluiten ihan kyseiseen videopeliin sävelletty kappale)?
10. Monesti sanotaan, että pelien avulla voi oppia jotain. Oletko sinä oppinut kenties jotain jonkin pelin kautta?



Kiitos kysymyksistä!

Kommentit

  1. Koska olen laiska niin en tee toista postausta omaan blogiin noista kysymyksistä :D muutenhan tästä tulisi sellainen ikuisuus juttu kun näihin eri ihmisten kysymyksiin jatkuvasti vastailisi ja haastaisi uudestaan seuraavat ihmiset jne. Mutta sen verran hauskat on kysymykset mitä olet laatinut että halusin välttämättä vastata :)

    1. Ainut merkkiusko mikä itsellä on niin on Sony, löytyy konsoleita, puhelimia ja telkkari. Kyseistä merkkiä siis.
    2. Itsestäni se on naurettavaa...mutta toisaalta taas kannattavathan jotkut yhtä kovalla kiihkolla eri jääkiekko joukkueita että niin :D
    3. 2D metroidvania tyylinen peli. Enempää en kerro ettei joku pian nyysi mahtavaa ideaani >:D
    4. Pelattavuus. Jos pelissä juoni tökkisi, tai se olisi ruma mutta pelattavuus olisi kohdillaan niin se pelastaa pelissä paljon.
    5. RPG pelit on lähellä sydäntä. Muutkin genret menee mutta yleensä kaipaan syvällisempää juonta.
    6. Arkham Horror ja X-Wing (miniatyyri peli tosin mutta kai senkin voi lautapeliksi laskea?) sekä löytyy tuttua Aliasta, rommikuppia etc. Enempikin voisi tulla pelattua mutta aina ei ole fiilistä.
    7. Oiskohan Ninja Gaidenin aiheuttama itkuparkupotku raivari tullunna pienenä ja yhtään niistä en ole läpi päässyt :D NES:sin sarja siis.
    8. Joitakin figuureja löytyy erikokoisia, esmes Mario sarjan hahmoja on useampia, Alien, Batman, Predator. Niin ja Hama helmistä tehtyjä Terraria hahmoja vinopino.
    9. Näin äkkiseltään tulee ensimmäisenä mieleen FF6 Terra´s theme.
    10. Itse olen oppinut englannin kieltä melko paljon pelien avulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikuisuuden kestäväksi jutuksi tosiaan voi muodostua. Välillä törmää blogeihin, joissa näyttää olevan koko ajan jokin haastetehtävä tehtynä, monissa vielä sama tehtävä useita kertoja.

      Mukava kuulla, että kysymykset olivat hauskoja :D . Noista vastauksista tuli mieleen, että itsellänikin noita Sonyn laitteita löytyy laidasta laitaan... No, kun homma toimii jollain firmalla, niin sen laitteita tulee hankittua (tietysti mukana vielä se, että kelpaa omaan käyttötarkoitukseen).

      Poista

Lähetä kommentti