Blogi: Ajatuksia Peliajalla





Olen pitänyt tätä blogia pytsyssä kohta, tarkemmin sanottuna kuukauden päästä, yhteensä kolme vuotta. Monelle blogia pitävälle se voi tuntua hyvin lyhyeltä ajalta, mutta itselleni se tuntuu jo aika huimalta, varsinkin kun itselläni tämä blogi-kokeilu lähti ihan vain Ex Temporena, kun minua oikeastaan vain kiinnosti se, kuinka nämä blogit ja muut siihen liittyvät systeemit oikein toimii. Pian siitä on kolme vuotta, huhhuh.
Kolmen vuoden aikana olen kirjoittanut monenlaisia tekstejä, niin arvosteluista, ilmoituksia ilmestyvistä peleistä, erilaisia tietopläjäyksiä, visoja, uutisia.... Kaikenlaista siis. Jotkin tekstit ovat ajan kuluessa lisääntyneet, jotkin vähentyneet. Ainakin olen kokenut, että arvostelumaiset tekstit ovat lisääntyneet jonkin verran verrattuna aikaisempiin vuosiin, kun taas uutisia olen vähentänyt tarkoituksella. Koen, että monet uutiset, niin pienet kuin isotkin löytyvät paremmin ja helpommin peliaiheisilta kaupallisilta sivustoilta, jotka tekevät omaa työtänsä uutisten parissa palkan kanssa. Niin minä itsekin teen, sen lisäksi tietysti vielä saan uutisia sähköpostiini erilaisten uutiskirjeiden kautta. 
Tulen kuitenkin jatkossa kirjoittamaan uutisia asioista, jotka koen tärkeiksi ilmoittaa eteenpäin myös tänne blogiin. 
Kaikkea muuta sisältöä pyrin tekemään tänne Peliaikaan niin paljon kuin kerkeän. Kuitenkin blogille sisällön tekeminen on hidasta, koska pidän blogia yksinään pystyssä ja minulla on muutakin tekemistä. Arvosteluita pyrin esimerkiksi tekemään aina sen mukaan, kun olen läpäissyt jonkin pelin, ennakot taas silloin, kun pääsen jonkin mielenkiintoisen teoksen betaan. Visailuja tulen myös jatkossa tekemään, mutta tarkoituksenani olisi keksiä jotain uusia visailumuotoja, hahmoja kun on tunnistettu jo aikamoinen määrä. Muuta materiaalia, kuten YouTube -videoita pyrin myös tekemään sen mukaan mitä kerkeän, mutta useimmiten videoiden kohtaloksi koituu tietokoneeni hitaus ja tehottomuus (eiköhän tähän jossain vaiheessa saada muutosta). Paljon on siis pieniä pysähdyksiä matkassa, vaikka haluaisin jopa lisätä materiaalin määrää tänne Peliaikaan. 
Näitä asioita pohtiessani älysin, että blogissani ollaan käsitelty aika paljon asioita liittyen itse pelaamiseen ja siihen liittyvään informaatioon. Olen pyrkinyt tuomaan lukijoille paljon jonkin sortin tietoa, esimerkiksi juuri noiden arvosteluiden kautta. Sen myös huomaa siitä, kuinka erittäin moni blogiin löytänyt on käyttänyt haussaan jotain kysymyslausetta. Toivottavasti kysymyksiinne etsimänne vastaukset ovat täältä löytyneet! Tämän pienen huomion kautta älysin myös, että tältä sivustolta on puuttunut yksi pieni, ehkä myös hyvin tärkeä asia: En ole tuonut paljoa esille omia ajatuksia ja tunteita pelimaailmaa kohtaan. Toki näitä tulee esimerkiksi juuri noiden arvosteluiden kautta, mutta se on silloin hyvin rajallista, koska arvostelussa täytyy pysyä itse asiassa, eikä pomppia aiheesta täysin muualle. Tähän aion tehdä nyt muutoksen. Tästä lähtien pyrin tekemään pohdiskelevamman blogitekstin viikon välein näin viikonlopun aikana. Toivottavasti tulevat tekstit aiheuttavat pohdiskelua myös teidän lukijoiden mielessä, herättäen samalla kenties keskustelua. Jee!


Miten muuten noin teidän mielestänne, minkälaista tekstiä tai jotain muuta sisältöä haluaisitte lukea/nähdä täältä Peliajasta? Onko kenties jotain, mitä haluaisitte enemmän tai kenties vähemmän? Onko jotain toiveita käsiteltävistä aiheista? Pyrin pitämään Peliajan ylläpitämistä kuitenkin itselleni mieleisenä ja hauskana puuhana (mitä se on ollutkin), joten kaikkia ehdotuksianne en voi välttämättä luvata, mutta niitä saa tietysti aina laittaa.

Kommentit