Blogi: Uusi Konsolisukupolvi jo vuonna 2018?




Huhuja jälleen liikenteessä. Wccftech.com nimeä kantava sivusto on pistänyt liikkeelle huhun, jonka mukaan prosessorivalmistaja AMD olisi jo kehittämässä uusia prosessoreita täysin uudelle konsolisukupolvelle. Jutun yhteydessä mainitaan uusien konsoleiden tulevan vuonna 2018 ja samalla myös mainitaan, että jo tällä hetkellä kehitettyjen prosessoreiden avulla konsoleista saataisiin jopa viisi kertaa tehokkaampia kuin mitä ne ovat tällä hetkellä. Huhut ovat huhuja, mutta tämä pistää kuitenkin miettimään, varsinkin kun jokainen tämän hetkinen johtava konsolivalmistaja käyttää laitteissaan AMD -kalustoa, niin Sony, Microsoft kuin Nintendo.
Tämän hetkinen konsolisukupolvi on ollut elossa noin 2 vuotta. Tähän päivään mennessä jo useammalta löytyy kotoaan joko pleikkari nelonen, Xbox One tai Wii U. Tämän lisäksi vieressä voi vielä nököttää aikaisemman sukupolven laitteet tai jopa sitä aikaisemmat. Kaikki tietysti käytössä. Tämän hetkinen sukupolvi on vasta päässyt vauhtiinsa. Viime aikoina on vasta alkanut tulemaan pelejä, joissa vanhempi sukupolvi on jätetty kokonaan pois ja kaikki resurssit ja aika on suunnattu näille tämän hetken hittituotteille. Vaikka nyt ollaan vasta päästy vauhtiin, niin typerähkön konsolisodan silmälasien kautta katsottuna tämän sukupolven voittaja on jo selvillä: PlayStation 4 on huimasti edellä niin Xbox Onea kuin Wii U:ta.
Microsoftin puolella tämä on myös noteerattu. Xbox-pomo Phil Spencer totesi viime kuussa, että suurella todennäköisyydellä Xbox ei tule saamaan millään kiinni PlayStationia, samalla kohteliaasti kehuen uusinta pleikkaria. Xboxin puolella myös todettiin, että heidän tärkein tehtävänsä on olla fanien tukena ja antaa heille paras mahdollinen viihdekokemus. Nintendon Wii U on ollut pisimpään myynnissä tämän sukupolven konsoleista, eikä kyseisen konsolin myynnit myöskään ole ihan toivotulla tasolla, vaikka Wii U:lle löytyy vaikka kuinka kovia exclusive-pelejä. Sony siis vie konsolimarkkinoita tällä hetkellä mennen tullen.
En siis pitäisi ihmeenä, jos vuonna 2018 jo tulisi jokin uusi konsoli. En välttämättä näkisi, että se tulisi Sonyn puolelta, mutta Microsoftin puolelta se voisi hyvinkin tulla. Xbox One on saanut paljon kuraa niskaan jopa väärinymmärrysten kautta. En siis näkisi yllätyksenä, jos Microsoftin puolelta haluttaisiin kyseisestä tilanteesta pois. Jos mennään esimerkiksi noin kymmenen vuotta taaksepäin, niin ensimmäinen Xbox -konsoli kerkesi olla markkinoilla noin kolme vuotta, kunnes he tekivät Xbox 360 -konsolin. Sony tuli sitten vuoden päästä haastamaan Microsoftia. Vuonna 2018 Xbox Onen julkaisusta olisi viisi vuotta. Tekisi Microsoft tuolloin vain tehokkaamman Xbox One -version vai hyppäisikö se suoraan täysin uuteen sukupolveen? Olkoon miten tahansa, Microsoftilla on varmasti haluja tehdä konsolimarkkinoilla jotain, eivät he varmaankaan kauaa pleikkarin menestystä jaksa katsella. Toisekseen, tämän hetkinen sukupolvi varmasti käy Sonylle pitkäksi aikaa, eivätkä toivo sen olevan lyhyt: rahaa tulee jokaisesta suunnasta ja pleikkareita menee kaupan hyllyiltä.
Toisaalta toisena vaihtoehtona voisi olla, että Nintendo pyöräyttäisi uuden konsolin vuodelle 2018. Pientä infoahan on tullut, että Nintendolla olisi kehitteillä uutta konsolia ja en pitäisi sitä mahdottomuutena. Wii U on ollut markkinoilla kohta kolme vuotta ja 2018 markkinoita olisi koluttu jo 6 vuotta. Nintendolla uusien konsoleiden tekeminen on sinäänsä jo helpompaa, koska heidän tyylinsä eroaa huomattavasti PlayStationista ja Xboxista. Heidän kohteensa ovat enemmän koko perheen peleissä ja Nintendon vahvat yksinoikeudet tuovat esille sen, että heidän laitteitaan ja Marioita myydään kaikesta huolimatta. Eroavaisuuden huomaa myös siitä, että useat unohtavat Nintendon laitteiden olevan myös mukana kilpailemassa konsolimarkkinoista.
Jos vuonna 2018 julkaistaisiin ensimmäinen seuraavan sukupolven konsoli, niin oma veikkaukseni olisi vahvasti Nintendon puolella. Kuitenkin Microsoftin tilanteessa uuden Xboxin tuominen markkinoille ei olisi myöskään huono idea. Sonyn en usko lähtevän tuohon kelkkaan ainakaan ensimmäisenä. Rahasampo PlayStation 4:sta saa vielä kauan lypsettyä dollarin jos toisenkin.
Saa nähdä, pitääkö huhut paikkaansa. Näin pelaajana ajatus kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, mutta ajatukset tämän sukupolven lyhyydestä saa mielessäni puistattavia tunteita. Kyllä minä ajattelin tällä konsolisukupolvella pelailla pidemmän aikaa. Tietysti toivon tekniikan kehittyvän, mutta sovitaanko silti näin, että te konsolifirmat teette vain paremmat versiot tämän hetkisistä konsoleista? Playstation 4 2.0 ja Xbox One 2.0? Nintendolle annan luvan mennä uudelle sukupolvelle milloin vain. He elävät kuitenkin omassa söpössä maailmassaan.

Kommentit

  1. Itsestäni olisi ikävää jos oikeasti nyt jo puskisi uutta konsolia pihalle. Tai siis onhan tuohon vielä muutama vuosi mutta aika pian se aika kulkee. Itselläni ei ole kuin parisen vuotta kun uusin PC:ni sisukset. Nyt jo tuntuu että joissain huippuluokan peleissä nykyinen GTX 660 Ti GPU ei jaksa pyörittää täysillä asetuksilla pelejä. Hitusen nätimpiä silti edelleen ovat mitä vaikka PS4:llä pelit. Itselläni siis ollut tälläinen että 5v menen samalla PC:llä ja sitten osat vaihtoon. Hieman sama konsoleilla.

    Vasta sitten kun ei niitä pelejä enää oikeastaan tule niin menee konsoli vaihtoon. Toivon että uudet konsolit (ainakin Sonyn puolella) tulisivat siis vasta lähempänä vuotta 2020. Silloin kuitenkin tälläkin sukupolvella olisi sitä elinkaarta kertynyt, että voisi taas harkita uuden konsolin ostoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kyseessä on vain perätön huhu. Todella ikäväähän tuo on pelaajien kannalta, jos koko ajan nenän eteen työnnettäisiin uusia laitteita.... Ja lisäksi erittäin kallista, kuten esimerkiksi juuri noiden PC:n osien hankkimisen kannalta...

      Poista

Lähetä kommentti