Blogi: Suomi mainittu, torilla tavataan!




Tänään vietetään Suomen Itsenäisyyspäivää. Suomen historian aikana on sattunut kaikenlaista hyvää ja välillä ikävääkin. Tiesitkö kuitenkaan, että Suomi on historiansa aikana mainittu todella monessa videopelissä tavalla tai toisella (isommassa tai pienemmässä roolissa)? Listasin muutamia videopelejä, joissa saamme törmätä sinivalkoiseen väriin:



ASSASSIN'S CREED ROGUE

Noin vuosi sitten julkaistussa Assassin's Creed Roguessa seikkailee Juhani Otso Berg niminen hahmo, joka on pohjoisesta Suomesta kotoisin. Pelissä muun muassa selviää, että Berg on syntynyt Mikkelissä ja että hän on kouluttautunut Utin jääkärirykmentissä. Saamme kuulla myös Roguessa Bergin sanovan erään tutun perisuomalaisen kirosanan, joka kyllä kuulostaa hassulta kanadalaisen ääninäyttelijän sanomana. Käsittääkseni Juhani piipahtaa myös uusimmassa AC Syndicatessa, korjatkaa jos olen väärässä...


WORLD RALLY CHAMPIONSHIP - PELISARJA

Suomi on autourheilukansaa, joten ei ole mikään suuri yllätys, että rallipeleissä saamme törmätä sinivalkoiseen väriin melko usein. Suomalaisten rallikuskien lisäksi World Rally Championship -pelisarjassa ollaan erittäin usein päästy ajelemaan suomalaissa ralliradoissa. Uusin WRC-peli ei ole poikkeus, vaan siinä pääsemme ajamaan Neste Oil Rallyssa, joka sijoittuu Jyväskylän alueelle.



WIPEOUT PULSE

Ajoa Suomessa ei ole unohdettu myöskään tulevaisuudessa. 2207 vuoteen sijouttuvassa ajopelissä viimeinen ajorata on nimeltään Outpost 7, joka sijaitsee Suomessa. Rata on jollain tavalla saanut pikkuistaa vihaa niskaansa, koska rata sisältää muutamia ärsyttäviä kohtia. Toisaalta mikä se sellainen finaalirata on, mikä ei aiheuta ärsyyntymistä?




TEKKEN TAG TOURNAMENT 2

Tappelupeli-genren yhdessä kuningaspelisarjassa Tekkenissä ollaan nähty suomalaista maisemaa. Tekken Tag Tournament 2:ssa nimittäin on Arctic Dream niminen kenttä, jossa päässään ihastelemaan Korvatunturin maisemia. Teema on "yllättävästi" jouluinen, koska taustalla näemme tonttuja, poroja sekä joulupukin! Kyseinen kenttä on myös ilmaisessa Tekken Revolutionissa, tosin vain arcademaisemmassa muodossa.



HEARTS OF IRON III

Suomen oleminen mukana strategiapelessä ei ole oikeastaan mikään yllätys. Yllätys se ei ainakaan ole Hearts Of Ironissa, jossa voit ohjastaa ihan mitä tahansa maailman valtiota, joka oli olemassa toisen maailmansodan aikana. Yksi suosikkipelistudioistani Paradox Interactive kuitenkin nosti HOI3 -pelissä Suomea Their Finest Hour -DLC:n avulla: Suomen ja Neuvostoliiton välinen talvisota tuli pelin yhdeksi keskeiseksi tapahtumaksi. Suomella on aina ollut mielenkiintoista pelata HOI -pelejä ihan yleisestikin, mutta DLC:n myötä sitäkin puolta paranneltiin. Ja kuten HOI -peleissä muutenkin, infolaatikoilta ei vältytä:








TOM CLANCY’S ENDWAR

Tom Clancy's EndWarissa pääsemme seikkailemaan kolmannen maailmansodan tapahtumiin. Suomi on tietenkin menossa mukana ja pelaaja pääsee jopa pelaamaan Rovaniemen maisemissa. Se jääköön spoilaamatta, mitä siellä Rovaniemellä oikein tapahtuu...


WAR THUNDER


Tämän vuoden kesällä World Of Tanksin kilpailija War Thunder paljasti, että he aikovat lisätä omaan peliinsä kentän, joka sijaitsee Suomessa, tarkemmin Imatralla. Kenttä on ollut jo pidempään auki, joten jos War Thunder ja Imatra kiinnostaa, niin menoksi vain!

Tältä näyttää War Thunderin näkemys Imatrasta. Kuva pelin omasta blogista




METAL GEAR SOLID: PEACE WALKER


Kuva Konamin japaninkieliseltä -nettisivulta



Mitä, yllätyitkö? Ei ole mikään ihme. MGS: Peace Walkerissa mainitaan PERIAATTEESSA Suomi useaan kertaan ja puhutaan jopa sen eräästä kulttuurin muodosta, nimittäin saunasta. Todennäköisesti suurin syy, miksi moni ei tiedä tästä tapauksesta johtuu siitä, ettei tapahtumaa ole käännetty englanniksi. Tapahtuma on nimittäin japankielisessä äänitekasetissa! Se, pidetäänkö kyseistä tapahtumaa kuitenkaan virallisena osana kaanonia on epäselvää, mutta näin kuitenkin on, Suomi mainitaan useaan kertaan MGS:ssä! Ja mitä siinä kasetilla oikein tapahtuu? No, Snake ja Kazuhira alkavat tukkanuottosille Mother Basen saunassa... 
Kyseinen tilanne on siis tarkempi kuvaus Pazin kahdeksannesta salaisesta äänitekasetista, joka on englanniksi ja löytyy pelistä. Täysin tarkka kuvaus tapahtumasta on "Metal Gear Solid: Peace Walker - Heiwa to Wahei no Blues" nimisessä CD:ssä, jossa tulee oikeastaan kaikki Suomi -maininnat. 

Jos kyseinen tapahtuma kiinnostaa, niin sen voi kuunnella YouTubesta TÄMÄN LINKIN takaa. Metal Gear Moments -niminen kanava on ollut vielä niin ystävällinen, että on laittanut mukaan englanninkielisen tekstityksen! 




Tuleeko sinulle mitään peliä mieleen, jossa Suomi on ollut valokeilassa?





+ HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ JOKAISELLE!



Kommentit

  1. Resident Evil Revelations. Valkoinen Mokki :D Suomen vuoristossa sijaitseva tukikohta diipadaapa. Tämä on jäänyt ehkä parhaiten mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin joo, totta! Olen jonkin pätkän tuosta nähnytkin :D

      Poista
  2. Heippa! Jos sinua innostaa nämä haasteiden kysymyksiin vastaamiset niin sinulle on blogissani kysymyksiä :) http://www.pelilaatikko.blogspot.fi/2015/12/liebster-blog-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, otan tuon tarkempaan syyniin jossain vaiheessa :)

      Poista

Lähetä kommentti