Liebster Blog Award (Again!)





Pitkään ei kestänyt, kun Liebster Award pysähtyi omalle kohdalle jälleen. Kiitos Miwwille tästä palkinnon ojentamisesta! Käykäähän te muut katsomassa myös hänen blogiaan! Aikaisemmat Liebster Blog Award - vastaukseni voi käydä lukemassa TÄMÄN linkin takaa, mutta hoidetaan nämä uudet kysymykset pois alta.

Ohjeet meni näin:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnonantajan asettamiin 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 seuraajaa
5. Laadi 11 kysymystä, johon valitsemasi bloggaajat vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseesi
7. Ilmoita palkinnosta valitsemillesi bloggaajille ja linkitä postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse



Ja kysymykset ovat:


1. Mikä peli on ikisuosikkisi, jota olet pelannut eniten? Paljon peliaikaa kyseisessä pelissä on käytetty?

Aikaisempaan tämän tapaiseen kysymykseen luettelin nämä pelit (koska en osaa valita yhtä): Metal Gear Solid 3 ja 5, Batman: Arkham City, Rocksmith 2014 ja Super Mario Bros 3. Onhan noita paljon enemmänkin, mutta noista sitten enemmän lupaamassani Peliaika -gaalassa. Sieltä on ehkä tulossa jotain Hall Of Famen -tapaista....
Itse asiassa en osaa sanoa, mitä ikisuosikkia olisin pelannut eniten. Minusta tuntuu siltä, että eniten aikaa on ehkä mennyt sellaisiin ajantappajapeleihin, esimerkiksi Hearthstoneen... tai no, en tiedä. Ei sitä pelattua aikaa tule niin hirveästi katsottua pelikohtaisesti.


2. Kun joku uusi kauan odotettu peli saapuu, miten valmistaudut pelin ensimmäiseen pelihetkeen?

En nyt oikeastaan valmistaudu noihin saapumisiin mitenkään. Ehkä joskus saatan pelata ennen julkaisua aikaisempia pelisarjan pelejä, jotta pääsen pelisarjan tunnelmaan mukaan. 

3. Jos pitäisi valita puolisoksesi mikä tahansa pelihahmo, kuka se olisi ja miksi?

Aika paha kysymys, nimittäin peleissä hahmot ovat yleensä väännetty melko stereotyyppisiksi ja epärealistisiksi (tämä nyt ei tarkoita sitä, etteikö hahmo voisi silti olla hyvä). Tykkään kuitenkin siitä, kuinka viime vuosina ollaan pelimaailmassa alettu näkemään myös hyvin realistisia hahmoja. Jos puoliso täytyisi nyt pelihahmoista valita, niin valitsisin aika varmasti sen tuolta realistisuuden puolelta. Jos vastaisin tylsästi, niin sanoisin vain, että joku hahmo Sims -maailmasta. En kuitenkaan hyväksy tätä vastausta itseltäni, niin sanotaan nyt vaikka Mei Ling Metal Gear -sarjasta (koska Mei tuli ensimmäisenä järkevänä vaihtoehtona mieleen).


4. Mikä paljon suosiota saanut peli ei koskaan löydy sinun pelikokoelmastasi, etkä halua antaa pelille edes mahdollisuutta?


Ei ole yhtään mitään peliä, mille en voisi antaa mahdollisuutta. On kuitenkin olemassa pelejä, joihin en tule suurella todennäköisyydellä itse laittamaan rahaa. Tähän kuuluu esimerkiksi Call Of Duty -pelisarjan pelit. Kyseinen pelisarja ei vain kiinnosta minua niin paljoa, että alkaisin laittamaan omia roposia tuohon räiskintään. Ehdottomasti lähden kokeilemaan vaikka kaikkia uusimpia COD:ja, jos siihen tulee jossain mahdollisuus, mutta rahaa en niihin pistä.

5. Kuka pelihahmo voisi olla parasystäväsi oikeassa elämässä?

Varmaan kaikki mahdolliset realistiset hahmot, jotka ovat vielä niin sanotusti "hyviksien" puolella. Luulisin ainakin näin?  Mitään tiettyä hahmoa ei nyt ikävä kyllä tule mieleen, mutta uskon että usean kanssa tulisin toimeen.

6. Missä pelissä on mielestäsi kaikkein upeimmat ja kauneimmat maisemat?

Peleissä on todella paljon hienoja maisemia, varsinkin nykyisissä avoimen maailman peleissä. Itse vastaan tähän kuitenkin, että hienoimmat maisemat ovat olleet suomalaisessa Trine -pelisarjassa. Trinen maisemat ovat vain jotenkin niin maagisia, joka vetää puoleensa.


7. Jos tehtäisiin paras peli ikinä, yhdistämällä 3-5 erilaista peliä, mitkä ne pelit olisivat ja mitä asioita kustakin pelistä haluaisit? (Esim simsin hahmonmuokkaus, minecraft rakennustyyli, witcher grafiikat tms.)

Heitän tämän näin suoraan hatusta: Metal Gear Solid vitosen pelattavuus, GTA vitosen avoimuus, Witcher -pelisarjan roolipelimäisyys, Sims-tyylinen maailman sekä hahmon luominen sekä Hearts Of Ironista yksityiskohtaisuus. En tiedä toimisiko tämä ollenkaan, mutta tämä tuli mieleen näin äkkisältään!


8. Minkä pelin pariin haluaisit päästä takaisin, mutta aika ei riitä/joku muu peli vie kaiken aikasi?

Erittäin monen. Eniten on kuitenkin ollut haluja palata XCOM: Enemy Unknownin pariin. No, XCOM:n pariin päästään viimeistään XCOM 2:sen tullessa kauppojen hyllyille.


9. Onko jokin tapahtuma/hahmo/muu asia pilannut jonkun muuten todella hyvän pelin?

Ei nyt ainakaan mikään hahmo tai tapahtuma ole koko peliä pilannut. Eiköhän pilaamisen ole ihan hoitanut joko surkea pelimekaniikka tai tylsä tarina.


10. Minkä pelin ja mikä vihollinen/hirviö on kaikkein pelottavin mitä tiedät?

Pfff, paha kysymys. Sanon tähän, että elokuvista tuttu Xenomorph eli Alien. Alien on vaan jotenkin olemukseltaan erittäin kuumottava. En haluaisi kohdata oikeassa elämässä, eikä onneksi näin tule koskaan tapahtumaan. Lisäksi Alien on aivan loistava hahmo!

11. Mitkä pelit löytyvät sinun "pakko saada" listaltasi?

Tästä aiheesta lisää tulevassa 2016 -postauksessa, mutta mainittakoon nyt vaikka Warhammer: Total War.


Tässä keksimäni 11 kysymystä, joihin jokainen halukas saa vastata (koska taitaa olla kaikilla tietämilläni pelibloggaajilla tämä pysti jo käynyt):



1. Jos pelissä on mahdollisuus tehdä valintoja (esim. Telltalen pelit), niin vastaatko näihin omien tuntemuksien mukaan vai tuleeko valinnat vain mielenkiinnon mukaan (esim. "kokeillaanpa tuota, koska vaikuttaa mielenkiintoiselta" -tyyliset valinnat)?

2. Mikä on ei-niin käytetty aihe peleissä, jota haluaisit nähdä pelimaailmassa useammin?

3. Oletko ostanut peliaiheista vaatetusta itsellesi?

4. Entä oletko ostanut peliaiheisia soundtrackeja tai musiikkia (fyysisesti tai digitaalisesti)?

5. Peli, joka on aiheuttanut eniten tuntemuksia pelatessa (syy voi olla mikä tahansa)?

6. Toivotko joulukuusen alta löytyvän jotain peliaiheista tänä vuonna?

7. Seuraatko jonkin pelistudion toimintaa niin tarkkaan, että jokainen tekele kiinnostaa, mikä kyseiseltä studiolta on tulossa markkinoille?

8. Jäikö tämän vuoden osalta joku peli pelaamatta, mikä harmittaa todella paljon?

9. Onko jokin peligenre, jonka pelit ei jostain syystä ole oikein uponnut tai ei ole vaihtoehtoisesti kiinnostanut?

10. Kamek loitsui päällesi kirouksen, jonka seurauksena et voi pelata kuin vain yhtä peliä seuraavana vuonna. Kirous ei kuitenkaan ole kovin voimakas, joten saat valita tämän kyseisen yhden pelin. Mikä se olisi?

11. Vuosi 2015 oli erittäin kova pelien suhteen. Minkälainen on mielestäsi tuleva vuosi? Tuleeko vuodesta 2016 kovempi kuin 2015?

Kommentit

  1. Kysymykset on siitä kivoja, että niistä saa aina ns.helpon postauksen aiheen. (: Pistän takataskuun, vaikka vielä hetkeen en postausaiheita jostain kumman syystä tarvitsekaan :D

    Ja ihan oikein että ei päästä itseään liian helpolla! Sims-vastaus olisi ollut megatylsä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpon kyllä, ei tarvitse muuta kuin vastauksia keksiä + tietenkin ne jatkokysymykset.
      Ei tosiaan aina kannata päästää itseään helpolla, olkoon asia mikä tahansa!

      Poista
  2. Hei mahtavuus! Hyviä vastauksia. :) Pitää noita kysymyksiä katsoa, josko keksisi niihin vastauksia. :D Kiitos haasteen vastaanottamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, täytyihän se haaste nyt ottaa vastaan kun kerran sellainen tuli :)

      Poista

Lähetä kommentti