Blogi: Dawn Of War 3 tulee, oletko valmis?



Tällä viikolla kuultiin odotettuja uutisia, kun Relic Entertainmentin ja SEGA:n puolelta paljastettiin uusi RTS-Warhammer, eli Dawn Of War 3. Kyseisen pelin tuleminen ei itsessään ole ollut salaisuus, nimittäin DoW 3:n luomisesta ensimmäiset vihjeet saatiin jo useita vuosia sitten. Vihjeet ovat kuitenkin nyt roskakorissa puhtaan faktan edessä: Se on nyt virallisesti tulossa!

Dawn of Warit ovat itsessään hyvin mielenkiintoisia tapauksia, nimittäin ne ovat nimikkeitä, joilla on takanaan todella runsas fanijoukko. Fanijoukko, joka tuntuu jopa pelaavan näitä nimikkeitä lähes joka päivä, niin ensimmäistä Dawn of Waria (2004) kuin toistakin (2009). Osa pelaa kumpaakin, kun taas osa on suoraan tyytynyt vain toiseen, kun "jommassakummassa on ollut jotain ärsyttävää". Kyllä, melko tavanomainen strategiapelien ilmiö, mutta silti hyvin mielenkiintoinen.

Tällä hetkellä infoa ei ole tullut paljoa, mutta kuitenkin suuntaa on annettu lähinnä PC Gamerin eksklusiivisen tiedon myötä. Pelissä on kolme kampanjaa, jotka on jaettu omiin "rotuihin", eli Warhammer 40,000:n kuuluisimpaan ryhmään Space Marineihin, Örkkeihin ja Eldareihin. Hyvin tuttu lähtöasetelma, jos katsotaan aikaisempia DoW -pelejä. Tärkeä kysymys taas on, että kuinka paljon tulee DLC:n myötä uusia rotuja? Tyranidsit, Chaos Marinet, Necronit ja Taut voivat aivan hyvin tulla mukaan tähän uusimpaan osaan. Tulevat lisäosat ovat varmoja, ja jos kehittäjien puolelta pyritään yhtä pitkäikäiseen peliin kuin aikaisemmat DoW:t, niin voi olla, että niiden määrä on jopa huomattavasti suurempi kuin aikaisemmissa teoksissa.

Pelimekaniikaltaan Dawn Of War 3 yhdistää kumpaakin aikaisempaa peliä yhteen. Peli muistuttaa käsittääkseeni lähinnä tyyliltään pelisarjan toista osaa, mutta siihen on liitetty ensimmäisen osan tukikohdat ja isojen armeijoiden skaala. Mukana pitäisi olla myös suuri määrä erikoishahmojen kustomointia, joka on sinäänsä mielenkiintoista kuulla: Mitä tämä nyt tarkoittaa? Tarkoitetaanko tällä ihan peruskustomointia vai kustomointia, joka tulee parempien varusteiden myötä?
Mukana on myös perinteikästä omien joukkojen tasojen nostoa, sekä perinteikkäät "Super Unit" -hahmot. Lisäksi Cover-systeemi on kuulema täysin uusi, joka tarjoaa monia uusia taktisia mahdollisuuksia pelikentän räiskinnän tuoksinnassa. Kuulostaa muuten todella hyvältä. 

Näin äkkisältään voidaan todeta, että Dawn Of War 3 vaikuttaa ihan siltä, mitä sen pitäisi olla, eli hyvää ja hauskaa taktista toimintaa hyvin synkissä Sci-Fi -maisemissa, jota kuitenkin värittää hyvin räikeä hahmojen keskenäinen tulitus. Relic on kertonut, että kyseessä on heidän isoin RTS-peli mitä he ovat koskaan tehneet, joten se herättää paljon kysymyksiä siitä, että mitä kaikkea tämän nimikkeen alta oikein vielä löytyy. Eihän tämä peli ole ollut edes viikkoa yleisesti tiedossa, joten jotain suurta on varmaankin vielä tulossa!

Henkilökohtaisesti en ole ollut mikään maailman suurin Dawn Of War -myyrä, enkä edes lähelle sitä. En ole oikeastaan edes lähelle keskitasoa, enemmän sieltä aloittelijan puolelta. Kyseisen pelisarjan tekeleistä kuitenkin tykkään (sekä tykkään Warhammerin maailmasta ylipäätään), ja jään seurailemaan uusimman nimikkeen kehittymistä. Spekuloitavaa löytyy vaikka kuinka paljon, mutta mielenkiintoiseksi jää, että tuleeko tämä uusin osa jakamaan Dawn of War -pelaajia vielä enemmän, vai tuleeko tästä se yhteinen "me kaikki tykkäämme tästä!" -teos? Se jää nähtäväksi.


Lopuksi Dawn of War 3 -pelin virallinen paljastustraileri, olkaa hyvä!







Kommentit