Pelimaailman 3 Maksullista Jäsenyyttä (PS Plus, Live Gold ja Origin Access)



Omaan blogiini eksyy melko monesti henkilöitä, jotka ovat etsineet tietoa jostain maksullisesta peleihin liittyvästä jäsenyydestä. Välillä etsitään hintaa, jäsenyyden tuomia etuja tai mitä tahansa muuta mielessä liikkuvaa asiaan liittyen. Lähinnä hakutuloksen tehneet ovat joutuneet todennäköisesti pettymään eksyessään Peliaikaan, kun ainoat tiedot, mitä jäsenyyksistä täältä löytyy on muutaman vuoden takainen uutinen PS Plussasta, jossa kerrottiin nettipelin muuttuvan maksulliseksi PlayStation 4 -konsolilla. Asia on vaivannut itseäni jo jonkin aikaa, joten tässä on postaus, jossa kerrotaan pelimaailman kolmesta suosituimmasta jäsenyydestä. Pyrin kertomaan asiat melko simppelisti, jotta ei syntyisi suurta hämmennystä. Kommentteihin voi tietenkin laittaa kysymyksen, jos jokin on epäselvää (tai toinen vaihtoehto on kysyä kysymys itse palveluntarjoajalta).




MIKÄ ON... PS PLUS?



PS Plus eli PlayStation Plus on maksullinen jäsenyys Sonyn PlayStation -konsoleille. 



MITÄ JÄSENYYS TARJOAA?


  • Jäsenyyden avulla voit pelata nettipelejä PlayStation 4 -konsolilla. Jokainen PS4 -konsolin peli vaatii toimiakseen Plus -jäsenyyden. Tosin poikkeuksena voit pelata netissä ilman PS Plus -jäsenyyttä  PS Storesta löytyviä Free-To-Play -pelejä (esim. Planetside 2, Smite, Warframe) sekä pelejä, jotka itsessään sisältävät kuukausimaksuja. Huomioitavaa on, että PS3 ja Vita eivät vaadi Plussaa nettipelaamiseen.
  • Jäsenyyden avulla saat pelikokoelmiisi joka kuukausi ilmaisia pelejä, kunhan käyt lataamassa sen tai muistat käydä laittamassa sen pelikirjastoosi. PlayStation 4, PlayStation 3 kuin PS Vita saavat joka kuukausi kaksi uutta peliä Plussaan, joista osa voi olla niin sanottuja "Cross Buy" -pelejä. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että pelin hankittaessa omistat kyseisen pelin useammalle PlayStation -konsolille. Eli joskus esimerkiksi PS4 -konsoli voi saada periaatteessa yli 2 PS Plus -peliä kuukaudessa. Huomioitavaa kuitenkin on, että et voi pelata Plus -jäsenyyden loputtua lataamiasi Plussan kautta saatuja pelejä. Niiden pelaaminen vaatii aina Plus -jäsenyyden. 
  • Saat 10 GT -pilvitallenustilaa, johon voi tallentaa niin pelit kuin pelitallennukset.
  • Eksklusiiviset alennukset PS Storesta. Plus -jäsenyys antaa usein hiukan enemmän alennusta, mitä et ilman jäsenyyttä saisi. Välillä voi tulla tilanteita, jossa jokin peli on vain ja ainoastaan alennuksessa Plus -jäsenille.
  • Eksklusiiviset ennakkokokeilut. Jäsenyyden avulla voit päästä kokeilemaan eri pelien kokeiluversioita tai demoja ennen muita.
  • Pelin jakaminen. Jotkut pelit antavat mahdollisuuden netin välityksellä jakaa peli hetkeksi kaverin kanssa. Voitte pelata vaikka moninpeliä tai kaveri voi hetken ohjastaa yksinpeliä. Huomioitavaa on, että tämä ominaisuus ei ole mukana kaikissa peleissä.
  • Silloin tällöin tulee niin sanottu Vote-To-Play, jossa äänestetään kolmesta vaihtoehdosta tulevan kuukauden PS Plus -peli. Jäsenyyden omistajilla on oikeus antaa oma äänensä äänestyksessä.
  • Välillä järjestetään moninpeliturnauksia, joihin PS Plus -jäsenet voivat osallistua.

PALJON JÄSENYYS MAKSAA JA MISTÄ SEN VOI OSTAA?


  • Jäsenyydestä on kolme eri hintaluokkaa: 1 kuukauden jäsenyys hintaan 6,95 euroa, kolme kuukautta hintaan 19,95 euroa tai 12 kuukautta hintaan 49,95 euroa. Jäsenyden voi ostaa PS Storesta tai vaihtoehtoisesti jälleenmyyjiltä, joiden tuotevalikoimaan kuuluu peliaiheisia tuotteita.

Huom! PlayStation -konsolin päätilillä tarvitsee vain olla PS Plus -jäsenyys. Kaikki ilmaiset pelit kuin nettipelikin on auki tällöin alatilin omistajille (tosin päätilin omistajan täytyy ladata Plus -pelit konsolille).








MIKÄ ON... XBOX LIVE GOLD?


Xbox Live Gold on maksullinen jäsenyys Microsoftin Xbox -konsoleille.


MITÄ JÄSENYYS TARJOAA?

  • Antaa oikeuden pelata nettipelejä niin Xbox 360 - kuin Xbox One -konsolilla.
  • Sekä 360- että One -konsoli saavat kahdesti kuussa kaksi ilmaiseksi ladattavaa peliä (Games With Gold). Kyseiset pelit ovat pelattavissa myös Gold -jäsenyyden loputtua, tosin näiden pelien internetiä vaativat pelimuodot vaativat Gold -jäsenyyden. Kuten Plussan kohdalla, täytyy nämä pelit muistaa kuitenkin ladata. 
  • Eksklusiiviset jäsenalennukset Xbox -kaupasta.
  • Seuruekeskutelut. Voit luoda ryhmän ja jutella ystäviesi kanssa joko siten, että pelaatte yhdessä samaa peliä tai vaikka jokainen eri peliä. Ominaisuus toimii myös Xbox One -konsolin ja Windows 10 -pohjaisten tietokoneiden välillä.
  • "Kimppa-Gold", eli yhdellä Gold-jäsenyydellä konsolin kaikki tilit pääsevät käsiksi nettipeleihin ja ilmaisiin Games With Gold -peleihin.


PALJON JÄSENYYS MAKSAA JA MISTÄ SEN VOI OSTAA?


  • Jäsenyydestä on kahta eri hintaluokkaa: Kolmen kuukauden jäsenyys noin hintaan 19,90 euroa ja 12 kuukauden jäsenyys hintaan 59,90 euroa. Jäsenyyden voi ostaa Xbox Storesta tai vaihtoehtoisesti koodina jälleenmyyjiltä, joiden tuotevalikoimaan kuuluu peliaiheisia tuotteita. 





MIKÄ ON... ORIGIN ACCESS?


Origin Access on Electronic Artsin luoma maksullinen jäsenyys heidän Origins -digitaalikauppaan. Jäsenyys toimii vain PC -koneissa.


MITÄ JÄSENYYS TARJOAA?


  • The Vault -pelit. Kyseessä on kokoelma (suurimmaksi osaksi) EA:n pelejä, joita Origin Access -jäsenet voivat pelata loputtomasti. Kyseiset pelit ovat täysin kokonaisia ja joukosta löytyy niin isoja kuin pieniä nimikkeitä.
  • Play First -kokeilut, eli jäsenet pääsevät rajoitetun ajan kokeilemaan tulevia uusia pelejä ennen muita täysin ilmaiseksi. Jos jäsen aikoo vielä ostaa kokeilussa olleen pelin, niin peli jatkuu siitä kohtaa, mihin oli Play Firstissä jäänyt. 
  • Alennuksia. Jäsenet saavat aina jokaisesta ostoksesta 10% alennuksen. 10% lasketaan vielä mukaan muihin alennuksiin ja kampanjoihin.
  • Xbox One -konsolille on mahdollisuus ostaa EA Access -jäsenyys, joka on täysin sama asia kuin Origin Access, mutta se vain on Xbox One -konsolilla. Palvelu maksaa saman verran kuin PC:llä, mutta Xboxin omistajat voivat ostaa koko jäsenyyden vuodeksi hintaan 24,99 euroa. Huomioitavaa kuitenkin on, että 10% alennus EA Accessissa koskee Xboxilla vain EA:n omia digitaalisia tuotteita. 


PALJON JÄSENYYS MAKSAA JA MISTÄ SEN VOI OSTA?

  • Jäsenyys maksaa 3,99 euroa kuukaudessa. Jäsenyyden voi vain ja ainoastaan ostaa Originista joko käyttäen luottokorttia tai PayPalia.








Kommentit