XCOM 2: Alien Hunters -katsaus




Tänään ilmestyy XCOM 2 -peliin uusi DLC, joka tuo lisää maustetta avaruusolioita vastaan käytävään kapinallissotaan. Toisin kuin aikaisempi DLC, niin Alien Hunters perustuu kustomoinnin sijaan suurimmaksi osaksi itse pelimekaniikkaan. Pieniä, mutta kuitenkin suuresti peliin vaikuttavia mahdollisuuksia saapuu lisärin myötä. Ainakin omasta mielestäni nämä tulevat jutut ovat todella hyviä ja tuovat samalla mukavasti haastettaa lisää taistelun tuoksintaan. Muun muassa seuraavat asiat saapuvat auttamaan sekä häiritsemään XCOM:n toimia:



  • Johtaja Alienit. Peliin tuodaan kolme erilaista Johtaja Alienia, eli "Ruler Aliens", jotka ovat suuresti paranneltuja versioita aikaisemmista avaruuden mölliäisistä. Ne ovat vahvempia jo elämäpisteiden myötä, mutta niiden toiminnot ovat vielä kuolettavempia. Seuraavat Ruler Alienit saapuvat peliin:



Viper Kingin ominaisuudet:

  • Vahvempi kuristus kuin tavallisilla Vipereillä, ja voi saada kohteen tajuttomaksi (uncoscinous)
  • Voi jäädyttää hönkäyksellään tietyn rajan sisäpuolella olevat sotilaat



Berserker Queenin ominaisuudet:

  • Järisyttää maata, joka voi tietyn rajan sisällä olevat sotilaat saada sekaisin (disorient), tainnutukseen (stun) tai vammautumaan (disable)
  • Faithbreaker, joka aiheuttaa useille haavoittuneille sotilaille paniikin




Archon Kingin ominaisuudet:


  • Devastate, joka on lähinnä vain paranneltu versio Blazing Pinionsista, joka voi saada sotilaan myös sekaisin, tainnutukseen tai vammautumaan.
  • Icarus Drop, jolloin Archon King nostaa sotilaan ilmaan ja lyö hänet alas seuraavalla kierroksella

Näiden ominaisuuksien ja suuren määrän elämäpisteiden omaamisen lisäksi Ruler Alienit voivat kadota portaalin avulla tehtävästä pois, jos he ovat tehneet suuren määrän vahinkoa pelaajaan tai jos hän itse ottaa vahinkoa paljon. Nämä hahmot myös seuraavat pelaajaa useiden tehtävien aikana ja mikä pahinta, he pystyvät liikkumaan jokaisen sotilaan liikehdinnän jälkeen. Vaikka nämä Johtajat vaikuttavat ja ovatkin todella pahoja, on heidän tuhoamisessa pelistä pois saamisen lisäksi toinenkin hyvä puoli: Johtajan ruumiin avulla pelaaja voi rakentaa erikoispanssarin, jotka tarjoavat erikoisominaisuuksia. Esimerkiksi Archin Kingin pois ottaminen pelistä asein tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden rakentaa panssarin, jonka avulla voi lentää. Kuulostaa hyvältä, eikö?

Uusien alieneiden lisäksi pelaaja saa käyttöönsä neljä uutta asetta: 

  • Bolt Caster: Tehokas suuren määrän vahinkoa tekevä, yhden säteen ampuva ase
  • Hunter's Axe: Teräase, jonka pystyy heittämään vihollisia päin
  • ShadowKeeper Pistol: Pistooli, joka tapon tehdessään piilottaa sotilaan vastustajalta (concealament)
  • Frost Bomb Grenade: Granaatti, joka nimensä mukaisesti pystyy jäädyttämään vastustajia
Kyseessä on prototyyppiaseita, eli jos sotilas kuollessaan on käyttänyt näitä aseita, niin ne täytyy erikseen käydä keräämässä maasta tuleviin tehtäviin.


DLC:n myötä XCOM 2 -peliin tulee myös patch, joka korjaa pieniä bugeja ja parantaa pelaamista. 

Lisäri tulee Reinforcement Packin mukana tai jos ei tätä omista, niin sen voi hankkia myös erikseen.


Tekstin kuvat ovat XCOM:n omilta sivuilta







Kommentit

  1. Vautsi ja APUA! Kuulostaa todella pahalta ja omassa pelissäni aina varjelen viimeiseen saakka sotilaitteni henkeä ja en halua niiden kuolevan! Pelit kestää ikuisuuden kun taktikoin pitkään ja lataan seivin uudelleen jos jotain menee pahasti pieleen. :D Tämän myötä pelaisin 2h yhtä kenttää. En kyllä tiedä hommaanko tuon lisäosan, mutta mutta... Peli muutenkin vähän tauolla taas muiden pelien kanssa. Liikaa pelattavaa aina. :D Mutta hyviä kivoja muutoksia ja varmasti luo paljon lisäpotkua peliin! Kiva postaus taas. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä johtajat vaikuttavat kyllä semmoisilta, että voi muutamat sotilaat matkan aikana kupsahtaa melko helposti. Tuskin nämä täysin ylivoimaisia ole, mutta kyllä ajatus näiden kohtaamisessa hirvittää :D

      XCOM täälläkin ollut tauolla, mutta kyllä tämä Alien Hunters tilille ilmestyy Reinforcement Packin myötä. Onpahan uudenlaiset menot, kun alieneiden maailmaan XCOM:n tavalla palaa :D

      Ja kiitos :)

      Poista

Lähetä kommentti