Peliaikaa jo neljä vuotta! Hyvää syntymäpäivää!



Tänään on kulunut tasan neljä vuotta siitä, kun eräänä iltana internetin maailmaan syntyi blogi nimeltä Peliaika. Kuten monesti on todettu, niin blogihan lähtökohtaisesti syntyi ensin vain mielenkiinnosta siihen, että miten blogipohja oikein toimii. Kokeilusta syntyi sitten taas ihan oikea harrastus, joka taas yhdistyi erääseen toiseen harrastukseen, joka on kulkenut mukanani lähes koko ikäni ajan: pelaaminen ja pelit. Blogin tekstien tyylit ovat aikojen saatossa muuttuneet ehkä paljonkin, mutta nyt uskoisin niiden olevan joten kuten sellaisessa kuosissa, jossa ne tulevat olemaan jatkossakin. Tietenkin siis vielä siten, että pientä viilausta voidaan aina tehdä. Parantaa kun voi käytännössä aina.

Neljä vuotta on kuitenkin omasta mielestäni jo todella pitkä aika. Näiden vuosien aikana on tapahtunut kaikenlaista, eikä sinäänsä ihme: Onhan tässä kohta jo pidetty blogia pystyssä melkein puolikas vuosikymmen. Tästä faktasta huolimatta aika tuntuu menneen todella nopeasti, joka toisaalta kertoo siitä, että viimeiset vuodet ovat olleet mukavia että hauskoja niin blogin puolella kuin ruudun tällä puolella arkielämässä. Niin hauskoja vuosia on ollut takana, että uskallan väittää, ettei Peliaika todellakaan ole mihinkään katoamassa.

Blogissa on ollut kaksi erilaista ulkoasua: Nykyinen sekä tämä kolme vuotta
blogia koristanut maapallo -teema.

Isot kiitokset haluan jo tässä vaiheessa sanoa teille, ketkä jaksatte käydä lukemassa säännöllisesti tai sitten epäsäännöllisesti höpinöitäni. Se on oikeasti todella tärkeää itselleni, että jaksatte niin tehdä. Se nimittäin antaa todella paljon motivaatiota jatkaa näitä puuhia: Onhan se nyt mukavampaa tehdä näitä hommia kun tietää, että siellä jossain on oikeasti myös se tekstiä vastaanottava osapuoli. Täten täytyy myös kiittää kaikkia teitä, ketkä jaksatte raapustaa ja jättää niitä kommentteja. On aina hienoa lukaista teidänkin mielipiteitänne ja kuulumisia, joten  antakaa äänenne kuulua jatkossakin! Minua kiinnostaa teidänkin ajatuksenne todella paljon ja toivoisin, että vuoropuhelua saataisiin enemmänkin tulevaisuudessa aikaan, niin täällä blogin puolella kuin vaikka Twitterissä (twiittejä saa lähetellä tänne aina ihan vapaasti, kyllä pyrin niihin aina vastaamaan!). Kiitos vielä lisäksi kaikille niille, ketkä ovat olleet mukana toiminnassa kulissien takana esimerkiksi antaen tukea tai kenties mahdollistamassa joidenkin postausten toteutumisessa. Arvostan tätä suuresti!

Seuraava kysymys onkin, että mitä kuuluu tulevaisuuteen? Kuten tuossa aikaisemmin mainitsin, niin blogi tulee jatkamaan samaan tuttuun malliin, eli itsessään mitään isoja muutoksia ei ole tulossa. Aihepiiri jatkuu edelleen pelien maailmoissa ja samat tutut tekstityypit jatkuvat. Jatkossa tosin pyrin myös siihen, että puhetta tulisi itse pelien ja pelialan lisäksi myös muista aiheeseen liittyvistä asioista, esimerkiksi erilaisista laitteista ja muista peleihin liittyvistä tuotteista. Pelit kun näkyvät maailmassa muuallakin kuin pelkästään siellä ruudussa pikseleinä. Lisäksi tarkoituksena olisi myös vähän herätellä jälleen tuota lautapelit -osiota henkiin. Kaapistani nimittäin löytyy ihan kelpo määrä lautapelejä, joista voisi jotain vaikka kirjoittaa.

Tulevaisuudessa blogiin on tulossa kuitenkin yksi iso muutos, tai voisiko sanoa enemmänkin lisäys. Tekstin ohelle on tarkoituksena nimittäin saada videomateriaalia. Videot tulevat juupelituupeliin eli tuttavallisemmin YouTubeen. Peliajan YT -kanavalta löytyy jo joitain vanhoja videoita, jotka oikeastaan rehellisesti sanottuna ovat todella huonoja (ei ole niihin hirveästi nähty vaivaa...). Nyt kuitenkin asiaan on tulossa merkittävä muutos, kun on tullut ostettua kunnon videokaappari tällaiseen toimintaan (onnistuu siis PC:n lisäksi myös vanhempien konsoleiden videokaappaus ja jäljen pitäisi olla Full HD -tasoa, jos kaikki osaset loksahtaa paikalleen) ja samalla on tullut löydettyä sopivia videonmuokkausohjelmia sekä se kaikista tärkein on kanssa kaivettu esille, eli into ja inspiraatio. Tarkoituksena olisi pistää käyntiin muutamia erilaisia useammin ilmestyviä videosarjoja, mutta annetaan niiden olla vielä salaisuutena, että minkälaista materiaalia sieltä olisi tulossa. Videoiden teossa minulla on kuitenkin muutamia perusajatuksia, joiden toivon myös välittyvän katsojalle: Ensinnäkin se, että niiden tekeminen olisi hauskaa, mielenkiintoista, ne loisi uusia kokemuksia, ehkä joskus jopa uuden oppimista ja mainittakoon vielä tästä suuresta listasta yksi perusajatus, että haluan videoiden olevan sellaisia, joita itse haluaisin löytää ja katsoa YouTubesta (eli tällä tavalla yritän välttää sitä pakkopullamaista oloa ja osittain tässä elää myös se ajatus, ettei herkästi astuisi niihin hyvin perinteisiin pelikanavan tyyleihin). Niin, ja videot tietenkin näin alkuun suomen kielellä!
Tässä on vielä mukana erilaisia liikkuvia osia, että mitkä sarjoista ja ideoista tulee onnistumaan ja mitkä ei. Videosarjojen olemassaolo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että videot tulisivat olemaan aina samankaltaista menoa. Vaihtelua pyrin saamaan aikaan melko paljonkin, jotta ei syntyisi mitään tylsistymistä tai oloa siitä, että videopuoli olisi jälleen sitä mainittua pakkopullaa liukuhihnalla. Innolla odottelen tämän projektin aloittamista! Ensimmäiset videot saapuvat tosin vasta ensi vuoden puolella, tarkemmin siinä tammi- ja helmikuun aikoihin. Tämän vuoden puolelle niitä ei ole mahdollista saada aikaan, kun tässä on esimerkiksi tulevan marraskuun aikana melko paljon kiireitä (marraskuussa ei siis blogissakaan ole hirveästi toimintaa tämän vuoksi) ja tässä täytyy vielä kehitellä videoille muutamia "työkaluja", graafista ulkoasua sekä vähän  myös musiikillista puolta. Haluan tuon kaiken nimittäin olevan täysin kunnossa, ennen kuin videoita aletaan kyhäilemään. Videoita pelimaailmaan liittyen on kuitenkin tulossa vuoden 2017 aikana ja niiden alkamisesta tietenkin ilmoitellaan, joten stay tuned! Toivottavasti myös sinä olet tuolloin mukana messissä!

Iso kiitos vielä kaikille näin loppuun! Neljä vuotta on jo omasta mielestäni blogille kunnioitettava ikä ja toivottavasti ikä sen kuin kasvaa. Tehdään ensi vuodesta vieläkin parempi!


KIITOS!



P.S. Muistaakan käydä seuraamassa blogia "pääsomekanava" Twitterissä (@Peliaika - https://twitter.com/Peliaika). Sieltä löytää kaikki blogin päivitykset ja välillä jotain ekstraakin (ja yhteyttä voi myös sitä kautta ottaa aina!). YouTube -kanavankin voi laittaa jo valmiiksi seurantaan sekä myös Twitchin, johon saattaa joskus myös ilmestyä jotakin mielenkiintoista. Tykkäyksen voi käydä heittämässä myös Facebookissa tai vaikka Google Plussassa. FB tai G+ eivät kummatkaan ole niin aktiivisia kuin Twitter, mutta jos koette jomman kumman olevan itsellenne parempi some -kanava, niin sieltäkin blogin löytää (ja siksi nämä on tehty; jotta jokaiselle löytyisi paras tapa seurata blogin tapahtumia).

P.P.S. Nyt saa laittaa myös ehdotuksia blogin parantamisesta tai vaikka siitä, että minkälaista sisältöä haluaisitte nähdä. Nyt on hyvä hetki vaikuttaa (niin itse blogiin kuin vaikka tuleviin videoihin)!










Kommentit

  1. Onneksi olkoon Peliajalle! Mainiota kuulla, että blogi sen kuin porskuttaa ja paljon uutta ja kiinnostavaa on edessä. Youtube-kanava menee heti tilaukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Uutta tulevaa odotellaan sekä suunnitellaan jo innoissaan!

      Poista
  2. Onnea blogille!

    Toivottavasti vuosia tulee vielä paljon lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Uskoisin, että vuosia tulee vielä paljonkin. Into kun tähän hommaan kasvaa jatkuvasti :)

      Poista
  3. Paljon onnitteluja vuosien täyttämisestä täältäkin suunnalta! :) Ja tuo on hyvä että blogeja kehitetään ajan kuluessa, sopivassa suhteessa vanhaa tuttua ja hieman myös uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Kehitys on aina hyvästä. Ei sen välttämättä tarvitse olla mitään radikaalia, kun pienilläkin muutoksilla tai lisäyksillä voi saada hyvää tulosta aikaan! :)

      Poista
  4. Onneksi olkoon! Se on jo pitkä ikä nykyaikana kun blogia jaksaa ylläpitää. :D Itselläni tahtoo tulla näitä väliaikoja ettei pitkään aikaan mitään materiaalia blogiin tule, lähinnä johtuu siitä että teen arvostelut vasta, kun olen pelin läpi pelannut. Monta peliä on pelattavana mutta ei ehdi montaa läpi asti pelata, olen tosin harkinnut että tekisin sellaisia "rääpäisyjä" joistain peleistä, jotka saattavat muutenkin jäädä siihen backlog listaan pitkäksi aikaa.

    Videot on aina kivoja lisiä blogissa, itselläki kun on tuo aika vaan sellasta että en kaikista ehdi/jaksa/muista ottaa videota tai editoida (okei nää mää delegoin sille paremmalle osapuolelle kun en itse jaksa perehtyä PC puolen videomuokkaus ohjelmista) niin ei aina ole sitä materiaalia näyttää.

    Jatkakaa samaa rataa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla juuri sama ongelma että pelijuttuja tulee ulos turhauttavankin harvoin kun haluaa pelata ne kuitenkin loppuun asti. Hassu sattuma että mainitsit tuosta "rääpäisystä" kun olen itsekin juuri viime päivät pyöritelly mielessä, että voisin ehkä tasoittaa tuota hidasta julkaisutahtia kirjoittamalla myös "keskeneräisistä" peleistä. Great minds think alike! :D

      Poista
    2. Kiitosta!

      Arvosteluissa kyllä menee aina oma aikansa. Tämän vuoksi itse esimerkiksi nykyisin teen melkeinpä niin, että pelaan yhden pelin läpi ja sitten vähän aikaa pelailen taas niitä tapauksia, joita tulee pelailtua yleensäkin useammin (eli niitä mitä tulee kulutettua viikosta ja vuodesta toiseen). Jonkin aikaa tuttujen parissa ja sitten jälleen uutta gamea eetteriin. Näin saa sellaisen mukavan syklin päälle :)

      Videot ovat ihan mukavia! Esimerkiksi sinun blogiisi videot sopivat erittäin hyvin ja niitä on kiva katsella, eli jos tuollaiseen löytyy enemmän aikaa, niin antaa videoiden vain tulla! :) Videonmuokkaus vaatii aika paljon PC:n puolella todellakin sitä tutustumista, sen olen viime aikoina huomannut harjoitellessa.

      Yritetään jatkaa ;)

      Poista
  5. Onnea blogille. :)
    Äskettäin laitoin blogisi seurantaan ja yrittänyt tässä hiljalleen käydä juttuja ja tietomäärää läpi, asialliselta vaikuttaa, eli jatka samaan malliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa mukaan menoon! :) Toivottavasti blogista löytyy jotain mielenkiintoista luettavaa!

      Poista

Lähetä kommentti