Acer Predator G1 (Arvostelu)



 Yhteistyössä Acer ja Zenith Optimedia

Kuten moni on huomannut, niin pelaaminen on omanlaista "välineurheilua". Tämä varsinkin korostuu PC -pelaamisen puolella, kun markkinat ovat täynnä erilaisia laitteita, jotka lupailevat vaikka minkälaista suorituskykyä ja kokemusta. Periaatteessa tähän välineurheiluun paras vaihtoehto olisi ehkä kasata itse oma tietokone omien tarpeiden mukaisesti, mutta ei pidä kuitenkaan unohtaa, että kauppojen hyllyillä on todella loistavia tietokoneita jo valmiiksi kasattuina. Yksi tällainen on esimerkiksi Acerin Predator G1, johon olen nyt päässyt tutustumaan.


Kyseinen Predator G1 -710 on rakennettu sellaiseksi, jotta laite pyörittäisi helposti isompia pelejä sekä tarjoaisi mahdollisimman hyvän pelikokemuksen pelaajalle kuin pelaajalle. Tähän leikkiin G1 ei ole lähtenyt mukaan millään pilipali -osilla, vaan kyseisen Predatorin rauta on todella tehokasta: näytönohjaimena on Nvidia GeForce GTX 1070 Founders Edition ja prosessorina toimii kuudennen sukupolven Intel Core i5 mallia i5-6400. Kiintolevynä on yhden teratavun HDD ja 256 GB:n SSD sekä RAM:ssa on 8 gigatavun DDR4. Ääntä on luomassa Sound Blaster Cinema HD 5.1 ja käyttöjärjestelmänä on tietenkin Windows 10 Home. Kaikki nämä yhdessä muodostavat oikein hyvän koneiston pelien pyörittämiseen: esimerkiksi kaikki tehokykytesteissä olleet pelit (mukana oli esim. Civilization VI, XCOM 2 ja The Crew) toimivat kaikki täysillä grafiikoilla siellä 60 FPS:n ympäristöissä, eikä mukana ollut yhtään jumitusta. Sinällään tämä ei ole yllätys, nimittäin koneen sisältä löytyvät osat jaksavat helposti pyörittää isoja pelejä vielä monien tulevien vuosien päästäkin, sen verran tehoa laitteesta nimittäin löytyy.

Se ei ole ihme, että kyseinen "saalistaja" jaksaa pyörittää tällä hetkellä lähes kaikkia pelejä täysillä grafiikoilla ja tehoilla (myös VR-pelien pitäisi toimia ongelmitta). Kysymys enemmänkin on, että mitä kaikkea muuta G1 sisältää ja minkälainen se on näin ulkopuolisesti? 


Ulkonäöllisesti Predator G1 näyttää melko paljon juuri sellaiselta tietokoneelta, joka voisi ensimmäisenä tulla mieleen sanasta "pelitietokone". Laitteen kuori on kuin päällystetty panssarilla, sen sivut ovat sileät ja pieniä aukkoja täynnä apuna tuuletukseen ja mukana on tietenkin paljon erilaisia valoefektejä, jotka voi itse säätää haluamakseen Predator Sense -sovelluksen avulla. Valoefektejä on mukana jopa yllättävän paljon ja jokaista näitä voi vielä erikseen säätää täsmälleen haluamansa näköiseksi. 
Kyseiseen Predatorin kuoreen on lisäksi laitettu sivuille pidikkeet omille kuulokkeille, joka on yllättävän kätevä. Allekirjoittaneelle tämä on hyvä lisä, nimittäin omistamani SteelSeriesin Siberia V3 -kuulokkeet astuvat näihin pidikkeisiin kuin nakutettu. Eipähän tarvitse enää miettiä, että missä säilyttäisi kuulokkeita kunnolla. G1:stä löytyy myös yksi asia suunnittelusta, joka on hyvin erikoinen ja pistää helposti silmään: tietokoneessa on ulkoinen virtalähde. Virtalähde ei siis ole koneen kotelon sisällä, vaan se täytyy liittä laitteeseen erikseen piuhalla. Kahdelle virtalähteelle on onneksi tehty ihan hienon näköinen pidike, eli mitään isoja ongelmia ei tästä aiheudu. Vaarana tietenkin on, että virtalähteet voivat nyt vahingoittua helpommin, mutta kyllä ne ehjänä pysyy niin pitkään, kunnes kukaan ei mene niitä potkimaan. Näiden virtalähteiden ulkopuolella oleminen taas pienentää itse tietokoneen kuoren kokoa, joka luo lisää vapaata tilaa työ -tai pelipyödälle. Toisaalta kuoren pienentäminen taas johtaa siihen, että laitteen tuunaaminen itse omilla osilla vaikeutuu melko paljon. 



YHTEENVETO:




Acer Predator G1 on pelitietokone, joka on täysin valmis kaikin puolin pelaamiseen, jopa tehoa vaativaan VR-toimintaan (itse en tosin tätä puolta päässyt testaamaan VR-lasien puutteen vuoksi, mutta pienten VR-soveltuvuustestien perusteella koneen pitäisi pyörittää VR-maailmaa helposti). Tehoa löytyy sen verran, että koneen pitäisi jaksaa pyörittää täysillä grafiikoilla vielä muutamien vuosien päästäkin tulevia pelejä, eli rauta ei ihan äkkiä tule vanhenemaan. Vaikka koneessa on tehoa, niin se on myös samalla todella hiljainen, aivan niin kuin saalistajan kuuluu olla. Muita mainitsemisen arvoisia asioita on koneen pieni koko, joka johtuu osittain virtalähteiden olemisena ulkona. Tässä on hyvät ja huonot puolensa, mutta lähtökohtaisesti ratkaisussa on enemmän positiivisia puolia. Kaikin puolin Acer Predator G1 - 710 on todella loistava pelitietokone, jonka nimi kannattaa laittaa korvan taakse muistiin uutta pelikonetta etsiessä. Niin, ja tuleehan tämän paketin mukana myös ihan kelpo pelihiiri ja mekaaninen pelinäppäimistö. Kyseessä on siis täysin valmis paketti pelaamiselle.

Kommentit