Joulukalenterin luukku 12: Viisi pelien sidekickia



Päähahmolla on useimmiten mukana apuri, joka kulkee koko pelin matkan ajan mukana tavalla tai toisella. Useimmat näistä ovat todella ikonisia; jopa niin ikonisia, että itse päähahmoa ei pysty edes ajattelemaan ilman hänen sidekickiaan. Luukku 12 onkin kunnioitus viidelle juuri tällaiselle hahmolle:


Daxter

Lähde: jakanddaxter.wikia


Jak & Daxter peleistä tuttu Daxter on aikamoinen veijari: liikkeeltään nopea ja melkoisia puujalkavitsejä heittävä pikku eliö on kulkenut pelisarjan alusta alkaen mukana ja on hahmo saanut ihan oman spin-off -pelinkin. Tämä on jälleen niitä hahmoja, jotka ovat kantava voima pelisarjan elämisessä.


Clank

Lähde: ratchetandclank.wikia


Clank on samassa veneessä Daxterin kanssa: Ratchetia on mahdoton ajatella ilman robottiystäväänsä. Mikä myös yhdistää Clankin Daxteriin on se, että tällä robotillakin on oma peli: Secret Agent Clank. Oman pelin saaminen kertonee aika paljon sidekickin tärkeydestä itse pääpelisarjassa, kun tällaista kunniaa hahmolle tehdään. 


Dr. Hal "Otacon" Emmerich

Lähde: metalgear.wikia

Otacon ei ole aivan samanlainen apuri kuin Clank tai Daxter, mutta hän on silti erottamaton osa Solid Snaken toiminnassa: kuka muu kaivaisi tietoja esiin ja tutkisi erilaisia mahdollisuuksia, jos kerran Snake on kentällä suorittamassa tehtäviä? Täytyyhän jonkun nyt informoida Snakelle uudet saadut tiedot. Ja hei, pitäähän jonkun huutaa legendaarinen "SNAKE!? SNAKE?! ANSWER ME SNAKE?! SNAKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!".

Cortana

Lähde: Wikipedia


Cortana on Halo -faneille tuttu SI -pohjainen (synthetic intelligence) hologrammi, joka tunnetaan hiukan samalla tavalla kuin Metal Gearin Otacon: Ohjeita ja vinkkejä kun täytyy antaa, jotta tehtävät onnistuvat. Cortana on muuten ollut inspiraationa Microsoftin luomaan Cortana -sovellukseenkin. Hauska kunnioitus, eikö vain?


Alyx Vance

Lähde. half-life.wikia


Alyx Vance täytyy mainita tähän melkeinpä jo sen takia, että Half-Life -pelisarja on melkoisen suosittua tavaraa. Toisaalta täytyy myös muistaa, että Alyx on myös ollut melkoinen tuki pelisarjan päähahmo Gordon Freemanille. Toisin sanoen Vance on mainintansa ansainnut varmasti monien mielestä.



Mitkä sidekickit sinulle tulee ensimmäisenä mieleen?




Kommentit