Joulukalenterin luukku 15: Viisi kokeilun arvoista mobiilipeliä




Vaikka jostain kumman syystä niin sanotut "tosipelaajat" väheksyvät mobiilipelejä, niin on pakko todeta näiden pelien puolesta, että mobiilipelitkin ovat aivan toimivia tapauksia ja useimmiten oikein loistavia. Vaikka mobiilipelien joukosta löytyykin pikaisesti sutaistuja heikkoja tapauksia, niin sieltä löytyy myös niitä valtameren helmiä. Luukun 15 takaa paljastuukin viisi mobiilipeliä, jotka ovat ehdottomasti ainakin kokeilun arvoisia teoksia:


Crashing Season



Crashing Season on suomalaisen Koukoi Gamesin esikoispeli, joka leikittelee humoristisen sarjakuvamaisella tyylillään sekä fysiikkapohjaisella pelimekaniikallaan pelaajaa kuin pelaajaa. Peliin on helppo hypätä, se sopii kaiken ikäisille ja Crashing Season on kaiken lisäksi aivan huikea mobiilipeli. Peli on myös melkoinen koukuttaja, kun pelissä pääsee tiettyyn mielentilaan!


Alto's Adventure



Alto's Adventure on kanadalaisen Snowman studion tekemä peli, joka itsessään on hyvin perinteisen oloinen mobiilipeli: lasketaan mäkeä alas suorittaen kenties tehtäviä tai yrittäen laskea sitä niin pitkälle, kunnes tapahtuu törmäys johonkin esteeseen. Kyseinen mobiilipeli on kuitenkin onnistunut luomaan tähän mukaan todella vaihtelevaa tunnelmaa, jota harvoin on tämän kaltaisissa peleissä mukana. Toisin sanoen kyseessä on todella mieleenpainuva tapaus.


Iron Maiden: Legacy of the Beast



Se ei todellakaan ole uusi asia, että Iron Maidenin nimellä on tehty pieniä pelejä. Yksi tällainen on Iron Maiden: Legacy of the Beast, jonka takana häärii studio nimeltä Nodding Frog. Pelin idea on melko yksinkertainen: Pelaaja ohjastaa Eddietä ja hänen joukkiotaan maailmassa eteenpäin ja pelaajan täytyy taistella maailma erilaisten eliöiden läpi hyväksikäyttäen ajoitusta ruudun "täppäämisessä". Idea on todella yksinkertainen ja osittain jopa tylsäkin, mutta Iron Maiden -teema tuo siihen kuitenkin mukavasti lisää makua. Lisäksi peli sisältää melko paljon viittauksia Iron Maidenin tuotantoon ja niiden kansikuvataiteeseen!


Trials Frontier



Jos tykkäät Trialseista, niin kannattaa laittaa Trials Frontier korvan taakse: kyseessä on nimittäin free-to-play Trials RedLynxiltä mobiililaitteille! Frontier on hyvin optimoitu tapaus laitteelle kuin laitteelle ja voin taata, että Frontier tarjoaa oikein perinteisen Trials -kokemuksen - tosin tällä kertaa vain mobiilipelin muodossa.


Warhammer 40,000: Space Wolf



Jos kaipaat vuoropohjaista strategiaa mobiilille, niin HeroCraft Ltd:n Warhammer 40,000: Space Wolf voi sopia juuri sinulle. Pelissä ohjataan Warhammerista tuttuja Space Wolves -joukkoja juurikin vuoropohjaisesti ja itse strateginen/taktinen taistelu hoidetaan liikkumisen sekä pelaajalle annettujen siirtokorttien avulla, jotka esimerkiksi kertovat aseen aiheuttaman damagen ja niin edelleen. Peli on ihan kelpo lääke strategiahampaan kolotukseen, mutta varoituksen sana: Space Wolf ei ole mikään pienin peli käytettävän muistin suhteen.


Mitä mobiilipelejä sinä suosittelet? 


Kommentit