Joulukalenterin luukku 3: Viisi kauneinta maisemaa videopeleissä




Videopelit ovat taidetta omassa kategoriassaan, aivan samalla tavalla kuin elokuvat, kirjat tai musiikki. Peleissä on upeita tarinoita, kekseliäitä pelimekaniikkoja, ihon kananlihalle saavia ääniraitoja sekä muun muassa mielikuvitusta kutkuttavia pelimaailmoja. Pelimaailmoista löytyy usein melkoisen komeita maisemia, mitkä saavat kyllä miettimään, että miksi jotkut ovat sitä mieltä, etteivät pelit todellakaan ole taidetta. No, kuitenkin: Luukun numero kolme takaa löytyy viisi kauneinta pelimaisemaa (ei missään kauneusjärjestyksessä), mitkä näin äkkisältään itselleni tuli mieleen (tämä lista kun voisi olla lähes loputon):



Sovngarde - The Elder Scrolls V: Skyrim



Kuvan lähde: elderscrolls.wikia


Pohjolan tuonpuoleinen elämä Sovngardenin maisemissa Skyrimissä on melkoisen huikean näköistä. Ei tarvitse varmaankaan selitellä tätä mielipidettä: kuva kertonee tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. 


Kaupunki - Mirror's Edge


Kuvan lähde: Steam


Mirror's Edgen kaupunki on aina vedonnut omaan silmääni positiivisessa valossa. Se ei itsessään ole niin kaunis verrattuna useampien pelien luontomaisemiin tai muuhun vastaavaan, mutta ME:n räikeän värikäs urbaanikaupunki on tästä huolimatta todella kaunista katseltavaa. Räikeys kunniaan!


Lumiset maailmat - Steep





Tämän päivän luukkuun pääsi näköjään myös peli, joka julkaistiin tarkalleen eilen eli 2.12.2016. Steepin lumiset maisemat tekivät sen verran suuren vaikutuksen, että vähän jo harmittaa, ettei tätä peliä ole vielä ostettu. Muutenkin minä oikein rakastan talvi- ja lumimaisemia, ihan siis täällä oikeassa elämässä kuin videopeleissä. Tästä teemasta kun saa vedettyä niin paljon erilaisia emotionaalisia virikkeitä pelkästään hyvin simppeleillä graafisilla vedoilla (ja auta armias kun simppelit maisemat muutetaan yksityiskohtaisemmiksi!). Tähän päälle vielä se fatka, että simppelyydestä huolimatta esimerkiksi lumi ja jää luo paljon erilaisia mahdollisuuksia ihan oikeassa kuin virtuaalisessa maailmassa, eli teemasta saa vedettyä paljon erilaisia mekaniikkoja tarvittaessa. Eli toisin sanoen tykkään kiehtovista talvimaisemista, joten niitä kiitos lisää (vaikka moni näitä vihaakin).


Luontomaisemat - King's Quest




En ole vielä pelannut King's Questia kokonaan läpi, mutta tähän mennessä se on osannut luoda silmien verkkokalvoille ihan kauniita maisemia, joita jää katselemaan pidemmäksi aikaa. Kyseinen reaktio kertonee siitä, että jotain on selvästi tehty oikein graafisella puolella.


Piirretyt luonnonmaisemat - Ōkami


Kuvan lähde: PlayStation

Ōkami ei itsessään ole kaikista realistisin peli, mutta kuten olen aikaisemmin sanonut, niin itse realistisuus tai graafinen ulkoasu ei vaikuta oikeastaan itsessään vielä mihinkään: Se vaikuttaa, kuinka esimerkiksi sitä grafiikkaa käytetään. Ōkami on tästä yksi hyvä esimerkki: Piirrettyjä maisemia eikä itsessään edes kummempia sellaisia, mutta ai että se näyttää hyvältä! Ōkamiin kannattaa näin muutenkin tutustua, jos kyseinen peli on mennyt ohitse. Kyseessä on nimittäin ihan hauska ja kaunis tekele!



Mitä kauniita maisemia teille tulee mieleen pelien ihmeellisestä maailmasta?


Kommentit

  1. Ensimmäisenä tulevat mieleen Child of Light, Badland ja Trine-sarjan pelit, joissa on kaikissa monia varsin kauniita maisemia. Vähemmän tyylitellyistä Assassin's Creedien Venetsia, Firenze ja Rooma ovat myös kovin kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trinet oli täällä vaihtoehtona viiden joukkoon laittamisessa, mutta jäi tällä kertaa väliin. Badlandissa myös ihan kivat graafiset ilmeet. AC:t myös ihan komean näköisiä, kuten monet muutkin Ubisoftin tuotokset.

      Poista
    2. Ja Bioshock Infinitea on myös kehuttu, samoin Forza Horizon -pelejä, ja onhan vaikka Order 1886 myös komea, samoin Xenoblade Chronicles... Kuten alussa sanoitkin, lista on vaarassa venyä loputtomiin!

      Poista
    3. Lista on niin pitkä, että tästä aiheesta saisi ihan hyvin tehtyä aikaan kokonaisen blogin, jos haluaisi!

      Poista

Lähetä kommentti