Joulukalenterin luukku 8: Viisi artistia, jotka ovat olleet pelissä mukana



Peleissä on vilahtanut vaikka keitä oikean maailman henkilöitä, useammin ainoastaan pieninä vilauksina, mutta joskus myös ihan isompina rooleina. Luukun kahdeksan takaa tutustutaan juuri näihin tapauksiin musiikkimaailman kautta. Eli kitarasoolot soimaan, falsetit laulamaan ja rummuttamaan viittä pelien maailmaan eksynyttä artistia:




Brütal Legendin rokkarit

 


Brütal Legend vilisee niin paljon muusikoita, että koko pelin artistit lasketaan tällä kertaa niin sanotusti "yhdeksi henkilöksi". Ozzy Osbourne toimii pelin kauppiaana, Lemmy Kilmister on mystinen parantaja, Rob Halford toimii vihollisen roolissa ja Lita Ford Amazonian Rimana. Ääninäyttelijän roolissa on muitakin rokkareita, mutta edellä mainitut ovat näkyvimmin pelissä esillä: hahmot näyttävät nimittäin paljon esikuviltaan (ja kyseisen pelin muusikot ovat ehkä hauskimmat artistien tekemät cameo -roolit koskaan).

Michael Jackson

Lähde: Wikipedia


Tiesitkö, että Michael Jacksonilla on ollut oma peli? Michael Jackson's Moonwalker julkaistiin vuonna 1990 ja se saapui useammalle konsolille aina SEGA:n laitteista Atarin ja Amigan tuotteisiin. Se on sitten eri asia, että oliko peli itsessään hyvä, mutta Jackson on niitä harvoja artisteja, keillä on ollut oma peli konsoleille.


Prince

Lähde: Wikipedia


Princelläkin on ollut oma peli. Kyseessä on eräänlainen graafinen seikkailu, jossa ratkottiin puzzleja Paisley Park Studiosin tiloissa ja tarkoituksena oli kerätä Princen logon kaikki osaset kasaan. Vuonna 1994 ilmestynyt Prince Interactive ei pelkästään sisältänyt kyseistä pientä peliä, vaan mukana oli myös Princen musiikkia, musiikkivideoita sekä ynnä muuta pientä kivaa.


Katy Perry



Suuressa suosiossa oleva poppari Katy Perry on oleskellut omana itsenään The Sims 3 -pelissä DLC:n muodossa. Showtime - lisäosan aikoihin Sims 3:een laitettiin liikkeelle hiukan kalliimpi versio, jonka mukana peliin saatiin Katy Perry sekä Katymaista tavaraa ja vaatetusta ihastuttamaan pelaajia. Ilmeisesti kyseinen versio on ollut melko suosittu, nimittäin Katy Perry -DLC:tä saa etsiä kaupoista melko pitkään, jotta sellaisen saisi käsiin. 


David Bowie


Omikron: The Nomad Soulissa on isommassa roolissa David Bowie. Bowieta ei tietenkään nähdä omana itsenään, mutta hahmosta kyllä tunnistaa, että kuka on oikein kyseessä. Kyseisessä seikkailupelissä kuullaan myös Bowien musiikkia, joten Davidin faneille on tässä oikein mukava paketti pureskeltavaksi.


Mitä artistien esiintymisiä peleissä tulee teille mieleen?





Kommentit