Ubisoftille on tulossa huippuvuosi? (Blogi)




Alkuvuonna on aina mukava katsastaa, että mitä kaikkea onkaan tulossa juuri alkaneen vuoden osalta, olkoon aiheena sitten urheilu, musiikki, tapahtumat, kirjallisuus tai vaikka pelit. Tutkiessani juuri huvikseni pelistudioiden ja varsinkin julkaisijoiden osaa tämän vuoden osalta, niin silmiini kiinnittyi mielenkiintoinen huomio: Verrattuna muihin studioihin, niin Ubisoftille voi vuosi 2017 olla melkoinen onnistuminen.

Syy miksi näin väitän lähtee ihan tämän hetken studioiden julkaisulistasta. Se on fakta, että isoimmat pelit pyritään saamaan markkinoille useimmiten syksyn tai talven aikana, ja useimmiten marraskuu koituu pelaajien kohtaloksi pelijulkaisujen määrän vuoksi. Sinällään ei ole siis yllättävää, että tällä hetkellä useampien pelijulkaisijoiden julkaisulista näyttää melkoisen tyhjältä: Electronic Artsilla on eismerkiksi listalla ainoastaan Mass Effect: Andromeda, Square Enixiltä on tulossa/tullut Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, Nier: Automata ja Dragon Quest XI. Sellaisten julkaisijoiden kuin 2K:n ja Activisionin listat taas ovat täysin tyhjillään. Toisin on kuitenkin Ubisoftilla, joka täräyttää kovilla jo heti alusta alkaen: Helmikuussa päästään miekkailemaan uuden nimikkeen For Honorin parissa, pian sen jälkeen pitäisi saapua huumoria pursuava RPG -peli South Park: The Fractured But Whole ja taktikoimaan päästään Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlandsissa. Tämän lisäksi Vr -laitteille saapuu Star Trek: Bridge Crew ja Nintendo Switch saa Ubisoftilta muutaman vanhemman pelin käyttöönsä (Steep, Rayman Legends, Just Dance 2017). Tähän mainittakoon vielä se, että vanhemmatkin pelit saavat jatkuvasti lisää sisältöä Ubisoftin julkaisun puolesta.

Tietenkin täytyy muistaa, ettei määrä korvaa laatua. Kuitenkin tällä hetkellä näyttää siltä, etteivät Ubin tulevat pelit kuitenkaan ole ihan pikaisesti sutaistuja tuotoksia. Mikä tekee kyseisestä listasta vielä mielenkiintoisemman on kyseisten pelien genren vaihtelevuus. Mukana ei siis ole tietyllä tasolla samanlaisia pelejä, kuten esimerkiksi EA:lla oli edellisenä vuotena (EA julkaisi viime vuonna 9 peliä isommille pelilaitteille, ja näistä urheilupelejä oli neljä, kolme räiskintää ja Mirror's Edge Catalyst ja Unravel olivat sitten omaa luokkaansa EA:n katalogissa). Tämä antaa ranskalaiselle pelijulkaisijalle melkoisen hyvät lähtökohdat vuoden loppua kohti. Tähän tietenkin vaikuttaa myös pelien lisäksi onnistuneet pressitilaisuudet esimerkiksi kesän E3:lla ja Gamescomilla. Pelkästään jo Beyond Good & Evil 2:n näyttäminen kesällä nostaisi melkoisen kovasti Ubisoftin asemaa pelimantereella.

Vuoden lopussa vasta nähdään, että millä firmalla oli hyvä vuosi ja kenellä ei. Se on kuitenkin varmaa, että tekijästä ja julkaisijasta riippumatta tänä vuonna tullaan näkemään melkoisen hyviä teoksia, mutta niiden lisäksi myös pettymyksiä. Mikä se semmoinen pelivuosi muka olisi, ettei kauppoihin tulisi yhtään hyvää tai huonoa peliä? Sellaista vuotta tuskin tulee ikinä olemaan, mutta Ubisoftilla on mahdollisuus antaa tänä vuonna useampi hyvä peli jo heti vuoden alussa. Pelin laadun tietenkin näkee vasta peliä pelatessa, mutta hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa. 





Kommentit