Total War: Warhammer -statistiikka




Viime viikolla blogissa kerrottiin statistiikka Firaxisin XCOM 2 -pelin takaa. Tällä kertaa jatketaan myös tilastojen parissa, nimittäin SEGA ja Creative Assembly jakoivat Total Warin Twitter -tilillä pieniä nippelitietoja liittyen suosittuun Total War: Warhammer -strategiapeliin. Statistiikka ei ole yhtä tarkkaa kuin XCOM 2:n kohdalla, mutta varmasti tämä kiinnostaa ainakin Total War -pelisarjaa pelaavia sekä Warhammer -faneja.

Kohta melkein vuoden ulkona ollut Total War: Warhammer on kerännyt runsaasti peliaikaa. Pelissä on nimittäin pelattu matseja yli 100 miljoonaa kertaa. Kun yhteen lasketaan vielä esimerkiksi kampanjan muut oheistoiminnot, niin peliä on pelattu 1,498,423,283 minuuttia. Toisin sanoen yhteensä TW: Warhammeria on pelattu 2,850 vuotta. Huiman isoja lukuja kohta vuoden vanhalta peliltä.

Mitkä kansat ovat sitten tehneet eniten voittoja kyseisessä fantasiamaailmassa? 26% taisteluiden voitoista kuuluu imperiumille (Empire), eli ihmiset ovat olleet pelissä iso luu. Toiseksi eniten voittoja ovat saaneet kääpiöt (Dwarfs) 17% avulla, mutta aivan heidän takanaan kuudellatoista prosentilla haahuilee kuolleiden armeija vampyyrien johdolla (Vampire Counts). Seuraavaksi eniten voittoja ovat saaneet vihernahkaiset örkit ja peikot eli Greenskinsit (14%) ja örkkien jälkeen eniten glooriaa ovat napanneet kaaoksen armeija (Chaos) kymmenellä prosentilla. Moni joukko on joutunut voittojen suhteen alle kymmenen prosentin, johon kuuluu muun muassa haltijat (Wood Elves) seitsemällä prosentilla, Beastmenit kuudella prosentilla ja vähiten voittoja ovat saaneet toinen ihmiskunta eli Bretonnia neljällä prosentilla. Bretonnian kohdalla täytyy kuitenkin muistaa, että kyseinen kansa on vasta ilmestynyt DLC:n muodossa. 

Taisteluiden aikana pelissä on kupsahtanut yhteensä 49 miljardia sotilasta (keskimääräisesti yhdessä ottelussa kupsahtaa 486 sotilasta). Kansojen lordeista eniten kuolemia on aiheuttanut imperiumin Karl Franz yhteensä 59,287,402 tapolla, kun taas vähiten tappoja on tehnyt vampyyreiden Heinrich Kemmler, jonka lukuja ei kuitenkaan paljastettu. Pienenä faktana lisäksi kerrottiin, että Bretonnian julkaisusta lähtien heidän Gren Knight on ottanut hengiltä 12 sotilasta per sekunti. Kovia lukuja strategiapelissä! Entä tavallinen sotaväki? Eniten tavallisista sotilasjoukoista tuhoa on aiheuttanut imperiumin Swordsmenit, jotka ovat tehneet 5% kaikista kuolemista. 

Kampanjan vaikeustasojen valinnat ovat myös mielenkiintoista luettavaa. Eniten kampanjoita on aloitettu Normal -vaikeustasolla ja tämän jälkeen eniten Easylla. Kolmanneksi eniten taisteluita on startattu Hardilla, jonka jälkeen neljänneksi sijoittuu Very Hard. Tarkempia lukuja näistä ei ole annettu, mutta kaikista vaikeinta Legendary -vaikeustasoa on pelattu vähiten, joka on prosentteina kaikista aloitetuista kampanjoista 0,2. Tämä kertoo paljon pelin haastavuudesta!

Total Warien yksi isoin osanen on myös moninpeli, joten tästä aiheesta kerrottiin kaksi pientä faktaa: Eniten sekä vähiten voittoja saaneet joukot. Eniten voittoja ovat saaneet Mousillon, joka on vampyyreiden joukon yksi pienempi ryhmä. Vähiten voittoja taas on kerännyt Bretonnian ryhmä Bordeleaux. 

Total War: Warhammerin tilastot näyttävät tällä hetkellä tältä. Mitä tunteita kyseiset tilastot herättävät TW: Warhammer -pelaajissa? Saa kommentoida!



Kommentit