15 peliä, jotka olisi hienoa nähdä Nintendo Switchillä



Nintendo Switch on nyt ollut kuukauden verran markkinoilla. Käsitykseni mukaan Switchillä menee melkoisen lujaa ainakin myyntilukuja katsoessa, joka on tietenkin hyvä asia. Itse pidän kyseisestä konsolista todella paljon useiden syiden takia, joten markkinoilla pärjääminen tuo uudenlaista toiveikkuuta konsoliin liittyen: sehän tarkoittaa, että kehittäjät sekä julkaisijat kiinnostuvat enemmän omien peliensä viemisestä myös Nintendo Switchille. Tämän ajatuksen innoittamana kehitin listan, joka sisältää perustelujen kera 15 peliä, jotka haluaisin nähdä Switchillä jossain vaiheessa.  15 peliä on jaoteltu kolmeen kategoriaan monipuolisuuden saamisen vuoksi (eli viisi peliä per kategoria): Nintendon omat yksinoikeuspelisarjat, kolmannen osapuolen julkaistujen pelien porttaukset sekä tulevat kolmannen osapuolen pelit. Sen pidemmittä puheitta mennään listan kimppuun!


Nintendon yksinoikeuspelisarjat, jotka haluaisin nähdä Switchillä


On sinällään hölmöä lähteä puhumaan Nintendon omista yksinoikeuspelisarjoista ja niiden siirtämisestä heidän konsoleille, koska todella suurella todennäköisyydellä jokainen Nintendon pelisarja tulee saamaan oman pelinsä Nintendon uusimmalle konsolille. Tällaisesta ajattelumallista on puhunut jopa Pohjois-Amerikan Nintendon toimitusjohtaja Reggie Fils-Aimé. Wii U:n kohdalla kuitenkin huomattiin, että todennäköisyys ei aina tarkoita positiivista valoa: Wii U ei esimerkiksi koskaan saanut omaa Metroid -peliään, joka on oikeastaan todella yllättävää pelisarjan suosiota ajatellen. Jokaisen pelisarjan saapuminen ei siis todellakaan ole 100% itsestäänselvyys. Seuraavat viisi peliä ovat Nintendon yksinoikeuksista sellaisia, jotka haluaisin suurella toiveikkuudella nähdä myös Switchillä:

SUPER MARIO MAKER 


Jos pohditaan viimeisimpiä Nintendon menestyjiä ennen Breath of the Wildia, niin niistä kenties suurin on Super Mario Maker. Wii U:lle ja vähän myöhemmin 3DS:lle ilmestyneen Mario -pelin kiehtovuus pyörii nimenomaan omien Mario -kenttien luomisessa kuin muiden pelaajien tekemien kenttien pelaamisessa. Väittäisin täten, että Mario Makerin saapuminen Switchille olisi myös todella iso hitti, nimittäin Switchin omistajissa on varmasti paljon sellaisia pelaajia, ketkä eivät omista Wii U:ta tai 3DS:ää. Myönnettäköön tosin, että kyseisen pelin pelaaminen Switchillä ei välttämättä olisi yhtä sujuvaa kuin Nintendon muilla konsoleilla: kenttien luominen onnistuisi käytännössä ainoastaan käsikonsolimuodossa kosketusnäytön vuoksi, mutta toisaalta kenttiä voitaisiin silti pelata niin TV:n kuin konsolin omasta ruudusta. Pieni haitta sujuvuuden kannalta, mutta pelille löytyisi silti kysyntää. Olisi se nyt rehellisesti sanottuna melkoisen ikävää, jos Super Mario Maker ei ilmestyisi Switchille.


SUPER SMASH BROS.


Super Smash Bros. on pelisarja, jonka saapumista Switchille voisin oikeasti pitää 100% varmana. Smash Brosit ovat yhtiä pelatuimpia ja suosituimpia Nintendon pelejä, joten kyseisen veikeämmän tappelupelisarjan saapuminen Switchille tuntuu ainakin minusta itsestäänselvyydeltä. Tämän kaiken lisäksi Smash Brosit ovat kuin tehty Switch -konsolin ominaisuuksille: pelaa missä tahansa vaikka kavereiden kanssa. Se on taas ihan oma juttunsa, että minkälainen Smash Bros Switchille tulisi: olisiko se kokonaan uusi peli vai pelkästään Super Smash Bros. for Nintendo 3DS & Wii U -hybridi, vähän samaan tapaan kuin tässä kuussa ilmestyvä Mario Kart 8 Deluxe? Olkoon miten tahansa, niin kumpikin kelpaisi, vaikka kokonaan uusi peli houkuttelisi tietenkin enemmän. Toivottavasti pelissä olisi kuitenkin pelattavana hahmona Mega Man. Solid Snaken paluu olisi kanssa melkoisen iso juttu. 


POKÉMON



Pokémonit ovat viime aikoina pyörineet lähinnä kannettavissa pelilaitteissa: Nintendon käsikonsoleilla menestystä niittää vanhat tutut RPG -pelit, kun taas Pokémon GO synnytti mobiilipelien puolella melkoisen sosiaalisen ilmiön. Viimeisin kotikonsoleilla nähty Pokémon -peli on Wii U:lle ilmestynyt Pokkén Tournament -tappelupeli. Switchin oleminen hybridikonsoli herätti tietenkin kyseisen pelisarjan faneille paljon kysymyksiä: olisiko mahdollista vihdoin saada Pokémonista myös RPG -peli TV -ruudulle? Kenties uusi PokéPark? Entä Pokkén? Olkoon se mitä tahansa, niin sille olisi varmasti kysyntää. Itse tietenkin toivoisin Pokkénia kuin RPG -peliä Switchille. Pientä huhua on pyörinyt nimenomaan RPG -pelistä,  nimittäin Game Freak -studio on aloittelemassa uutta projektia ja tämä tietenkin herätti toiveita Switchin omistajissa. Saa kuitenkin nähdä, että mitä sieltä on tulossa vai onko sieltä tulossa yhtikäs mitään... Olkoon tilanne mikä tahansa, niin Pokémonin saapuminen Switchille missä muodossa tahansa olisi melkoisen tärkeää niin itse pelisarjaa kuin konsolia ajatellen.


 METROID



No hei, eiköhän se olisi uuden kunnollisen Metroidin aika. Monelle pelaajalle tuli suru puseroon, kun suosittua Metroidia ei koskaan nähty Wii U:lla, joten jo pelkästään tämän perusteella voisin olettaa näkeväni uuden pelin kyseisestä pelisarjasta juurikin Switchillä. Pitäisin sitä itse asiassa todella erikoisena ratkaisuna, jos Metroid todellakin jäisi jälleen yhdeltä Nintendo -konsolilta kokonaan välistä. Voikin hyvin olla mahdollista, että jo parin vuoden sisällä paljastuu uusi ensimmäisen persoonan toimintaseikkailullinen Metroid. Ensimmäisen persoonan Metroidin mahdollisuuksiin uskon eniten jo pelkästään pelisarjan fanien toivomusten vuoksi, mutta en toisaalta pitäisi mahdottomuutena, jos Nintendo pistäisi pelisarjansa juurilleen ja julkaisisi täten 2D metroidvania -Metroidin. 2D tai 3D, Nintendon omistajat kaipaavat jo uutta Metroidia, joten toivottavasti Nintendo vastaa huutoihin.

PUNCH-OUT!!


Punch-Out!! on täysin puhdas villi kortti valinta. Edellisestä Punch-Outista on parin vuoden päästä kulunut 10 vuotta ja ensimmäinen kotikonsoleilla nähty kyseisen pelisarjan tuotos Punch-Out!! / Mike Tyson's Punch Out!! täyttää tänä vuonna 30 vuotta, joten ehkä tässä olisi aika juhlistaa kyseistä pelisarjaa täysin uudella pelillä! Myönnettäköön, että Nintendon tänä vuonna ilmestyvä nyrkkeilypeli ARMS on teemansa vuoksi pahasti häiritsevä tekijä Punch-Outille, mutta toisaalta uudelle arcademaiselle nyrkkeilypelille voisi olla kysyntää ainakin tietyissä pelaajapiireissä. ARMS ja Punch-Out!! ovat silti melkoisen erilaisia tapauksia, joten kenties Switchillä voitaisiin nähdä uusi Punch-Out ARMSista huolimatta? Itse pidän peukkuja ylhäällä tämän ajatuksen kanssa.


Kolmannen osapuolen julkaistujen pelien porttaukset:


Nintendo Switch sai tietyiltä piireiltä naureskelua siitä, että konsolia mainostettiin paljastuksen aikoihin The Elder Scrolls V: Skyrim -pelillä, joka täyttää tämän vuoden lopulla kuusi vuotta. Huumoria väännettiin nimenomaan pelin "vanhuuden" vuoksi; mitä järkeä on markkinoida uutta konsolia noin "vanhalla" pelillä? Syy tähän on selvä: myös ne "vanhemmat" pelit myyvät. Moni voi ostaa konsolin yksinkertaisesti sen takia, että sille löytyy niitä vanhempiakin pelejä, kenties juuri niitä backlogiin jääneitä tapauksia. Switchin kohdalla plussaksi nousee vielä itse laitteen kannettavuus: ei esimerkiksi Skyrimiä ole ennen ollut saatavana käsikonsoleille. Täten ei pidä todellakaan ihmetellä, jos tulevaisuudessa Switchille tippuu näitä "vanhempia" pelejä suunnasta jos toisesta. Pienen pohdinnan jälkeen päädyin seuraaviin viiteen peliin tästä kategoriasta, jotka olisi upeaa nähdä Switchillä:


MEGA MAN LEGACY COLLECTION



Varsinkin klassisen Mega Manin (1-6) fanina en voi kuin toivoa Legacy Collectionin saapumisesta Switchille. Legacy Collectionin saapuminen Switchille voi olla kuitenkin ongelmallista, nimittäin kaikki kyseisen kokoelman pelit ovat kuitenkin saatavilla myöhemmin ilmestyvässä Switchin Virtual Consolessa erikseen. Hieno ratkaisu sekin, mutta tällöin kaikki muu pieni pilpehööri ja hauskat minilisät jäävät kokonaan saamatta, mitkä nimenomaan löytyvät vain ja ainoastaan kyseisestä kokoelmasta. Toivottavasti Capcom saisi jollain tavalla portattua Legacy Collectionin myös Switchille, nimittäin olisihan se aika erikoista, jos nimenomaan NES:n avulla maineeseen noussut pelisarja ei saisi omaa kokoelmaansa Nintendon uusimmalle konsolille.


Metal Gear Solid HD Collection


Rehellisesti sanottuna luulen, että Metal Gearien saapuminen Switchille on todella epätodennäköistä ainakin tässä muodossa. Todennäköisempää on, että Konami julkaisisi MGS3: Snake Eater Switch -version (kuten tehtiin 3DS:n kohdalla) tai sitten he pistäisivät markkinoille uuden Metal Gear Solid: The Twin Snakesin. MGS -pelien saapuminen Nintendon laitteille on melkoisen huteralla pohjalla ihan yleisesti, koska MGS on enemmänkin sitä pleikkapeli -sarjaa. Toivon kuitenkin, että Switchille saapuisi edes joku Metal Gear -peli, nimittäin itselle sille voisi olla paljon käyttöä ja mitä olen internetin ihmeellistä maailmaa lukenut, niin en ole ainoa tämän ajatuksen kanssa. Ehkä joskus, Konami? Tietenkin näiden kaikkien lisäksi on vielä pieni mahdollisuus MG: Surviven saapumisesta Switchille, mutta tätä epäilen suuresti.


BAYONETTA



Piakkoin Platinum Games ja SEGA paljastaa jotain liittyen Bayonettaan, joka todennäköisesti on se kauan odotettu PC -porttaus. Jos SEGA kuitenkin ajattelisi pidemmälle, niin heidän kannattaisi julkaista kyseinen porttaus myös Switchille. Vielä hienompaa olisi, jos Nintendon yksinoikeus Bayonetta 2 saataisiin vielä samaan pakettiin. Platinum Games on itse antanut tukensa Switchille, joten Bayonetan saapuminen kyseiselle konsolille ei olisi todellakaan ihme. Toivottavasti saapuukin, nimittäin Switch kaipaa kunnollista toimintamättöpeliä pelivalikoimaansa kipeästi. Toinen vaihtoehto tietenkin on, että Platinum kehittää Star Foxia Switchille, mutta en näkisi sen olevan kuitenkaan este Bayonetan saapumiselle. Toivottavasti olemme pian viisaampia tästä aiheesta. 


SUPER MEAT BOY


Yksi alusta enemmän ei olisi pahitteeksi, Team Meat! Team Meat on itse puhunut mahdollisuuksista nähdä tuleva Super Meat Boy Forever -peli Switchillä, mutta ennen sen saapumista olisi hyvä saada vuoden 2010 SMB vaikka Switchin eShopiin. Tasoloikat ovat kuin nakutettu Nintendon brändiin, joten pelaajaa haastava Super Meat Boy sopisi loistavasti Switchin pelivalikoimaan. SMB löytyy muutenkin lähes kaikilta pelialustoilta, joten Swtich -versio ei todellakaan olisi pahitteeksi. 

WORMS W.M.D



Worms olisi aivan loistava peli Switchille, varsinkin jos ajattelee pelisarjan mahdollisuuksia paikalliseen moninpeliin. Paikallista moninpeliä painottaa tietyin määrin myös Switch, joten uusin Worms W.M.D voisi olla hyvä porttaus Nintendon konsolille. Sitä en osaa sanoa, että kuinka aktiivinen Switchin Worms -nettimoninpeliyhteisö voisi olla, mutta samalla sohvalla Wormsin pelaaminen on jo tarpeeksi houkutteleva ajatus porttaukseen. Team17, tiedät mitä tehdä!


Tulevat kolmannen osapuolen pelit


Useat tulevat pelit ovat paljastuneet ajankohtana, jolloin Switchistä ei ollut vielä tietoakaan. Täten monesta sopivasta pelistä puuttuukin merkintä "coming to Nintendo Switch". Tulevien kuukausien aikana voikin paljastua monia pelejä, jotka saapuvat myös Nintendon uutukaiseen. Tässä viisi peliä, jotka haluaisin tällaisessa tilanteessa nähdä:


THE DISNEY AFTERNOON COLLECTION



The Disney Afternoon Collection paljastettiin Capcomin toimesta muutamia viikkoja sitten ja kokoelma julkaistaan jo tämän kuukauden aikana. Itselläni heräsi suuri mielenkiinto kokoelmaa kohtaan lähtökohtaisesti sen takia, että se sisältää aivan loistavia klassisia NES -pelejä. Kokoelmasta heräsi myös nostalginen tunnelma, nimittäin paketti sisältää Chip ’n Dale: Rescue Rangersin ja TaleSpinin, jotka ovat ensimmäisten pelien joukossa mitä olen ikinä pelannut. Hienoa, mahtavaa! Ikävä juttu kuitenkin on, että kokoelma ei näillä näkymin ilmesty ainakaan vielä Switcille, jolle olisin tämän paketin halunnut. Toivottavasti tähän saadaan pian muutos, nimittäin ainakaan aikaisemmin kyseisen kokoelman pelejä ei ole pystynyt ostamaan edes Virtual Consolesta, joten kokoelmalle olisi selkeästi tarvetta myös Switchillä!


NIDHOGG 2



Jälleen kerran sama selitys: Nidhogg on sarjana kuin luotu samalla sohvalla pelaamiseen ja Switch on tietenkin loistava laite tähän puuhaan. Nidhogg 2 on tuloillaan näillä näkymin tämän vuoden puolella, joten saa nähdä, että saapuuko Nidhogg 2 myös Switchille. Itselläni on vahva tunto "kyllä" vastauksen puolesta. Mielenkiintoisempi kysymys on enemmänkin se, että tullaanko alkuperäinen miekkailupeli Nidhogg näkemään päivänvaloa uusimmalla Nintendon konsolilla? Ehkä.


INJUSTICE 2


Ensimmäinen Injustice -peli nähtiin jopa PS Vitalla, joten miksi Injustice 2 ei voisi saapua Switchille? Ed Boon on jo "Decided to SWITCH the red with green for St. Patricks Day" -twiitillään availlut mahdollisuuksia pelin Switch -versiosta, joten saapa nähdä, mitä tulee tapahtumaan. Injustice 2 olisi todella hieno lisä Switchin pelikategoriaan vahvistamaan taistelupelien asemaa kyseisellä konsolilla.

IRON HARVEST



Strategiapelit ovat itselleni tärkeä genre, joten mietin parasta mahdollista vaihtoehtoa tästä genrestä Switchille. Mielessä pyöri niin XCOM, Cannon Brawl kuin Skulls of the Shogun, mutta sitten mieleeni tupsahti kehityksessä oleva RTS -peli Iron Harvest, joka on myös tuloillaan PS4:lle ja Xbox Onelle. Pelistä ei ole vielä hirveästi tietoa enkä tiedä, onko Nintendolla hirveästi mielenkiintoa tuoda alustoilleen synkemmän oloisia tuotoksia, joten Iron Harvest on monella tavalla villi kortti -valinta. Peli on kuuleman mukaan Company of Heroesin hengenheimolainen, joten pelin tuleminen konsoleille kuulostaa jo tässä vaiheessa erikoiselta. Ilmeisesti pelimekaniikka on tästä huolimatta konsoleille sopiva, joten toivottavasti Iron Harvest näkisi päivänvaloa myös Switchin suunnalta.

KINGDOM COME: DELIVERANCE


Skyrim on tulossa Switchille, huhuja on myös pyörinyt Dark Souls Trilogiasta. Miksi Böömin kuningaskuntaan sijoittuvaa Kingdom Comea ei voitaisi täten nähdä Switchillä? Kingdom Come on todenmukaisempaan historiaan sijoittuva roolipeli, joten kyseinen teos voisi olla hyvä tapaus Switchille niin sanottuna realistisempana tuotoksena. Olen katsellut kyseistä peliä lievällä mielenkiinnolla ja voisin hyvin kuvitella KC:n saapuvan Switchille, varsinkin kun muille konsoleille peli on jo varmistettu. 


Kyseistä listaa voisi jatkaa loputtomasti jo pelkästään Nintendon omien 
yksinoikeuspelien puolesta. Mitä pelejä sinä haluaisit nähdä tulevaisuudessa Switchin pelivalikoimassa?




Kommentit

  1. Itse en ole tällä hetkellä kovinkaan kiinnostunut switchistä koska siihen ei juurikaan ole minua kiinnostavia pelejä julkaistu. Mutta tosiaan ollaan vielä tosi alussa ja se voi muuttua nopsaa. :D On tosin kaksi sarjaa joidenka vuoksi jo yksinään voisin switchiin inventoida ja ne on Pokemon ja Animal crossing! Eikä kyllä wormssikaan haittaisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Animal Crossing olisi todella hyvä! Veikkaan, että Switchin Animal Crossing voipi olla ihan niitä seuraavia Nintendon ikiomia pelijulkistuksia uuden Smash Brosin ohella :D

      Poista

Lähetä kommentti