Kasibittinen Bayonetta on peli, joka paljasti julkistuspäivämäärän



Eilen vietettiin aprillipäivää, joten ei ole todellakaan yllättävää, että pelimaailma otti kyseisestä päivästä kaiken irti. Piloja oli jos jonkinmoista, mutta SEGA ja Platinum Games pistivät eilen kaikista mielenkiintoisimman pilan ilmoille. Pila nimittäin paljasti erääseen pelisarjaan liittyvän julkistuspäivämäärän. 

PC -pelaajat ovat pidemmän aikaa toivoneet SEGA:n julkaisemaa ja Platinum Gamesin kehittämää Bayonetta -peliä tietokoneille. Peli julkaistiin ensimmäistä kertaa Japanissa jo vuonna 2009, eikä Bayonettaa olla vieläkään nähty PC:llä. 2014 julkaistiin pelin jatko-osa Bayonetta 2, mutta kyseessä on Nintendo Wii U:n yksinoikeuspeli, joten PC -pelaajien toiveet ovat täten pyörineet nimenomaan pelisarjan ensimmäisen osan ympärillä. Eilen SEGA ja Platinum Games alkoivat jakamaan seuraavanlaisia päivityksiä sosiaalisessa mediassa:


Studiot ilmoittivat, että Bayonetta on saatavilla Steamista PC -laitteille. Fakta on, että Steamista oikeasti löytyi Bayonetta, mutta ei ihan siinä muodossa mitä toivottiin. Linkin takaa löytyi 8-Bit Bayonetta, joka on hyvin yksinkertainen arcade -peli. Pelissä pelaaja ohjastaa kasibittista Bayonettaa, joka osaa ainoastaan ampua ja hyppiä. Pelaajan täytyy ampua ruudulle ilmaantuvia vihollisia ja yksikin vihollisen kosketus Bayonettaan aiheuttaa game overin. 

Yllättäen osa PC -pelaajista veti heti herneet nenäänä ja haukkui kyseistä pilaa historian huonoimmaksi. Hetken kuluttua kuitenkin paljastui jotain, mikä herätti toiveita Bayonetta -faneissa. 8-Bit Bayonetta sisältää 16 hyvin helppoa Steam -saavutusta. Sen lisäksi, että kyseessä on aarre saavutusten keräilijälle, niin itse saavutusten kuvakkeet kertoivat mielenkiintoista tietoa. Kaikkien saavutuskuvien yhdistäminen luo kuvan Bayonetasta sarjan ensimmäisen pelin kannesta. Tämän lisäksi kahden saavutuksen kuvakkeet, "In the Face" ja "High Score", luovat yhdessä URL -osoitteen:  sega.com/14111219. Kyseisestä URL -osoitteesta löytyy laskuri, joka päättyy päivämäärään 11.4.2017. Sivuston taustalla näkyy hiukan Bayonetan aseesta kuvaa ja mainittakoon vielä, että itse URL -osoitteen numeroyhdistelmä on Bayonetan syntymävuosi. Pian siis julkaistaan jotain liittyen Bayonettaan. Ehkä Bayonetta -fanien ei olisi kannattanut heti vetäistä vihreitä herneitä palkojen kera omiin sieraimiinsa?

On hyvin todennäköistä vinkkien suhteen, että 11.4 paljastuu kauan odotettu Bayonetta -porttaus PC:lle. Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä, että tullaanko kyseisenä päivänä näkemään muitakin Bayonetta -uutisia? Saapuuko esimerkiksi aikaisemmat Bayonetat myös Nintendo Switchille (Platinum Games kun on jo aikaisemmin kertonut tekevänsä pelejä Switchille)? Voiko olla jopa mahdollista, että kyseisenä päivänä paljastuisi täysin uusi Bayonetta -peli? Olkoon kyseessä mitä tahansa, niin kauaa tätä tietoa ei tarvitse odotella.

Kyseistä päivämäärää odotellessa voi taustalla pelailla vaikka 8-Bit Bayonettaa, joka on itse asiassa ihan hauska arcade -peli näin aprillipilaksi. Kyllä sitä vähän aikaa jaksaa pelailla. 






Kommentit