E3 2017 - Fiilikset ja suosikitE3 -messut ovat nyt ohi ja olemme nyt hieman viisaampia siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan pelialan suunnalta. Mielestäni tulevaisuus näyttää ainakin todella hyvältä pelialan suhteen.

Yleisesti ottaen itselleni jäi tämän vuoden E3 -tapahtumasta yllättävän hyvä maku suuhun. Vaikka Microsoftin, Bethesdan, Sonyn ja varsinkin EA:n tilaisuudet olivat lähtökohtaisesti ainakin omasta mielestäni melkoisen mitäänsanomattomia, niin ne eivät kuitenkaan tästä huolimatta olleet täysin huonoja; presentaatiot kuitenkin tarjosivat juuri niitä asioita, joita porukka oikeastaan odottikin. Näiden neljän firman kohtaloksi enemmänkin koitui tilaisuuksien yllätyksettömyys, nimittäin yllätyksiä ei oikeastaan edes nähty, vaan kaikki olivat joko ennalta arvattavissa tai jo aikaisemmin tiedossa.  Ihan OK -tasoiset showt kaikilta, mutta ne silti jäivät kaipaamaan sitä jotain. 
PC Gaming Show taas tarjosi erittäin mukavia keskustelutuokioita ja mielenkiintoisia paljastuksia, joten omissa silmissäni PC Gaming Show oli todella onnistunut tilaisuus kaikin puolin. Ubisoft ja varsinkin Nintendo olivat mielestäni tämän vuoden E3 -messujen ehdottomat voittajat, koska kumpikin näistä yhtiöistä tarjosi sitä tuttua juttua, mutta myös niitä yllätyksiä. Ubisoftin pressitilaisuus tarjosi lisäksi lavalla sellaista aitoa tunteiden vuoristorataa, mikä teki ainakin minuun vaikutuksen; tällaisia hetkiä E3 -messujen täytyykin tarjota. Nintendo taas osoitti, että pelkästään melkoisen lyhyellä (n. 25 minuuttia) valmiiksi tehdyllä videolla pystyy luomaan innostusta pelaajissa, koska pelithän ne itsessään puhuvat. Kuten Nintendon Reggie Fils-Aimé sanoi videossa: pelien täytyy olla hauskoja ja niiden täytyy olla matka jonnekin. Tästä ei voi todellakaan olla eri mieltä.
Presentaatioiden lisäksi messujen erilaiset striimit olivat erittäin mielenkiintoista katseltavaa ja haluan ihan mainita, että varsinkin Nintendon Treehouse -striimit olivat todella hauskoja tapauksia ja Geoff Keighleyn ylläpitämä E3 Coliseum -keskustelupaneeli oli tänä vuonna erittäin hyvä. Jos esimerkiksi kiinnostaa kuunnella Hideo Kojiman ja Jordan Vogt-Robertsin keskustelua elokuvista ja peleistä tai jos kiinnostaa kuulla alkuperäisten Crash Bandicoot -pelien kehityksestä 90 -luvulla, niin suosittelen vilkaisemaan E3 Coliseumia, jotka nyt löytyy myös YouTuben puolelta. Sieltä löytyy kaikkea muutakin mielenkiintoista keskustelua, joten vilkaiskaa ihmeessä! Annan tähän nimittäin henkilökohtaisen suosituksen.

E3 -messut olivat tämän vuoden osalta ihan hyvät näin omin sanoin, mutta mitkä asiat jäivät isoiten mieleen tästä tapahtumasta? Mitkä olivat ne henkilökohtaiset suosikkini E3 -messuilta ja miksi? Näihin kysymyksiin tartutaan seuraavaksi listan muodossa. Lista ei ole missään suosikkijärjestyksessä, vaan seuraavat nimikkeet ovat ihan puhtaasti julkistusjärjestyksessä, eli käytännössä lista etenee E3 -messujen aikataulun mukaisesti. Kertokaa tekin muuten mietteitänne E3 -messuista ylipäätään kommenttiosiossa ja paljastakaa vaikka se teidän suosikkinne (tai suosikit) perustelujen kera tai ilman. Olisi todella kivaa kuulla, että minkälaiset fiilikset E3 jätti teihin tänä vuonna!


Star Wars: Battlefront II


Star Wars: Battlefront II oli käytännössä ainoa teos, joka herätti jollain tavalla kiinnostusta EA Playssa. A Way Out niminen peli oli kanssa mielenkiintoinen, mutta kyseisestä tekeleestä kaipaisin hiukan enemmän infoa, ennen kuin alkaisin sitä peliä hypettämään. Palataan kuitenkin Battlefrontiin. Itselläni oli jo ensimmäiseen Battlefrontiin aika paljon kiinnostusta ja mitä minä kyseistä peliä betassa pelailin, niin se tuntui erittäin hyvältä. Peli jäi kuitenkin jostain syystä hankkimatta ja näin jälkikäteen ajatellen se saattoi olla ihan hyväkin juttu, nimittäin jos internetin maailmaan on uskominen, niin ensimmäisessä Battlefrontissa oli ongelma jos toinenkin. Battlefront II kuitenkin lupailee pelissä olevan huima määrä sisältöä verrattuna ensimmäiseen osaan ja tällä kertaa saadaan myös nauttia Tähtien Sota -tarinaakin Story -moodin ansiosta. Kaiken lisäksi pelissä pääsee ohjailemaan Star Wars -maailman Kauppaliiton armeijan taisteludroideilla, jotka ovat minun yhtiä suosikkihahmoja Tähtien Sodasta. Roger-Rogeria pääsee siis huutelemaan, mutta olen tällä hetkellä ihan yleisestikin hyvin optimistinen Battlefront II:n suhteen. Toivottavasti mikään ei mene pieleen, jotta Battlefront II:sta saataisiin loistava peli aikaan.

Star Wars Battlefront 2: Official Gameplay Trailer

Life Is Strange - Before The Storm


Sen lisäksi, että Life Is Strangelle on tulossa ihan kokonainen uusi peli, niin Life Is Strange saa myös esiosan, jota esiteltiin Microsoftin pressissä. Itse sain vihdoinkin pelattua LIS:n läpi (josta myöhemmin lisää...) ja pidin siitä hyvin paljon, joten odotan erittäin mielenkiinnolla Before the Stormia, joka käsittelee nimenomaan aikaa ennen kyseisen pääpelin tapahtumia. Before the Stormin pääosaan ei kuitenkaan astele Max, vaan hänen ystävänsä Chloe, joka tekee kyseiselle kolme episodia sisältävälle esiosalle mielenkiintoiset lähtöasetelmat. Lähtöasetelmat ovat hyvät, mutta pari asiaa aiheuttaa epäilyksiä: esiosa on Deck Ninen luoma, joten alkuperäisen pelin tekijä Dontnod ei ole tässä tapauksessa osallisena. Toinen epäilyksen aiheuttaja taas on, että esiosassa ei ole pelimekaniikkana aikamatkailua, joka oli kieltämättä Life Is Strangen kannalta todella tärkeä osanen. Toisin sanoen Before the Stormin täytyy yksinkertaisesti lumota pelaajat pelkällä tarinalla ja Life Is Strangemaisella fiilistelyllä. Messuilla nähty pelipätkä vaikutti kuitenkin ihan lupaavalta, joten toivottavasti odotus palkitaan.

Life is Strange: Before the Storm Announce Trailer 
Cuphead


Cupheadista ei itselläni ole tällä hetkellä mitään uutta sanottavaa, koska olen tainnut sanoa melkeinpä kaiken jo viimeisimpien vuosien aikana. 1930 -luvun animaatioista inspiraationsa saanut tasoloikkapeli sai kuitenkin vihdoin ja viimein julkaisupäivän, joka on 29. syyskuuta 2017. Hyvä, että tämäkin peli saadaan ulos.

Cuphead E3 2017 Trailer
XCOM 2 - War of the Chosen


Koska XCOM on yksi suosikkipelisarjoistani ja XCOM 2 on melkoisen hyvä peli, niin oli todella mukavaa kuulla uuden lisäsisällön tulosta. War of the Chosenissa on kuulema niin paljon sisältöä, että lisäosasta "meinasi tulla jopa XCOM 3", joten ainakin kovat panokset ovat piipussa sanojen suhteen. Innolla odottelen, eikä odottamista tarvitse edes kauaa tehdä, kun lisäri saapuu parin kuukauden päästä. 

XCOM 2: War of the Chosen Announce TrailerBattleTech

BattleTech näytti erittäin lupaavalta. Tällä hetkellä on kuitenkin paha sanoa, että millä tavalla kyseinen peli tulee loppujen lopuksi uppoamaan, mutta ainakin uuden pelikuvan perusteella kyseessä voi olla ihan tehokasta taktikointia mecha -meiningillä. Mielenkiinnolla odotellen. Tässä vaiheessa haluan myös todeta, että Total War: Warhammer II näytti myös ihan hyvältä meiningiltä, mutta pelistä ei ole hirveästi uutta kommentoitavaa, joten tyydyn tällä kertaa vain pikaiseen mainintaan.

Gamespotin lataama BattleTech Mech Warfare Gameplay PresentaatioMario + Rabbids: Kingdom Battle


Kun ensimmäisen kerran kuulin huhua, että Ubisoft olisi työstämässä jonkinlaista taktista roolipeliä, jossa seikkailisi niin Ubisoftin rääkyvät Rabbidsit kuin Nintendon Mario -maailman hahmot, olin hyvin skeptinen. Ensinnäkin Ubin jäniksien ja Marion yhdistäminen kuulosti hyvin erikoiselta, puhumattakaan vielä taktisesta roolipelistä. Ubisoftin presentaatiossa tämä yhdistelmä kuitenkin osoittautui todeksi ja arvatkaa mitä? Odotan tätä peliä todella innokkaasti! Mario + Rabbids näytti nimittäin täysin puhtaasti XCOM -peliltä, joka nyt sattuu olemaan yksi omista suosikkipelisarjoistani. XCOM yhdistettynä Mario -maailmaan, joka kuuluu myös suosikkeihini, ja siihen vielä päälle Ubisoftin jänikset on niin outo ja yllättävä yhdistelmä, että oikeastaan edelleen mietin mitä oikeastaan edes näin. Soppaa tuli vielä kaiken lisäksi hämmentämään pelin traileri, jossa soi taustalla Airbournen musiikkia, jota tulee muutenkin kuunneltua. Hämmennystä todellakin riitti.
Treehouse -livessä taas tuli nähtyä kyseisestä pelistä enemmän pelikuvaa ja täytyy sanoa, että Mario + Rabbids näyttää aivan loistavalta tapaukselta ainakin näin omaa pelimakua ajatellen. Pelin kautta tulee myös toteutettua toiveeni siitä, että Nintendo Switchille saapuisi jokin strategiapeli, josta puhuin muutamia kuukausia sitten. Mario + Rabbids: Kingdom Battle kiilasi ehdottomasti vuoden 2017 odotetuimpien pelieni kärkikastiin heittämällä. Sillä sipuli.

Mario + Rabbids Kingdom Battle: E3 2017 Announcement Trailer
South Park: The Fractured But Whole


Ubisoftin Rabbidsien huumorista siirrytäänkin rääväsuiseen huumoriin, nimittäin jo pidemmän aikaa tuloaan tehneestä supersankariroolipeli South Park: The Fractured but Wholesta saatiin uusi traileri kuin pelikuvaakin. Pelikuvan perusteella huumori viedään entistä pidemmälle ja vielä rankempaan suuntaan kuin aikaisemmassa The Stick of Truth nimisessä South Park -pelissä, joka voi olla niin hyvä kuin huonokin asia, mutta South Parkia ajatellen se kääntynee sinne positiivisen puolelle. The Stick of Truth oli aivan loistava peli, joten odotan innolla The Fractured But Wholen saapumista. Intoa tietenkin kasvattaa niin halu nähdä uusi South Park -tarina kuin kuulla lisää sarjan huumoria, mutta yksi iso odotuksen aihe on myös pelin paranneltu taistelusysteemi, johon on tällä kertaa lisätty tietynlaista shakkimaista hahmojen siirtelyä. Tämän pitäisi kasvattaa huimasti pelin taktista puolta, jota mielestäni näin jälkikäteen ajatellen olisi voinut olla enemmänkin aikaisemmassa South Park -pelissä. No, saa nähdä, mitä kaikkea South Parkin kehittäjät ovat tällä kerralla keksineet. Sieltä kun voi oikeastaan tulla ihan mitä tahansa...

South Park: The Fractured But Whole: E3 2017 Official TrailerBeyond Good & Evil 2


Kuka nyt tästä paljastuksesta ei olisi innostunut? Beyond Good & Evil 2:n tuleminen näin lähemmäs 15 vuoden jälkeen on melkoinen juttu. Pelistä näytetty "cinematic trailer" oli ainakin täynnä vauhtia ja jopa huumoria, joten lähtökohdat ovat ainakin tämän osalta kunnossa. Hirveästi en voi kuitenkaan tätä vielä hehkuttaa, koska käytännössä lähes kaikki on vielä epäselvää. Minkälainen peli sieltä on oikeasti tulossa, minkälainen on pelimekaniikka ja ylipäätään miltä näyttää pelikuva? Monia kysymyksiä on vielä auki, joten tässä mielessä en ole vielä hirveässä "hypessä" Beyond Good & Evil 2:n saapumisesta. Olen silti todella iloinen pelin saapumisesta ja minulla on kova luotto kehittäjiin kyseisen pelin suhteen, mutta kuten äsken sanoin: kaikki on vielä auki.

Beyond Good and Evil 2 – E3 2017 World Premiere Cinematic Trailer
DETROIT: Become Human

Jos puhutaan valintoja sisältävistä peleistä, niin useimmiten itsessäni herää tuolloin peliin jonkinmoinen kiinnostus lähes aina. Detroit: Become Human teki saman jo viime vuoden E3 -messuilla, eikä se laantunut vielä tänäkään vuonna. Tänä vuonna saatiin myös hiukan avausta pelin tarinasta, joka kasvatti vielä entisestään kiinnostusta. Tiivistettynä pelin tarinassa androidit ja ihmiset elävät keskenään ja samalla pohditaan ihmisten suhdetta robotiikkaan. Valinnoilla on pienempiä, mutta myös katastrofaalisia seurauksia, joten suurin syy itselläni Becomin Humanin odotukseen on nimenomaan tarina. Tällaisten pelien kohdalla kannattaa kuitenkin aina olla varpaillaan...


Detroit: Become Human - E3 2017 Character Trailer 
Uusi Pokémon RPG sekä Metroid Prime 4


Hip hei ja hurraa! Pokémon RPG on tulossa Switchille Game Freakin toimesta ja Metroid Prime 4 on kehityksessä! Kaksi sellaista uutista, jotka toivoinkin kuulevani. Harmillisesti näiden pelien paljastukset olivat vain kommentit pelien olevan kehityksessä, joten mitään suurta kommentoitavaa ei todellakaan ole. Innolla odottelen, mutta tässä vaiheessa haluaisin ohimennen antaa pienet maininnat Splatoon 2:lle, Pokkén  Tournament DX:lle ja uudelle Yoshi -pelille, jotka ovat tuloillaan. Näitä pelejä myös odottelen, mutta nämä nimikkeet vähän tulivat ja menivät Nintendon lähetyksessä ja kyseiset pelit olivat lähinnä Treehouse -liven sisältöä, joten näistäkään tapauksista ei ole hirveästi puhuttavaa näin minun osalta tällä hetkellä. No, uusi Yoshi -peli näytti todella söpöltä.

Metroid Prime 4 - First LookSuper Mario Odyssey


Super Mario Odyssey oli myös yksi koko E3 -messujen kulmakivistä. Pelin traileri oli huikeaa menoa ja Treehouse -livessä nähty pelikuva kasvatti odotusta entisestään. Itselleni syntyi Odysseyn pelikuvasta pieniä Breath of the Wild -fiiliksiä, kun esimerkiksi näin Marion kiipeävän puuhun tai pistävän nuotion pystyyn Treehouse -livessä, aivan kuin Link BotW:ssa. Lisäksi erilaisten vihollisten ja objektien ottaminen hallintaan Marion lakilla oli hyvin mielenkiintoista ihan jo pelimekaniikan kannalta. Super Mario Odyssey vankisti E3:n aikana paikkaansa kärjessä vuoden 2017 odotetuimpien pelien joukossa.

Super Mario Odyssey - Game Trailer

Minkälainen E3 oli sinun mielestäsi tänä vuonna? Mitä pelejä odottelet E3:n myötä? Kommentit