E3 2017 - Pressien pikakertaus




E3 -tapahtuma on vuoden 2017 osalta meneillään, joten seuraavan parin päivän aikana tulemme näkemään kaikenlaista uutta liittyen pelimaailmaan. E3:n aikana nähdään myös pressitilaisuuksia, joiden sisällön pyrin pikaisesti avaamaan tähän postaukseen sitä mukaan kuin pressejä tulee ja menee. Pelejä en rupea siis tässä availemaan sen suuremmin, vaan kyseessä on niin sanottu pikakertaus pähkinänkuoressa. Pikakertaus koskee vain ja ainoastaan tapahtuman "isomman luokan" pressitilaisuuksia, eli tässä postauksessa ei tule olemaan mainintoja peleistä, jotka paljastuvat kyseisten pressitilaisuuksien ulkopuolella (esim. pre-showt, muut striimit/tilaisuudet jne.). 

  • E3 2017 -aikataulu löytyy täältä (LINKKI)
  • Kyseistä tekstiä päivitetty viimeeksi 13.6.2017 klo 08:43
  • Henkilökohtaiset fiilikset E3 -tapahtumasta sekä paljastetuista peleistä/muista mahdollisista asioista saapuu E3 -tapahtuman lopulla.


EA Play


Electronic Arts ei virallisesti osallistunut E3 -tapahtumaan oman pressitilaisuuden kanssa, mutta E3:n alkuun tungettu vastaava EA Play -tapahtuma on monen mielestä silti pieni osanen E3:sta. Tämän vuoden EA Play -tapahtuma oli melkoisen pienehkö paljastusten osalta, mutta juttelua itse peleistä oli reiluin määrin itse "pressitilaisuuden" jälkeen.

Tapahtuma alkoi rumpujen soinnuilla ja Madden 18 -pelin esittelyllä, jossa paljastettiin pelin tarinamoodi. Urheilupeleistä FIFA 18 sai myös ruutuaikaa tarinamuodon kanssa ja pikaisen visiitin teki myös NBA Live 18.
Battlefield 1 sai myös ruutuaikaa, nimittäin räiskintäpeliin on saapumassa Venäjään sijoittuva DLC.
Vauhtia asfalttiteille toi Need For Speed: Payback -traileri, jossa näyteltiin Hollywoodmaista tarinaa ja peltien kolinaa. Peliin lupailtiin autenttista, avointa maailmaa kuin autojen muokkaamista eri luokkiin, eli NFS -pelaajille pelistä todennäköisesti tullaan löytämään jos jonkinmoista puuhailtavaa.
Pieniä studioita tukeva EA Originals sai myös paistatella valokeilassa, kun Brothers: A Tale of Two Sons nimisen pelin luojat toivat esille vankilapakopelin nimeltä A Way Out. Pelin idea on pakollisessa co-op -pelaamisessa, eli vankilasta on pakko paettava yhteistuumin joko samalta sohvalta käsin tai internetin välityksellä. Tämän jälkeen pelaajille annettiin pieni vilahdus BioWaren uudesta sci-fi -pelistä nimeltä Anthem, mutta tarkemmat infot tästä saadaan vasta Xboxin presentaatiossa.
Eniten ruutuaikaa sai Star Wars: Battlefront II, josta näytettiin pelikuvaa, uusi traileri kuin paljastus siitä, että pelin tarina sijoittuu Return of the Jedi- (Jedin Paluu, kuudes episodi) ja The Force Awakens- (seitsemäs episodi) elokuvien väliin. Presentaatiossa myös mainittiin, kuinka kaikki peliin saapuva DLC on ilmaista. Battlefront II:n lisäksi mobiilipeli Star Wars: Galaxy of Heroes sai hieman paistatella parrasvaloissa trailerin voimin.



Microsoft - Xbox

Microsoft aloitti Xbox -pressillään E3 -messut virallisesti. Xboxin Phil Spencer paljasti heti pressin alkuun firman uuden konsolin, Project Scorpiona tunnetun Xbox One X -konsolin. Konsolilla tulee olemaan hintaa 499 dollaria ja se saapuu kauppoihin 7.11.2017. Konsoli sisältää 4K-toiston, HDR:n ja 4K UHD blu-ray-soittimen. Laite toimii myös Full HD -televisioilla, mutta 4k -ominaisuudet ovat tuolloin pois pelistä. Huomioitavaa myös on, että kaikki aikaisemmat Xbox One -pelit toimivat Xbox One X:ssä.
Konsolin jälkeen hypätään peleihin. Xboxin yksinoikeuspelisarja Forza tulee saamaan jatkoa Forza Motorsport 7 -ajopelin voimin. Peli julkaistaa 7. lokakuuta Xbox Onelle sekä PC:lle.
Asfaltilla kaahailun jälkeen valokeilaan asteli dystopian maisemissa elelevä Metro: Exodus räiskintäpeli, joka perustuu Dmitri Glukhovskin Metro -kirjoihin. Dystopian jälkeen hypättiin menneisyyteen, kun Assassin's Creed: Origins paljastettiin virallisesti. Muinaiseen Egyptiin sijoittuva AC tarjoaa niin avointa maailmaa kuin tuttua salamurhaamista. Uuden AC:n pariin päästään 27. lokakuuta. 
PC:llä tietyn pelaajaryhmän hurmannut PlayerUnknown's Battlegrounds sai myös ruutuaikaa, nimittäin peli on saapumassa Xboxille tämän vuoden aikana. Valokeilaan pääsi kanssa Deep Rock Galactic, joka yhdistää niin seikkailua kuin räiskintää.
Koska zombeista päästä vieläkään eroon, niin siksi State of Decay 2 saatiin myös ruutuun. Peli saapuu Xboxille ja PC:lle, mutta tarkempaa julkistuspäivämäärää ei vielä annettu. Tämän jälkeen valokeilaan asteli kylmässä luonnossa oleva The Darwin Project, joka on uudenlainen battle royale -taistelupeli, jossa myös luonto on vaarallinen. Myös Minecraft sai ruutuaikaa uuden sisältönsä puolesta. Jos Minecraft ei uppoa, mutta massiivimoninpelit kyllä, niin tiedoksi, että Black Desert Online on saapumassa jossain vaiheessa myös Xboxille.
BDO:n jälkeen ruutuun pääsi kaksi seikkailupeliä, cyberpunkia sisältävä The Last Night sekä hyvin persoonalliseen toteutukseen pyrkivä The Artful Escape. Bandai Namcon Code Vein nähtiin myös, joka muuten saapuu myös PC:lle.
Merirosvoiluun perustuva Sea of Thieves nähtiin myös pelikuvan kera, mutta tarkempaa julkaisupäivämäärää ei vielä kerrottu. Gone Home -pelin tekijöiden uusi peli Tacoma nähtiin myös, joka näyttää todella futuristiselta tuotokselta. Peli sisältänee samankaltaista puzzle -toimintaa kuin Gone Home. 2000-luvun alun tasoloikkapeleistä pitäville saapuu myös hienoja uutisia, nimittäin Xboxille on saapumassa tämänkaltaista tasoloikkailua sisältävä Super Lucky's Tale. Myös pitkään odotuksen alla ollut piirrosanimaatiotasoloikka Cuphead sai vihdoin julkaisupäivämäärän 29. syyskuuta 2017. Crackdownmaista toimintaa nähtiin Crackdown 3 -pelin trailerissa, joka ilmestyy 7.11.2017. Dragon Ball Fighter Z -taistelupeli taas saapuu vuoden 2018 aikana.
Jatkoa saa myös kehuttu Life Is Strangen "esiosa" Before the Storm, joka perustuu aikaan ennen Life Is Strangen tapahtumia Chloen näkökulmasta. Kolmiosainen episodisarja alkaa elokuussa. Ihmeellisen elämän jälkeen hypättiin Keski-Maahan Middle-Earth: Shadow Of Warin tahdissa. Peli julkaistaan 10. lokakuuta 2017. Keski-Maan jälkeen päästiin tunnelmalliseen puoleen, nimittäin tasoloikkapeli Ori and the Will of the Wisps paljastettiin. Näiden lisäksi pressissä näytettiin ID@Xbox-ohjelman saldoa indiepelien suhteen.
Lopuksi kerrottiin, että Xbox One tulee saamaan taaksepäin yhteensopivuuden myös alkuperäisen Xboxin kanssa, eli kohta Onella pääsee pelailemaan entistä vanhempia pelejä. Lopuksi myös mainittiin, kuinka moni peli tulee saamaan Xbox One X:n myötä 4K -tuen (esim. FF XV, Gears of War 4 sekä Minecraft). 
Aivan lopuksi näytettiin EA Play -tapahtumassa jo vilautettu BioWaren Anthemia, joka ilmestyy futuristisissa merkeissä vuonna 2018.

Bethesda

Bethesda näpäytti aamulla omat settinsä E3:n suhteen. Kuten arvata saattaa, Bethesda aloitti presentaationsa VR -uutisilla. Fallout 4 ja DOOM tulevat saamaan VR -tuen, joten virtuaalitodellisuuteen saadaan tämän myötä muutama isompi peli mukaan meininkeihin.
Pienempänä uutisena mainittakoon, että Wolfenstein -peleistä tuttu B.J. Blazkowicz saapuu Quake Championsiin. Isompi uutinen lienee, että Blazkowicz jatkaa omaa tarinaansa Wolfenstein II: The New Colossus -pelillä.
Huhu piti paikkaansa, nimittäin Bethesda tuo 13. lokakuuta pelaajille The Evil Within 2 -pelin. Jatkoa saa myös Dishonored 2 15. syyskuuta uuden lisäosan myötä, joka ei muuten tarvitse emopeliä toimiakseen.
Bethesda on myös luomassa Creation Club -alustaa, joka tarjoaa paikan esimerkiksi maksullisille modeille. Creation Clubin tarkoituksena on myös jakaa Bethesdan omaa lisäsisältöä peleilleen. Alusta on saapumassa PC:lle kuin konsoleille.
Virtuaalikorttipeli The Elder Scrolls: Legends tulee saamaan Skyrim -sisältöä 29. kesäkuuta Heroes of the Skyrim -lisäsisällöllä, joka tarjoaa muun muassa 150 uutta korttia. Ruudulla nähtiin myös Nintendo Switchin The Elder Scrolls V: Skyrim, jossa on myös amiibo -tuki. Amiibon avulla pelaaja pääsee nimittäin pelaamaan Skyrimia The Legend of Zelda -pelien päähahmo Linkillä. Tarkempaa julkaisupäivää ei kuitenkaan kerrottu. 

PC Gaming Show

PC Gamerin järjestämä PC Gaming Show keskittyy nimensä mukaisesti PC -peleihin, eikä tilaisuus ainakaan jättänyt strategiapeleistä pitäviä kylmäksi. Heti alkuun showssa nimittäin paljastettiin virallisesti uusi lisäosa XCOM 2 -peliin, joka kantaa nimeä "War of the Chosen". Vastaan tulee asettumaan nimittäin entistä vaarallisempia avaruuden muukalaisia, joiden tehtävänä on nimenomaan metsästää XCOM -järjestö pois maapallolta. Lisäosa saapuu 29. elokuuta.
Muitakin strategiapelejä nähtiin. Harebrained Schemesin kehittämä ja Paradox Interactiven julkaisema BattleTech tuo taktikoinnin ja mechat samalle ruudulle. Tarkkaa julkaisupäivää ei vielä saatu, mutta sen sijaan lähetyksessä nähtiin lisää pelikuvaa sekä mechojen kustomointia. Total War: Warhammer II sai strategiapeleistä uuden trailerin sekä ensimmäistä kunnon pelikuvaa. Aivan lähetyksen lopussa paljastettiin myös Age of Empires: Definitive Edition, joka tuo 20 vuotta sitten julkaistun klassikkopelin ehostettuna nykypäivään. 
Strategioinnin lisäksi PC Gaming Showssa nähtiin toimintaa: Mount & Blade 2: Bannerlord sai lisää pelikuvaa taistelujen tuoksinnasta, PlayerUnknown's Battlegrounds tulee saamaan uuden päivityksen, joka lisää peliin muun muassa kiipeilyn sekä erilaisia sääolosuhteita ja räiskintäpeli Killing Floor 2 -pelissä alkaa uusi kesätapahtuma, joka lisää peliin lisää kosmeettista tavaraa kuin karttojakin. LawBreakers räiskintäpelille taas paljastettiin julkaisupäivä: 8. elokuuta.
Ruutuaikaa sai myös pienemmät nimikkeet. Persoonallisista peleistään tuttu Chucklefish paljasti Wargroove -pelin, joka sisältää vuoropohjaista taktikointia sekä omien karttojen luomista. Don't Starve -pelistä tuttu Klei Entertainment paljasti Griftlands nimisen RPG -pelin. Pelistä ei vielä hirveästi vielä kerrottu, mutta eiköhän sekin aukene ajan kuluessa. Lähetyksessä nähtiin myös Tunic, joka muistuttaa todella paljon Zelda -pelisarjaa. Ooblets, jota on kuvailtu Harvest Moonin tapaiseksi peliksi sekä The Last Night-seikkailupeli saivat trailerit näytille lähetykseen. Oman trailerin sai myös Ylands, joka on uusi selviytymispeli Bohemia Interactivelta.
Xbox käväisi myös PC Gaming Showssa, jonka seurauksena lähetyksessä nähtiin videopätkät Forza Motorsport 7 -ajopelistä, Sea of Thievesistä sekä Middle-Earth: Shadow Of Warista.

Ubisoft

Ubisoft näpäytti presentaatiossaan heti alkuun yhden kenties puhutuimmasta peliaiheisesta huhusta totta: Ubisfotin riehakkaat kanit Rabbidsit sekä Nintendon Mario -hahmot yhdistyvät keskenään. Mario + Rabbids: Kingdom Battle on vuoropohjaista taktikointia sekä strategiointia XCOM -tyylillä ja peli tulee saapumaan Nintendo Switchille 29. elokuuta. 
Muinaiseen Egyptiin sijoittuva Assassin's Creed: Origins sai Ubisoftin lähetyksessä uuden trailerin, jossa nähtiin hieman enemmän tulevan AC -pelin maailmasta. Peli julkaistaan 27. lokakuuta. Uutta kuvaa saatiin myös The Crew 2 -pelin maailmasta, joka lisää autoilla kaahailun lisäksi kisailua myös ilmassa kuin vedessä. Poliittisesti epäkorrektia huumoria taas saatiin South Park: Fractured but Wholen muodossa, joka julkaistaan 17. lokakuuta. South Park -pelit eivät kuitenkaan jääneet tähän, nimittäin suomalainen RedLynx julkaisee mobiililaitteille South Park: Phone Destroyer -mobiilipelin. Kyseinen peli saapuu vuoden 2017 aikana.
Ubisoft paljasti lähetyksessään Transference -pelin, mutta loppujen lopuksi kyseisestä tapauksesta jäi enemmän käsiin kysymysmerkkejä kuin tarkkaa tietoa. Enemmän tietoa jäi kuitenkin käteen merirosvopeli Skull & Bonesista, joka tuo merellä käytävät taistelut ensi vuonna niin konsoleille kuin PC:lle. Ubisoft paljasti myös perinteikkään Just Dance 2018 -pelin, ja lavalla nähtiin tässä vaiheessa muun muassa joraava panda sekä amerikkalainen pop -tähti Bebe Rexha. Tanssimisen jälkeen tartuttiin uuteen muoviseen lelupeli -systeemiin, kun Starlink: Battle For Atlas paljastettiin. Pelissä siis liitetään ohjaimeen kiinni avaruusalus, jota sitten hyödynnetään itse pelissä hiukan samaan tapaan kuin Skylanders -peleissä. 
Avaruudellisen menon jälkeen palattiin takaisin maapallolle ja lumisiin maisemiin, nimittäin Steepin talvella saapuva uusi Olympialaisiin liittyvä laajennus paljastettiin, joka lisää peliin muun muassa laskettelua, pujottelua kuin monia temppuiluun liittyviä laskettelumuotoja, kuten halfpipea ja slopestylea. Steepin jälkeen valokeilaan asteli Far Cry 5, joka sai ihan voimakkaan oloisen trailerin sekä hieman pelikuvaa.
Aivan viimeiseksi paljastui Beyond Good & Evil 2 -pelin traileri, joka lienee yksi odotetuimmista pelien jatko-osista. 15 vuotta siinä kesti ja puhumattakaan vielä siitä, että kyseisen pelin kehitys on ollut todella pitkä ja varmasti raskas, joten ansaitusti Beyond Good & Evil 2 sai hienon valokeilan Ubisoftin pressitilaisuuden lopussa. 

Sony - PlayStation

PlayStation laittoi heti tilaisuutensa alkuun Naughty Dogia, kun Uncharted: The Lost Legacyn traileri laitettiin pyörimään. Tämän jälkeen Guerrilla Games näytti menestystä niittäneen Horizon: Zero Dawnin laajennuksen "Frozen Wild"
Tämän jälkeen Sony laittoi näytille hieman isompaa peliä, kun zombeja nähtiin jälleen kerran. Tällä kertaa vuorossa oli nimittäin Days Gone. Pelin tarkempaa julkaisuajankohtaa ei kerrottu. Days Gonen jälkeen kuitenkin paljastettiin Monster Hunter World, joka saapuu PS4:n lisäksi Xbox Onelle ja PC:lle vuonna 2018. Hirviöitä saapui myös Monster Hunterin jälkeen, tosin hieman isommassa muodossa ja vielä remasteroituna: PS2 -klassikko Shadow of the Colossus saa nimittäin uusioversion PS4 -konsolille. Jättiläismäisten olentojen jälkeen päästiin toisenlaisiin jättiläisiin, kun Capcomin ja Marvelin yhteinen tappelupeli Marvel vs. Capcom: Infinite sai trailerin tarinamuodostaan. Supervoimilla tappelemisen jälkeen tappelu siirtyi aseisiin ja toisen maailmansotaan, kun Call of Duty: WW2 sai pelikuvaa moninpelistään.
PS VR on osoittautunut tietyin määrin yllätykselliseksi menestyjäksi, joten sinällään ei ole ihme, että Sonyn E3 -presentaatiossa nähtiin myös VR -pelejä:  Skyrim, Starchild, Moss ja Final Fantasy XV siirtyvät VR:n maailmaan. Final Fantasy XV saa jopa Monster of the Deep -laajennuksen, joka keskittyy kalastamiseen.
VR:n jälkeen päästiin takaisin tulevien isojen nimikkeiden pariin. Vuonna 2018 ilmestyvä God of War sai hienon uuden trailerin ja Detroit Become Human sai jälleen mukavasti paistatella valokeilassa. 6. syyskuuta ilmestyvä Destiny 2 sai myös aikaa Sonyn tilaisuudessa ja samalla paljastui, että Destiny 2 saa hieman yksinoikeussisältöä PlayStation 4 -konsolilla. Aivan lopuksi päästiin Insomniacin Spider-Man -pelin pariin, josta nähtiin reilusti pelikuvaa kuin uusi trailerikin. Hämähäkkimiehen seikkailuja nähdään näillä näkymin vuonna 2018. 


Nintendo

Nintendo ei perinteikkäästi pitänyt omaa pressitilaisuutta, vaan striimasi oman tilaisuutensa valmiiksi tehtynä videona. Aivan ensimmäiseksi nähtiin kokoelmavideo, jossa näytettiin Switchille saapuvat ARMS, Splatoon 2, EA Sports FIFA 18, Pokkén Tournament DX sekä uutena julkistuksena mainetta jo muilla pelialustoilla niittänyt Rocket League. Ensimmäisen kokonaisen oman trailerinsa sai Xenoblade Chronicles 2, joka saapuu tämän vuoden lopulla Switchille. Paljastuksen sai myös juhlavuotta viettävä Kirby, jonka uutuuspeli saapuu Switchille ensi vuonna.
Trailereiden jälkeen tehtiin kaksi isoa paljastusta, joka on varmasti monen Nintendo Switch -konsolin omistajan sekä kyseisten kahden pelisarjan fanien mieleen: Game Freak on luomassa Pokémon RPG -peliä Switchille, sekä kauan odotettu Metroid Prime 4 on kehitteillä Nintendon uudelle konsolille.
Kahden ison luokan ja odotetun paljastuksen jälkeen näytettiin Switchin Yoshi -peliä, joka saapuu suunnitelmien mukaan ensi vuonna. Tämän jälkeen ruutuaikaa sai Team Ninjan Fire Emblem Warriors, joka myös saapuu Switchille. The Legend of Zelda: Breath of the Wild sai myös valokeilaa, kun pelin tulevia DLC -paketteja esiteltiin. DLC -paketteja on kaksi, joista toinen sisältää oheissälän lisäksi erilaisia haasteita ja toinen paketti on tarinallista menoa BOTW:n muiden sankarien (champions) kustannuksella jollain muotoa (vielä ei ole tietoa, että miten). Jokainen pelin neljä championia saa myös oman amiibonsa. 
Ubisoftin luoma Mario + Rabbids Kingdom Battlesta sai uuden trailerin ja peli saapuu 29. elokuuta. Aikaisemmin striimissä paljastunut Rocket League sai jäniksien jälkeen julkaisuajankohdan, joka on joulun tienoilla. Aivan lopuksi ruutuun pääsi Super Mario Odyssey, joka julkaistaan 27. lokakuuta.





Kommentit