Minkälainen on Overwatchin uusin hahmo Doomfist?

Doomfist (Kuvan lähde: playoverwatch.com)


Tiimipelaamiseen perustuva räiskintäpeli Overwatch sai pari päivää sitten uuden pelattavan hahmon, jonka ajattelin pikaisesti käydä lävitse ja samalla kertoa omia mietteitä siitä. Kyseessä on pelin tarinallisessa kaanonissa kauan jo nimenä oleskellut Doomfist, jonka nimi pompahti oikeastaan esille jo vuoden 2014 Blizzconissa ja joka on muuten tuttu pelin yhdestä trailerista, jossa Reaper ja Blackwidow yrittävät varastaa näytillä olevaa Doomfistin käsinettä (puuhat tosin esti Winston sekä Tracer). Doomfist onkin pelin yksi 'antisankareista' ja täten kasvattaa pahisten lukua pelattavien hahmojen suhteen.

Doomfist kuuluu offenseen eli hyökkäävään hahmoluokkaan, joka on lisäksi yksi niistä harvoista pelin hahmoista, joiden toiminta perustuu lähinnä lähitaisteluun. Hahmon voimat nimittäin liittyvät hahmon oikeassa kädessä olevaan hansikkaaseen, joka tarjoaa melkoisen vaarallisia voimia, jos kyseisellä hahmolla pelaamisen hallitsee.

Hahmon voimakkain ja kenties tärkein isku on Rocket Punch, joka lataa Doomfistin nyrkkiä ja mitä pidempään sitä lataa, sitä kovempaa hahmo lyö (ja sitä pidemmälle Doomfist myös ns. "liitää" eteenpäin lyönnin voimasta). Pelkällä tällä osumalla Doomfist pysyy tekemään parhaimmillaan sadan vahinkopisteen verran tuhoa vastustajaan, mutta jos vastustaja lentää iskun myötä jotain esinettä, esim. seinää päin, vastustaja voi saada tämän lisäksi 150 vahinkopistettä lisää vahinkoa. Doomfist pystyy toisin sanoen yhden iskun voimalla tuhoamaan melkein jokaisen pelistä löytyvän hahmon tankkihahmoja lukuun ottamatta. Tankkihahmotkin Doomfist voi tosin saada pois pelistä yhden Rocket Punchin voimalla, jos pelaaja onnistuu lennättämään tankin pelin kartalta ulos.

Doomfistin lyönnit ovat melkoisen voimakkaita...

Muut Doomfistin iskut ovatkin heikompia, mutta niiden avulla pelaaja voi kuitenkin saada aikaan melkoisia comboja. Hand Cannon on hahmon ainut perinteinen ase, joka on ladattu neljällä panoksella. Ne tekevät todella vähän vahinkoa, noin 11 vahinkopisteen verran, mutta toisaalta se on hyvä viimeinen turva Doomfistille. Hahmolla on myös Seismic Slam, jossa Doomfist tekee pidemmän loikan ja iskee maahan tehden täten vahinkoa. Parhaimmillaan vahinkopisteitä vastustajalle voi tulla 125 pisteen verran, mutta vahinkopisteiden määrän korkeus riippuu Doomfistin loikan pituudesta (eli kuinka pitkään hahmo on ollut ilmassa). Jos Doomfist esimerkiksi loikkaa aivan nenän eteensä, ei vahinkopisteitä tule paljoakaan. Viimeinen perusisku on Rising Uppercut, jonka avulla Doomfist lyö vastusajan ylöspäin ilmaan hypäten itse samalla. Iskun voimakkuus on noin 50 vahinkopisteen veroinen, mutta lyönnin avulla Doomfist voi mahdollistaa itselleen kelpoja comboja. Kyseistä lyöntiä voi tosin käyttää myös hyödyksi tarvittaessa korkeisiin paikkoihin kiipeämiseen.

Doomfistin latautuva ultimaattinen kyky on Meteor Strike, jossa Doomfist hyppää korkeuksiin ja tipahtaa sieltä alas tehden laajalle alueelle suuret määrät vahinkopisteitä. Aivan lyönnin keskustaan vahinkoa tulee 300 vahinkopisteen verran ja vahinkopisteiden määrä vähenee sitä mukaan, mitä kauemmaksi siirrytään itse tarkasta lyöntikohdasta. Isku on tehokas varsinkin niissä tilanteissa, joissa vastustajat ovat erittäin lähellä toisiaan. 

Doomfistin Meteor Striken tähtäys sekä sen aiheuttama vahinkoalue

Jos Doomfistia tarkastellaan yleisesti, niin kyseessä on todella tehokas ja voimakas hahmo. Hahmolla on kykyjä tuhota lähes jokainen pelin hahmo yhdellä onnistuneella iskulla ja täten kyseessä on aivan loistava hyökkäävän puolen hahmo. Harmillinen puoli on kuitenkin se, että hahmon voimakkuutta vähentää sen omat elämäpisteet; Doomfistillä on nimittäin elämää vain 250 elämäpisteen verran, joka on melkoisen vähän ajatellen, että kyseessä on kuitenkin hahmo, jonka ideana on päästä vastustajan lähietäisyydelle. Doomfist kyllä lisää itselleen aina hieman panssaria onnistuneiden kykyiskujen myötä, mutta hätiköidyllä pelaamisella Doomfist on erittäin haavoittuvainen hahmo. Jos kaiken kuitenkin hallitsee, niin Doomfist voi täten olla helposti koko pelin vaarallisin hahmo.

Toisin sanoen Doomfist on erittäin hyvä hahmo loistavalla graafisella designillä, mutta kaiken hyödyn saamiseksi pelaajalta vaaditaan myös paljon taitoa. Jos esimerkiksi pelaaja sattuu aina kupsahtamaan Doomfistillä ennen kuin hän on päässyt edes vihollisen lähettyville, niin harjoitusta vaaditaan ehdottomasti lisää. Omaan pelityyliini (eli pelityylin makuun) Doomfist ei oikein sovellu, mutta se on silti erittäin hauska pelattava hahmo. Doomfist on kuitenkin hieno ja mielenkiintoinen lisä Overwatchin hahmokaartiin ja ainakin itse jään mielenkiinnolla odottelemaan, että minkälaisia taktiikoita porukka alkaa keksimään kyseisellä hahmolla.


Introducing Doomfist -traileri:






Kommentit