tiistai 8. elokuuta 2017

Mitä odotan vuoden 2017 Gamescomilta? (Blogi)Vuoden 2017 Gamescom lähestyy jatkuvasti. 22.-26.08 välisenä aikana pyörivä Gamescom ei ole uusien pelijulkistusten osalta yhtä suuressa roolissa kuin E3, mutta yleensä kyseisen tapahtuman aikana on aina paljastettu muutama isompi tuotos kaikkien muiden asioiden, esimerkiksi trailereiden, pelikuvien, screenshottien kuin muun tiedon ohella. Saa siis nähdä, mitä tuleman pitää!

Mitä sitten odotan tulevalta Gamescomilta? Jos aivan rehellisiä ollaan, niin odotukseni eivät tällä kertaa ole hirveän korkealla kyseistä messutapahtumaa kohtaan. Yksi syy on esimerkiksi se, että muutamat itseäni suuresti kiinnostavat pelit eivät ole paikalla (esim. Death Stranding). Toinen syy taas on se, että monesta muusta itseäni kiinnostavasta pelistä on jo nähty niin paljon pelikuvaa (esim. Super Mario Odyssey ja South Park: The Fractured But Whole), etten usko hypeni tai odotukseni ainakaan kasvavan enää entistä suuremmaksi uuden pelikuvan myötä (tosin otan silti mielelläni uuden pelikuvan vastaan). Siksi toivoisinkin, että tämän vuoden Gamescomissa paljastettaisiin edes yksi uusi isomman luokan peli, joka herättäisi kiinnostusta. Jos tätä ei kuitenkaan tapahdu, niin onneksi tapahtuman osalta on myös muutakin odoteltavaa.

Yksi odottamani tapaus on Konami. Metal Gear Survive alkaa kuulostamaan hiljalleen ihan varteenotettavalta hiippailua sisältävältä toimintapeliltä, jossa voi olla paljon potentiaalia monista häiritsevistä tekijöistä huolimatta. Peli oli jo näytillä ja testattavana E3 -messuilla, ja Survive sai ihan mukavasti kehuja testaajilta. Meille tavallisille kaduntallaajille, ketkä eivät paikan päällä olleet eivät kuitenkaan nähneet minkäänlaista uutta videokuvamateriaalia tästä pelistä, mutta ymmärtääkseni tähän tulee muutos Gamescomin kohdalla. Surviven lisäksi on mielenkiintoista nähdä, että tullaanko tapahtumassa näkemään muita Metal Gear -uutisia tai ylipäätään jotain muuta paljastusta firman muista hienoista pelisarjoista, esimerkiksi Castlevaniasta tai Silent Hillsistä.

Toinen asia, johon ainakin itse aion kääntää katseeni on Nintendo. Nintendon E3 oli melkoista tykitystä ja pelien osalta Nintendo näpäytti ainakin omaan makuhermooni ne kaikista kovimmat pelit ja paljastukset E3:n aikana. Se, mikä itseäni kuitenkin jäi harmittamaan oli se, että kolmansien osapuolien pelit Nintendo Switchille loistivat käytännössä kokonaan poissaolollaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Olen tosin todella ymmärtäväinen siihen, että miksi näitä pelejä ei hirveästi näkynyt tai kuulunut E3:lla, mutta nyt Gamescomin kohdalla voi oikeasti tapahtua sitä niin sanottua jään rikkomista. Olisin esimerkiksi kiinnostunut kuulemaan Switchin Steep -versiosta uutisia, varsinkin kun kyseinen peli on koko ajan ollut niin sanotusti ostoslistalla, mutta pelialusta on ollut kysymysmerkkien alla jo jonkin aikaa. Ubisoft on muutenkin luvannut vähän aikaa sitten uusia "Nintendo Switch -uutisia, jotka saapuvat ihan lähiaikoina". Gamescom lienee se "lähiaikoina". No, toivottavasti Gamescomilla kuullaan Switch -uutisia, nimittäin mielestäni kyseinen konsoli ansaitsee kaiken mahdollisen tuen. Saa muuten nähdä, kuullaanko me Gamescomissa uudesta SEGA:n Mario & Sonic at the Olympic Winter Games -pelistä. Talviolympialaiset ovat aivan nurkan takana, mutta minkäänlaisia uutisia ei tästä pelistä ole vielä kuulunut...

Kaiken tämän lisäksi minua kiinnostaa nähdä jo aikaisemmin mainitun Ubisoftin Gamescom -uutiset kuin myös Platinum Gamesin meiningit. Ubisoft kiinnostaa ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että se on varsinkin viime vuosina onnistunut luomaan melkoisen paljon itseäni kiinnostavia pelejä (lukuun ottamatta Far Cryt ja Assassin's Creedit), joten totta kai sitä toivoisi, että sama rata jatkuisi ja aikaisempien pelien kehitys etenisi (Kirjoitushetkellä Ubisoft paljasti Gamescom -settinsä. Saa nähdä, tuleeko vielä yllätyksiä.). Platinum Games taas kiinnostaa lähtökohtaisesti firman loistavien pelien vuoksi, mutta myös sen takia, että Platinum ei ollut mukana tämän vuoden E3 -messuilla. Firman ympärillä onkin pyörinyt viime aikoina jos jonkinmoista huhua, joten toivottavasti tähän mystiikkaan saadaan vastauksia tämän kuun lopulla. Lisää Nieriä? The Wonderful 101 ja Bayonetat Switchille? Lisää Star Foxia? Kokonaan uusi IP? Vaihtoehtoja on paljon, nimittäin Granblue Fantasy Project Re:Link tuskin on ainut peli, jota Platinum on tällä hetkellä luomassa konsoleille.

Odotukseni tulevaan Gamescomiin ovat maltilliset, mutta toivoisin tapahtuman lyövän pöytään jotain todella hienoa näin kesän lopuksi. Gamescom on tänä vuonna kaikista suurin koko tapahtuman historiassa, joten tähän toiveeseeni on erittäin hyvät mahdollisuudet. Vaikka niitä suuria odotuksia ei ole, niin positiivisin mielin ja innokkaasti odotan tapahtuman alkua. Toivottavasti niitä yllätyksiä nähdään! Entä sinä, onko sinulla odotuksia Gamescomilta?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti