Peliaika 5 vuotta




Niin se luonnon laki taitaa mennä, että kerran vuodessa sitä vanhetaan iän suhteen. Näin on käynyt tänään Peliaika -blogin kanssa, joka täyttää nyt huikeat viisi vuotta. Melkoinen luku, nimittäin tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että Peliaika on ollut olemassa puoli vuosikymmentä. Se on aikamoinen saavutus ainakin näin omaan korvaan.

Lyhyesti ja ytimekkäästi iso kiitos kaikille, ketkä olette höpinöitäni jaksaneet lukea enemmän tai vähemmän. Kuten olen joskus aikaisemminkin maininnut, niin kirjoittaminen on oikeasti loistavaa puuhaa ja entistä loistavammaksi se kehkeytyy, jos huomaa omilla teksteillään olevan myös niitä vastaanottajia eli näin tuttavallisemmin puhuttuna lukijoita. Se on oikeasti todella palkitsevaa näin henkilönä, joka on tykännyt aina kirjoittaa. Jotain on siis oikeasti tehty oikein. Toivottavasti olette viihtyneet tai edes löytäneet hakemaanne tietoa täältä Peliajasta, nimittäin se on myös minulle tärkeää.

Näin loppuun myös pieni päivitys blogin tulevaisuudesta. Kuten ehkä jotkut ovat huomanneet, niin viime aikoina blogin julkaisutahti on hieman hiljentynyt niin sanotusta normista. Syy tähän on se, että uudet arkikuviot ovat päättäneet nostaa arjen tempoa rutkasti ylöspäin, eikä se ole tulevaisuudessa sieltä alaspäin laskemassa ainakaan hirveästi. Oikeastaan todennäköisempää on, että tempo tulee tästä vain kasvamaan. Toisin sanoen kiirettä on sen verran, että aivan kaikkeen ei vain yksinkertaisesti riitä aika. Jotta arkielämäni pysyisi yhtä viihdyttävänä ja mukavana kuin se on tällä hetkellä, niin olen päättänyt tehdä pieniä leikkauksia Peliajan kohdalla välttääkseni stressin syntymistä näin arkitouhujen ohella (uskokaa tai älkää, mutta peliblogin ylläpitäminen vie aivan älyttömän paljon aikaa): Ensinnäkin postauksia tulee olemaan ylipäätään tulevaisuudessa vähemmän ja arvioisin, että sellaiset parista kolmeen postausta kuukaudessa on tämän hetken arjessa realistinen tavoite ilman laadun heikkenemistä, mutta postausten määrän suhteen en voi siltikään ikävä kyllä antaa minkäänlaista sataprosenttista varmuutta. Toinen leikkaus koskee itse yhtä tekstityyppiä, nimittäin olen päättänyt poistaa "Ilmestyvät pelit" -listan ilmestymisen. Kyseinen poisto on todella ikävä, koska olen itse pitänyt näistä postauksista alusta alken (lokakuusta 2012 alkaen!) ja ne ovat olleet myös ihan suosittuja ainakin katselukertojen perusteella. Harmi vain, että ilmestyvien pelien kyyläys, etsiminen ja listaus vie aivan sikana aikaa, joten nyt minun on vain tehtävä näin ja päätös tuntuu oikealta. Jäihin menee myös ikuisuusprojektiksi kehittynyt videopuoli, mikä itseäni harmittaa siinä mielessä erittäin paljon, koska olin hankkinut jo esim. laadukkaan videokaapparin näitä videoita varten ja muutenkin tuolta digitaalisesta kirjastosta löytyy jos jonkinmoista intro- ja outro -pätkää valmiina käytettäväksi. Tätäkin varten olin jo puuhaillut melkoisen paljon, mutta toisaalta blogin kirjoittaminen, videoiden editoiminen, muut harrastukset + kiireinen arki kuulostaa jo sen verran hurjalta yhdistelmältä tällä hetkellä, että jätän mieluusti videosarjan aloituksen sinne pahvilaatikkoon estääkseni sitä stressin määrää, joka tuosta voisi syntyä. Toisaalta mikään ei estä sitä, etteikö esimerkiksi joskus sinne YouTuben puolelle saattaisi eksyä jonkinlaista materiaalia!

Vaikka pieniä ikävämpiä muutoksia olen joutunut nyt tekemään, niin Peliaika lähtee silti positiivisin ja innokkain mielin jahtaamaan kuudetta elinvuottaan. Kiitos siis kaikille näistä hetkistä ja toivottavasti sinäkin olet tulevaisuudessa mukana Peliajan seurana!




Kommentit

  1. Onnittelut blogille! Päivitystahti tietysti joka blogissa elää bloggarin elämäntilanteen mukaan. Peliajan vahvuus on kuitenkin ollut nähdäkseni laatu, ja niin kauan kuin laatu säilyy, on niitä harventuneitakin tekstejä aina mukava lueskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hei, mahtavaa kuulla, että ajattelet noin! :)

      Poista
  2. Onnittelut pitkästä iästä!

    Joskus näitä rajauksia on vain tehtävä oman jaksamisen ja sisällön laadun varmistamiseksi. Sille ei oikein voi mitään, koska meillä jokaisella on se elämäkin elettävänä. Tilanteet kuitenkin muuttuvat ja joskus pystyy taas palaamaan kivojen, mutta karsittujen juttujen pariin. Toisinaan siihen vain menee vuosia.

    Tsemppiä arkeen ja hienoa, että kiireistä huolimatta haluat kuitenkin jatkaa blogin parissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rajauksia täytyy kyllä välillä tehdä, mutta toisaalta ainakin minä itse koen niin, että tämäkin karsiminen voi vain johtaa paljon parempaan blogin osalta ja kenties se avaa jopa kokonaan uusia ovia tulevaisuudessa.

      Poista
  3. Hyvää syntymäpäivää blogille ja sen kirjoittajalle! Toivottavasti jaksat kirjoittaa blogiasi vielä ainakin toiset viisi vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 10 vuotta olisi kyllä hieno rajapyykki, ja toivottavasti sinne asti päästään!

      Poista
  4. Paljon onnitteluja myös täältä vuosien täyttymisestä. Tiedän ihan omasta kokemuksesta, että aikaa on rajallinen määrä ja kaikkea ei vain kerkeä tekemään. Tärkeintä kuitenkin, että mielenkiinto säilyy edes jollakin tasolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää aivan täysin paikkkaansa, mielenkiintoa tähän puuhaan tarvitaan (sekä tietenkin blogin aiheeseen)!

      Poista

Lähetä kommentti