Temple of Xiala (Ennakko)


  • Kehittäjä: Hannes Delbeke
  • Julkaisija: Hannes Delbeke
  • Julkaisupäivä: 15.2.2018
  • Alustat: PC
  • Pelattu: PC

Temple of Xiala on yhden henkilön luoma puzzle -peli, joka tällä hetkellä on Early Access -vaiheessa. Peli ei siis ole vielä valmis, mutta pelin edellinen päivityskerta on kirjoitushetkellä tarkasteltuna vuoden 2018 maaliskuussa, joten oma veikkaukseni on, että kehittäjä ei tule kyseistä leimaa poistamaan tai jos tulee, niin siinä kestää vielä todella kauan. Olkoon tämä miten tahansa, niin peliä pystyy silti nyt pelaamaan.

Temple of Xiala on idealtaan simppeli puzzle -peli. Pelaajan on tarkoituksena siirrellä eräänlaisia laatikoita ruudulla siten, että ne avaavat ovet ja luovat turvallisen tien pelissä seikkailevalle tutkimusmatkailijalle. Laatikoita ei pysty siirtämään yksitellen, vaan jos kentällä on useampi siirrettävä laatikko, niin kaikki laatikot liikkuvat pelaajan valitsemaan suuntaan. Siirtojen määrää on myös rajoitettu, joten jokaisessa kentässä on vain ja ainoastaan yksi oikea ratkaisu.


Pelin idea on simppeli ja toimiva ja täten kokonaisuudessaan se on oikein erinomainen välipala omassa genressään. Temple of Xiala on oikein loistava ja toimiva peli älypähkinöistä pitäville pelaajille idealtaan sekä paperilta tarkasteltuna, mutta ikävä kyllä pelin heikkoudeksi iskee Early Access. Pelissä on vain ja ainoastaan 20 kenttää ja jos pelaaja on oikein nokkela, niin koko pelin pystyy pelaamaan läpi 30 minuutissa. Peli on toisin sanoen lyhyt sekä myös täten erittäin keskeneräinen peli. Mahdollisuuksia pelillä on vaikka mihin, jos kehittäjä jaksaa peliään vielä kehittää pidemmälle. Tätä oikeastaan jopa toivon, koska pelin äärellä oli kiva tehdä pientä aivojumppaa samalla ihastellen pelin toimivaa pikseligrafiikkaa.

Temple of Xiala on idealtaan oikein hyvä indiepeli, mutta se vaatii ehdottomasti jotain lisää luidensa ympärille. Peli on nimittäin tilanteessa, jossa peli loppuu siihen vaiheeseen, mikä olisi vasta muiden puzzle -pelien kohdalla laskettu tutoriaaliksi tai normaalin pelimekaniikan esittelyksi. Toivottavasti Delbeke vie pelinsä loppuun ja hyödyntäisi pelin erittäin simppeliä mekaniikkaa mielenkiintoisten aivopähkinöiden luontiin.


Kommentit