GOG Galaxy 2.0 launcher Closed Betassa - Ja hyvältä näyttää



Alkaako PC:llä pelaajia tympimään, kun omia omistamia pelejä löytyy monesta eri launcherista? Etkö meinaa enää muistaa, että missä paikassa omistit minkäkin pelin? GOG Galaxyn tuleva versio 2.0 aikoo ratkaista tätä ongelmaa integroimalla suosituimmat pelilauncherit yhteen paikkaan ja lisäämällä joukkoon vielä jopa konsolit. Kovia väitteitä DRM-vapaita pelejä myyvältä GOG:lta, mutta uskokaa tai älkää, closed betan perusteella tämä pitää aivan täysin paikkaansa.

GOG Galaxy on lähtökohtaisesti tunnettu GOG:n oman kaupan vapaaehtoisena launcherina. Tulevan 2.0 -version myötä omaan Galaxy -kirjastoon voi tosin lisätä myös omat Steam-, Epic Games Store-, Uplay-, Origins- ja Battle.net -pelit. Kyllä, kaikki nämä pelit saa samaan kirjastoon näkyviin kaikkine tietoineen ja päivineen (myös ei-asennetut!), eli näkyviin saa vaikka peliajat ja saadut achievementit. Kaikkien näiden launchereiden pelit pystyy myös käynnistämään Galaxy 2.0:n kautta, mutta kuten arvata saattaa, niin esimerkiksi Steam -pelin käynnistäminen Galaxyssa käynnistää Steamin launcherin, joka taas käynnistää itse pelin. Muista launchereista ei pääse eroon uuden Galaxy -version myötä, mutta oman digitaalisen pelikirjaston järjestämistä se helpottaa todella paljon. Myös muita yksittäisiä pelejä voi lisätä Galaxyn kirjastoon, mutta tämä ominaisuus ei ole vielä käytössä closed betassa.
Galaxy 2.0:n etusivu. Kaikki tiedot eivät kuitenkaan closed betassa näytä pitävän paikkaansa (en ole esim. pelannut
Civilization V:tä pitkään aikaan)

Galaxyn upea lisä on myös se, että Xbox- sekä PlayStation -tilit voidaan lisätä Galaxyn kirjastoon. Tämän myötä PlayStation- ja Xbox -tilillä olevat pelit näytetään GOG:n kirjastossa. Pelejä ei tietenkään pysty GOG:n kautta käynnistämään, mutta Galaxy 2.0:n avulla voit kuitenkin katsoa pelisi tietoja, kuten saamasi trophyt. Ja onhan tämä muutenkin hieno tapa kartoittaa ja tutkia omaa pelikokoelmaa. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että esimerkiksi PS Networkin kohdalla Galaxy 2.0 tunnistaa ainoastaan asennetut pelit, joita on joskus pelattu. Esimerkiksi PS storesta ostettuja pelejä, mitä ei ole koskaan asennettu Galaxy ei tunnista. Tällä hetkellä näyttää myös siltä, että Galaxy 2.0 tunnistaa vain PS4 -pelejä, nimittäin omaan Galaxyn kirjastooni ei ilmestynyt ollenkaan PS3 -pelejä. Minulla ei ole tällä hetkellä tietoa, että kuuluisko asian mennä näin, mutta tutkin asiaa.

Koska Galaxy 2.0 pyrkii olemaan sovelluksena "open-source", niin tämä tarjoaa monia muitakin pieniä hienouksia. Jos osaa esimerkiksi koodata, niin käyttäjä voi luoda itselleen erilaisia integraatioita muihin launchereihin tai muuta vastaavaa. Myös pelien muokkaus Galaxyn kirjastossa on tehty mukavaksi: erilaisten kansioiden lisäksi käyttäjä pystyy itse muokkaamaan pelistä näytettävää "kansikuvaa" tai jopa taustakuvaa, jota näytetään itse pelin "pelisivulla". Galaxy 2.0 pyrkii todellakin olemaan avoin ja tarjoamaan käyttäjilleen jopa pieniä säätöjä, joilla voi parantaa omaa kokemustaan launcherissa.

Pelikirjasto näyttää tältä, mutta ulkoasua pystyy muokkaamaan paljon. Pelit saa esim. listattua
pelkkinä niminä ja pikkukuvakkeina, jos haluaa

Galaxy 2.0 on vasta closed betassa, joten toki tällä hetkellä myös ongelmia löytyy. Jotkut pelit saattavat näkyä kirjastossa useampina kappaleina tai eivät kenties näy ollenkaan. Omat pelitiedot launcherin etusivulla esim. juuri pelatuista peleistä ei näytä pitävän paikkaansa ja kaikkea muuta pientä vastaavaa. Lisäksi lähes kaikki ystäviin liittyvät ominaisuudet ovat pois päältä. GOG:n oma ystävälista toki toimii kuten ennenkin, mutta Galaxy 2.0 lupailee jopa kommunikointia omien PSN, Xbox, Steam yms. kavereiden kanssa Galaxyn kautta. Tämä ei ole vielä betassa mahdollista, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Yksittäisten pelien tietojakin pystyy muokkaamaan. Tosin kuten huomataan, niin launchereiden integraation myötä voi peleihin tulla myös väärää tietoa suuren datamäärän myötä

Jos oman digitaalisen pelikirjaston järjestely kansioihin ja kaikenlainen erilainen data omasta pelaamisesta kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tulevaa GOG Galaxy 2.0 -launcheria. Olen ollut innoissani tästä asiasta 2.0 -päivityksen paljastuksesta lähtien, ja nyt kokeilun myötä olen vielä enemmän innoissani. Kyseinen launcher tarjoaa helpotusta oman harrastuksen ylläpitämiseen ja onhan tuo muutenkin todella kätevä tapaus. On myös todettava, että vaikka Galaxy 2.0 on vasta closed betassa, niin se toimii pirun hyvin pienistä ongelmistaan huolimatta. Saa siis nähdä, että minkälaisessa kuosissa kokonainen versio tulee olemaan! Tällä hetkellä täytyy sanoa, että Galaxy 2.0 näyttää vahvasti sellaiselta sovellukselta, joka tulee minulla olemaan jatkuvassa käytössä. Kyseessä on vielä ilmainen sovellus, joten kokeilukaan ei maksa mitään.



Itse pelisivut näyttävät taas tältä. Vasemmalla puolella olevaan activity feediin ilmestyy
ystävien tekemiset sekä esimerkiksi omat saavutukset, trophyt yms.


Kommentit