The Lion's Song (Arvostelu)


  • Kehittäjä: Mi'pu'mi Games GmbH
  • Julkaisija: Mi'pu'mi Games GmbH
  • Julkaisupäivä: 7.7.2016
  • Alustat: PC, Nintendo Switch, Android, iOS
  • Pelattu: PC
  • Ikäraja: PEGI 12
  • Kotisivut

Seikkailulliset Point & Click -pelit olivat kovaa huutoa pari vuosikymmentä sitten, jolloin muun muassa LucasArts ja Sierra loivat pelaajien eteen useita tunnettuja ja loistavia tarinoita. Kyseisen genren pelit ovat huomattavasti vähentyneet ajan kuluessa, mutta aina ajoittain tämän seikkailupeligenren ystävät saavat nauttia kivoista pelirysäyksistä kyseisen genren suhteen, ja nykyisin genre alkaakin jälleen hieman nostamaan päätään muiden pelien seasta. Yksi peligenren nostajista on Mi'pu'mi Games mielenkiintoisella The Lion's Song -pelillään.

The Lion's Song peli on tarinallinen point and click -peli, joka sijoittuu 1900-luvun alkupuolen Itävaltaan Wienin kaupunkiin. Wien tunnetaan kaupunkina, jolla on pitkät perinteet kulttuuri- ja taidemaailmassa. Esimerkiksi pelkästään säveltäjistä Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert ja Schoenberg ovat työskennelleet jossain vaiheessa Wienissä. Kulttuurielämään ja taiteeseen keskittyy myös The Lion's Song, nimittäin pelin neljässä episodissa nähdään neljän eri luovan mielen omaavan henkilön tarinat. Ensimmäisessä keskitytään säveltäjään, toisessa taidemaalariin, kolmannessa matemaatikkoon ja neljännessä episodissa eräs henkilö nitoo kolme aikaisempaa tarinaa yhteen kasaan. Jokaisen tarinan pointtina on taiteelliset ongelmat, joihin kuuluu muun muassa inspiraation löytäminen. Matemaatikon tarinan kohdalla lisää maustetta tuo se, että matemaatikon urasta haaveilee Emma Recniczek niminen nainen, ja pelin tarinan aikakauden historiallisen ja yhteiskunnallisen tilanteen huomioon ottaen matemaattiset alat olivat tuolloin todella miesvaltaisia, oikeastaan lähes pelkästään miehiä. Episodit ovat täten myös tarinoita omien unelmien saavuttamisesta.


The Lion's Song on pelillisesti hyvin helppo point and click -peli. The Lion's Song vaatii vähän nokkeluutta, mutta esimerkiksi pelin tarjoamat "puzzlet" ovat hyvin simppeleitä ja helposti ratkaistavissa, kunhan muistaa käyttää sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Peliä pelatessani mietin jopa sitä, että onko peli liian helppo verrattaessa genren muihin peleihin, enkä nyt puhu 90 -luvun sekopäisistä point and click -aivopähkinöistä. Tulin siihen tulokseen, että The Lion's Songin kohdalla helppous on oikea ratkaisu, koska pelin tarina on sen verran hyvä, että mieluummin keskityn tunnelmoimaan sitä kuin pohtimaan päätäni puhki tarinan viemiseksi eteenpäin. Ottaen vielä huomioon, että pelissä on jonkin verran Telltalemaisia valintoja, jotka hieman muuttavat tarinoiden draaman kaarta, niin pelilliset ratkaisut ovat täten hyvässä sopusoinnussa keskenään. On siis hyvä, että tämän pelin kohdalla keskityttiin enemmän valintoihin ja hahmojen välisiin dialogeihin.


Graafisesti peli on kaunista pikseligrafiikkaa, jonka värimaisema on hyvin beigemäinen, seepiamainen, rusehtava... Miksi tuota nyt voisi tarkemmin kutsuakaan. Graafisesti värimaailma on simppeli, mutta peli on muuten hyvin yksityiskohtainen rakenteeltaan eli maailmaan, ympäristöön ja hahmoihin on nähty paljon vaivaa. Pelin musiikki on myös The Lion's Songin teemaan sopiva, nimittäin pelin musiikin tekoon on palkattu Dynamedion luomaan orkesterimusiikkia. Aina ei musiikki kuitenkaan soi, vaan pelaaja pääsee tunnelmoimaan myös todella paljon pelkästään ympäristön ääniä. Voin kertoa, että esimerkiksi sateen ropinan kuuntelu on yllättävän rauhoittavaa jopa videopelissä.

The Lion's Song tarjoaa kokemuksen, johon moni pelaaja pystyy samaistumaan. Ainakin itse pystyin, ja täten suosittelen peliä varsinkin teille, ketkä tykkäävät taiteesta ja kulttuurista ja kenties harrastaa jotain näihin teemoihin liittyvää asiaa. Peli ei myöskään ole kovin pitkä, nimittäin yksi episodi kestää noin tunnin verran eli koko pelin pituudeksi kehkeytyy noin 4-5 tuntia. The Lion's Song on mukava "välinaposteltava" esimerkiksi pidempien pelien pelaamisen väliin. Tietyllä tasolla olisin jopa toivonut kyseisen pelin olevan vähän pidempi kestoltaan, koska varsinkin viimeinen episodi olisi mielestäni vaatinut vähän enemmän aikaa tarinan rakentamiseen ja se olikin täten pelin heikoin episodi. The Lion's Song on kuitenkin oikein hyvä ja oiva peli, josta pidin hyvin paljon ja peli meneekin omalla kohdalla suosikit -kansioon tarinallisen kokemuksen suhteen siitä huolimatta, ettei peli kuitenkaan tarjoa huikeilla plot twisteillä täytettyä tarinaa. The Lion's Songin kokemuksellinen atmosfääri sen sijaan on aivan omaa luokkaansa. Suosittelen laittamaan pelin nimen korvan taakse muistiin ja pelaamaan The Lion's Songin, jos siihen koituu mahdollisuus.



ARVOSANA

8

POSITIIVISTA

+ Hyvä narratiivinen tarina kulttuuri- ja taidemaailmasta
1900-luvun alusta
+ Peli on vahvasti rakentunut valintojen ja 
dialogin ympärille
+ Pelin atmosfääri on omaa luokkaansa
+ Simppeli peli, jonka pystyy pelaamaan ja kokemaan
kokonaisuudessaan lyhyessä ajassa

NEGATIIVISTA

- Peli olisi voinut olla jonkin verran pidempi 
- Aivopähkinöitä hakeville peli ei välttämättä ole
paras vaihtoehto point & click -genren peleistä



The Lion's Song -julkaisutraileri


Kommentit