Tietoa

"Peliaika on vuodesta 2012 asti pyörinyt blogi, jossa käsitellään suurta ja kasvavaa videopelimaailmaa harrastajan silmin. Blogin puheenaiheina ovat pelit, ajankohtaiset tapahtumat sekä pelimaailmaa kuohuttavat uutiset. Pienenä sivuosiona blogissa toimii myös lautapelit-osio, mutta pääteemana blogissa on kuitenkin virtuaalinen maailma (eli videopelit)".


Näin olen kuvaillut Peliaikaa lyhyesti, jos johonkin on tarvittu sivuston kuvausta. Kuvaus on melko osuva ja antaa mukavan yleiskuvan blogista, mutta silti ilmaan jää leijumaan useita hyvin suuriakin kysymyksiä, esimerkiksi miten blogi on syntynyt, mitä blogissa oikein tapahtuu, mikä on koko homman juttu ja ensinnäkin... eeehh, mikä on Peliaika?

Peliaika oikeastaan syntyi melko sattumalta: Illalla 18. lokakuuta 2012 ajattelin mielenkiinnosta kokeilla, kuinka blogi oikeastaan edes tehdään ja kuinka nämä alustat oikein toimivat. Alussa kirjoittelin peleistä aika laidasta laitaan ja jos katsellaan vanhoja postauksia, niin alkuaikojen Peliaika muistutti hiukan blogipohjaisen wikian alulta. 
Ajan kuluessa aloin kuitenkin pitämään blogin kirjoittelusta enemmän. Mukaan tulivat muun muassa arvostelut ja uutiset. Wikiamainen aloitus alkoi hiljalleen hälvetä kadoksiin. Innostus kasvoi entistä suuremmaksi huomatessani, että blogilla oikeasti on lukijoita: jotkut oikeasti lukevat tekstejäni (eli en suoranaisesti kirjoita tyhjälle).
Blogi kehittyi pikku hiljalleen ja kehittyy edelleen. Jotkut asiat tippuivat pois ja tilalle tuli uutta, ja tekstien sisältö on ajan saatossa parantunut huomattavasti (ainakin omasta mielestäni). Nyt ollaan tilanteessa, jossa blogi on laajimmillaan ja mukana on paljon erilaisia tekstilajeja, jokaiselle jotain.

Tällä hetkellä Peliaika julkaisee arvosteluita, ennakoita, uutisia, blogitekstejä, infoa sekä välillä jotain spesiaaliakin. Blogiteksteissä pohdiskelen subjektiivisesti pelimaailman tapahtumia tai kenties jotain peliä, kun taas esimerkiksi "Ilmestyvät Pelit" tai erilaiset tapahtumien aikataulut edustaa informaatiomaisempaa tekstiä. Ennakoissa kerron mielipiteitäni ja analyysia peleistä, jotka ovat esimerkiksi Beta-vaiheessa, ja arvostelut taas tehdään jo kauppojen hyllyillä olevista peleistä. Peliajan arvostelut painottuvat tekstiin ja pelin analysointiin useasta eri näkökulmasta katsottuna, mutta kuitenkin arvosanat tulevat subjektiivisesti. Vaikka blogissa on melko selkeät rajat siitä, minkälaisia tekstilajeja täällä blogissa julkaistaan, niin mitään ei ole kuitenkaan kiveen hakattu. Kaikenlaista sisältöä voi siis tulla näkyville, kunhan se liittyy jotenkin videopeleihin tai lautapeleihin (sekä se, että onko se sisältö kirjoittajan mielestä sopiva ja julkaisun arvoinen). Peliajalta löytyy myös oma YouTube -kanava sekä Twitch -profiili, mutta ne eivät ole aktiivisessa käytössä. Tilit on kuitenkin varattu, koska ei sitä koskaan tiedä, mitä se tuntematon tulevaisuus tuo tullessaan.

Peliajan kirjoittajana haluan jakaa omia ajatuksia peleistä ja pelaamisen maailmasta. Haluan samalla myös jakaa tietoa, lisäksi haluan teksteistä mahdollisimman selkeitä, joita ymmärtää myös peleihin tutustumattomat henkilöt kuin pelien kanssa pidempään eläneet pelaajat. Tästä yhdistelmästä syntyy laaja kokonaisuus, joten blogista tulee löytymään vaikka minkälaista sisältöä ajan kuluessa. Jos jonkinlainen johtopäätös täytyy tehdä, niin Peliajan on tarkoitus jakaa viihdyttävää, mutta samalla mielenkiintoista ja informaatiorikasta sisältöä kaikille pelaajille, niin uusille tulokkaille kuin hardcore -konkaripelaajille. Tätä tehdään teille, pelaava kansa!

Muutamia kysymyksiä, joihin kirjoittaja törmää niin internetin maailmassa kuin arkielämässä pelaamiseen liittyen:

Mitä pelialustoja omistat?

 • PlayStation (pientä vikaa, ikävä kyllä), PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PS Vita
 • Nintendo Entertainment System (NES), Nintendo DSi Lite
 • PC (Acer Predator G1):
 1. CPU: Intel Core i5 6400
 2. Grafiikkaprosessori: Nvidia GeForce GTX 1070
 3. Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home
 4. Hiiri: Roccat KONE Pure Optical
 5. Näppäimistö: Razer BlackWidow 2014 Nordic Layout
 6. Näyttö: LG Flatron M2380D
 7. Kuulokkeet: SteelSeries Siberia v3 (Käytössä myös PS4:n kanssa)
 8. Ohjain: Xbox One -controller

Mitkä ovat sinun kaikkien aikojen suosikkipelisi ikinä?

Tähän tulee vastaus myöhemmin, kunhan saan tehtyä tänne blogiin Hall Of Fame -sivun. Malttakaa odottaa ;)

Miten saan yhteyttä blogin kirjoittajaan?

Jos tarkoituksena on esimerkiksi vain terveisten tai jonkin hyvin pienen kysymyksen lähettäminen, niin suosittelen Twitteriä (@Peliaika). Kaikki muut mahdolliset yhteydenotot (palautteet, yhteistyöehdotukset, muut kysymykset yms.) sähköpostiosoitteeseen peliaikablogi@gmail.com . Palautetta voi myös lähettää täyttämällä seuraavan kaavakkeen: LINKKI KAAVAKKEESEEN.

Miksi kirjoitat suomeksi, etkä englanniksi?

Hyvä kysymys, nimittäin onhan englanniksi kirjoittaessa tietenkin isommat mahdollisuudet suurempaan lukijakuntaan jopa kansainvälisesti. Englanninkielisiä peliblogeja sekä sivustoja on kuitenkin tuhansittain internetin maailmassa, kun taas suomenkielisiä peliblogeja on noin kourallisen verran. Haluan siis omalla panoksellani olla mukana luomassa peliaiheista sisältöä juuri suomalaisille ja suomea puhuville ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet peleistä enemmän tai vähemmin. Peliajan entinen logo

Nykyinen logo