Viime peli-ilta olikin mielenkiintoinen ainakin omalta osaltani. Peli-illan lautapelinä toimi lautapelejä pelaaville tuttu strategiapeli Risk, joka on saanut uuden ilmeen Metal Gear Solid –tyylillään. Mikä kuulostaisikaan paremmalta henkilölle, joka pitää strategiapeleistä, lauta- ja videopeleistä?
Ennen kuin päästetään Solid Snake kumppaneineen tulilinjalle, niin kyseinen tuote on Alphageek.fi –nettikaupasta, josta löytyy tuotteita peleistä, elokuvista ja klassikkosarjoista. Eli jos sinä etsit peli- tai elokuva-aiheisia keräilytavaroita ja T-paitoja tai jos tarvitset jonkun seurapelin tai videopelin illanistujaisiin niin nokka kohti kyseiseen kauppaan! Käykäähän katsomassa!
Kahden eri armeijan PMC-sotilaita ja yksi Gekko Pohjois-Amerikassa |
Risk on varmasti monelle lautapelien ystävälle tuttu näky. Pelillä on myös aika paljon ikää, kun ensimmäinen versio kyseisestä pelistä julkaistiin vuonna 1957 nimellä ”La Conquête du Monde” (suom. Maailman Valloitus). Kyseisen version suunnitteli ranskalainen elokuvaohjaaja Albert Lamorisse.
Vuonna 2011 Risk sai uutta väriä, kun Hasbro ja Kojima Games päättivät ruveta tekemään yhteistyötä ja tämän seurauksena syntyi uusi Risk Metal Gear Solid –teemalla. Kaikki pelissä näkyvät kuvat ja hahmot ovat Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots –videopelistä. Kyseinen asia on mielestäni hyvä veto, varsinkin kun Guns of Patriotsin aiheena on maailmanlaajuinen konflikti ja Riskin ideana onkin valloittaa vastustajan alueet itselleen. MGS –teema sopii peliin muutenkin erittäin hyvin, paljon paremmin ainakin kuin jokin räiskintäpeli, esimerkiksi vaikka Call of Duty tai Battlefield.
Riskin idea on loppujen lopuksi yksinkertainen: Pelin lautana toimii maailmankartta, jossa jokainen pelaaja hallitsee omia alueitaan. Pelin päätarkoituksena on vallata alueita toiselta pelaajalta noppia käyttäen. Valloittaminen on idealtaan myös helppo: Hyökkääjä että puolustaja heittää noppaa (tai noppia, riippuu hyökkääjien ja puolustajien määrästä) ja se pelaaja, kuka saa isoimman silmäluvun voittaa kyseisen taistelun. Metal Gear Solid –versiossa oli kolmea erilaista versiota Riskistä (jaetaan vaikeustason mukaan) ja itse peli-illassa pelattiin kakkostasolla eli Command Roomilla. Siinä voittoon tarvittiin kolme objektia (saadaan kun pelaaja on tehnyt jonkun saavutuksen, esimerkiksi vallannut kaikki Euroopan alueet jne.) ja pelaajan tulee vielä hallita sitä aluetta, missä oli pelin alusta lähtien oman ryhmän tukikohta. Strategiaa siis piisaa vaikka kuinka paljon.
Strategiamättö alkuasemissa |
Lautapelissä oli myös erikoisuuksia verrattuna tavalliseen Riskiin. Yhtenä hyvänä esimerkkinä toimii Metal Gear Solid –pelaajille tuttu alus Outer Heaven. Kyseinen alus on mukana myös lautapelissä ja sitä vartioi harmaapäiset sotilaat, jotka eivät kuulu kenenkään armeijaan. Jos pelaaja haluaa Outer Heavenin omaan käyttöön, niin joutuu hän napsimaan harmaapäiset sotilaat aluksesta ensin pois. Muut pelaajat pystyvät valloittamaan aluksen myös silloin, jos alus on jonkun toisen pelaajan hallinnassa.
Toinen hyvä esimerkki on Drebin pointsit, joita saa pelin aikana. Kyseisillä pisteillä pystyy ostamaan Taktiikka-kortteja, joiden avulla pelaaja saa käyttöönsä erikoissiirtoja. Pisteillä pystyy myös palkkaamaan uuden Bossin, jos pelin alussa valitsemasi pomo kaatui taistelussa (Pelin Bosseina toimii Solid Snake, Raiden, Liquid Ocelot, Roy Campbell, Big Mama, Vamp, Rat Patrol ja Beauty and the Beast Unit).
Solid Snake on yksi pelin Bosseista |
Outer Heavenissa harmaapäisiä sotilaita |
Ruuhkaa Euroopan ja Aasina rajalla- Mitäköhän siellä tulee tapahtumaan? |
Mikäs se sellainen lautapeli on missä ei noppia ole? |
Kuvat ovat Peliajan itse ottamia
Oeh, itsekkin tätä joskus katselin, mutta ostospäätös jäi kuitenkin tekemättä - lähinnä sen takia, että ei ole kokemusta edes normaalista Riskistä. Keräilytavaran silti kiinnostaa edelleen:)
VastaaPoistaMinun mielestäni Risk on yksi mielenkiintoisimmista lautapeleistä, eli kannattaa kokeilla jos mahdollisuus siihen on :D
Poista