Batman: Arkham Asylum



Rocksteady Studiosin kehittämä Batman: Arkham Asylum on toiminta- ja hiiviskelypeli, joka on julkaistu PS3:lle, Xbox360:lle ja PC:lle. Peli tuli Eurooppaan elokuussa vuonna 2009.


Peli ei liity mihinkään elokuvaan tai sarjakuvaan, vaan peliin on kehitetty aivan oma tarina:

Batman on viemässä Jokeria Arkhamin mielisairaalaan, josta hän oli karannut. Karkuteiden aikana Jokeri oli laittanut Blackgaten vankilan tuleen. Jokeri otettiin vastaan, mutta mielisairaalan aulassa Jokeri pääsee karkuun ja kuristaa lääkärin ja vartijan, jotka olivat viemässä häntä selliin. Jokeria vastassa ovat sähköportit, mutta hän pääsee niistä läpi Harley Quinnin avustuksella. Sen jälkeen Jokeri päästää loput vangit vapaaksi, joista tuleekin pelin tavallisia vihollisia, joita vastaan Batmanin tulee taistella.

Pelin aikana tulee jonkin verran pomotaisteluita. Vastustajina niissä on mm. Bane, Myrkkymuratti ja Killer Croc.

Batman saa myös pelin aikana erilaisia laitteita, joita hän voi käyttää erilaisiin tilanteisiin, esim. batarangilla hän voi tainnuttaa vastustajan pieneksi hetkeksi  tai katkaista naruja.

Batman osaa myös erilaisia taisteluliikkeitä ja comboja, joten jos ei ole paljoa pelannut toimintapelejä, kannattaa harjoitella. Peli sujuu paljon mukavemmin kun tietää mitä tapahtuu mistäkin.

Arkham Asylum pelissä Jokerille on kehitetty omat tasot, jossa voit ohjata Jokeria. Tätä versiota voi ainoastaan pelata PlayStation 3:ella ja se täytyy ladata PlayStation Storesta.

Pelille on tehty jatko-osa nimeltään Batman: Arkham City, joka julkaistiin lokakuussa vuonna 2011.


Pelin traileri:


Kommentit