Folklore (Arvostelu)




Kiinnostaako paranormaalit mysteerit? Siinä tapauksessa Folklore on sinulle suunnattu peli. Game Republicin kehittämä ja Sonyn tuottama seikkailupeli ilmestyi euroopassa vuonna 2007 ja on samalla yksi ensimmäisistä PS3:sen seikkailupelejä.

Tarinan alussa Ellen saa kirjeen hänen äidiltään, jonka on luultu kuolleen kauan aikaa sitten. Ellen lähteekin Doolinin kylään joka sijaitsee Irlannissa. Vanhanaikaisessa kylässä on samaan aikaan skeptinen toimittaja Keats, joka kirjoittaa okkultistisessa roskalehdessä. Keats on kutsuttu tutkimaan sinne salaperäistä hyökkäystä. Kummatkin henkilöt tapaavat toisensa hyvin pian Doolinissa. Pian heille selviää, että Doolinissa on portti rinnakkaismaailmaan, jossa piilee myös vastaus 17 vuotta sitten pikkukylässä tapahtuneeseen mysteeriin...
Molemmat hahmot liikkuvat erilaisissa maailmoissa, joissa he nappaavat siellä olevia folk-olentoja. Nappaamalla olentoja he saavat olennon voimat, joka auttaa mysteerin ratkomisessa.

Pelissä on paljon positiivista, mutta siinä on myös muutama negatiivinen asia;

Ensinnäkin Folkloressa on todella hieno grafiikka, joten sitä jaksaa katsella vaikka kuinka pitkään.
Pelissä on myös todella hienosti käytetty langattoman ohjaimen SIXAXIS-ohjelmaa. Sitä käytetään olentojen voimien nappaamisessa kun niiden punainen sielu tulee näkyviin. Esimerkkinä vaikka  joidenkin folkien voimien nappaamiseen sinun täytyy heiluttaa ohjainta ylös ja alas olennon liikkumisen mukaan. Folkit täytyy kyllä ennen sitä nujertaa.
Folkeja on yli 100, joten niitä saa kerätä paljon. Tämä kerääminen tuo etäisesti mieleen Nintendon Pokémon pelit.
Pelin tarina on myös mielenkiintoinen. Mysteerin jotkut asiat tajuaa jo aika varhaisessa vaiheessa (ehkä), mutta jos haluaa tietää täydellisen vastauksen, täytyy pelata loppuun asti.
Mielenkiintoinen asia pelissä on myös se, että kummallakin hahmolla on oma tarinansa, mutta kuitenkin tarinat liittyvät toisiinsa jollain tavalla.
Kummallakin pelattavalla hahmolla (Ellen ja Keats) on omat taistelutyylinsä. Se olisikin ehkä hiukan tylsää jos kummallakin olisi täsmälleen samanlaiset liikkeet...

Pelin yksi ärsyttävimmistä asioista on varsinkin alussa jatkuvasti olevat lataukset, kun siirrytään paikasta toiseen. Lyhyin pelattava aika latausten välillä oli minulla ainakin 3 sekuntia. Onneksi lataukset vähenevät pelin edetessä. Joitakin voi myös ärsyttää pelin edestakaisin ramppaaminen. Minua se ei haitannut vaikka tuntui siltä että olisi käynyt eräässä talossa jo monet kerrat puolen tunnin sisällä. Pikkuvikojahan nuo ovat.


Peli oli mielenkiintoinen ja saa kouluarvosanaksi hyvän eli 8.

Positiivista:

+ Hieno grafiikka
+ Paljon erilaisia folkeja
+ SIXAXIS on tärkeä osa pelissä
+ Mielenkiintoinen ja jännittävä tarina

Negatiivista:

- Jatkuvat lataukset pelin alussa
- Edestakaisin ramppaaminen voi tuntua saman toistolta

Kommentit

  1. Oi että mä haluaisin niin ostaa tän pelin, mutta en löydä sitä mistään siedettävään hintaan. Suomesta sitä en ainakaan ole löytänyt, eBayssa sitä on mutta kovaan hintaan.
    Mutta hyvä arvostelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Peli on ollut myynnissä melkein 6 vuotta ja hinta on monessa nettikaupassa yli 40 euroa. Mielestäni aika mielenkiintoista että hinta on vieläkin noin korkealla, kun joillakin se laskee vuodessa jo 30 euroa.

      Poista
    2. Todennäköisesti sitä tehtiin vain rajallinen määrä, minkä seurauksena hinta kasvaa nettikaupoissa korkeaksi. Olisi mahtia jos tämä ilmestyisi pleikkarin storeen halvalla hinnalla :D

      Poista
    3. Sekin voi olla mahdollista :)

      Poista

Lähetä kommentti