LittleBigPlanet Karting (Arvostelu)


Mitä tapahtuu, kun Säkkipoju lähtee hurjastelemaan autolla ympäri erilaisia maailmoja? No, vähän kaikenlaista...

LittleBigPlanet Karting on Media Moleculen ja United Front Gamesin kehittämä ajopeli, jonka julkaisijana on toiminut Sony Computer Entertainment. Peli julkaistiin vuonna 2012 ja se on saatavilla vain ja ainoastaan PlayStation 3:lle.

Aikaisemmat kaksi tasohyppely LittleBigPlanetia olivat erittäin hyviä minun sekä monen muun mielestä, niin innolla lähdin myös kokeilemaan kyseisen pelisarjan Karting-peliä. Kun aloitin pelin pelaamisen ja muutama maailma oli pelattu jo läpi niin olin hiukan... pettynyt. Pelin idea, varsinkin tasohyppelymaailman muuttaminen karting-radaksi on kyllä todella hienoa, mutta itse pelituntuma kärsii jostain syystä. Todennäköisesti isoin syy tähän on radoissa "kuoleminen", eli pelissä käytetään ns. asenaattoreita kuten muissakin samankaltaisissa peleissä. Ikävä kyllä LittleBigPlanetissa tämä "kuoleminen" on vain todella tuskallista. 2-3 sekuntia pois pelistä on jo todella rasittavaa, varsinkin kun tekoäly saattaa pommittaa pelaajaa jatkuvasti. Sitten hän huomaakin olevansa viimeinen. Toki näitä erilaisia pommeja pystyy "blokkaamaan", mutta vain kerran, koska siinä käytetään apuna eräänlaiosta asenaattoria. Eikä tämä yksi auta mitään, ainakaan silloin kun olet ensimmäinen ja seitsemän muuta tulee takanasi ja uhkaa Säkkipojusi pehvaa seitsemällä erilaisella ohjuksella. Ei hienoa, sanon minä. Tämänkin asian olisi voinut korjata vaikka jonkinlaisella elämämittarilla tai Mario Kartimaisella pyörähdyksellä.



Ongelmat eivät vielä päädy tähän. Oman Säkkipojusi auton ohjattavuus on todella tönkköä, varsinkin kun tuntuu että radat ovat suunniteltu kevyemmälle autolle, siis sellaiselle, mikä pystyy menemään kaikenmaailman sokkeloita ilman törmäämisiä. Tämmöisellä radalla sitten Säkkipoju pistää tuulemaan raskaammalla autollaan ja törmää heti alkuunsa suoran tien ansoihin, joka on on pistetty täyteen liekkineliöitä ja sähköansoja. Säkkipoju kärsii taas... Koska eihän mikään kangasmainen tai villanen asia tykkää tulesta, vai mitä?

Vaikka LittleBigPlanet Kartingissa on paljon negatiivista, niin löytyy pelistä myös valonpilkahduksia. Omaa autoa saa muokata vaikka kuinka paljon ja samalla myös itse hahmoa ja omaa alusta. Myös vanhoja LittleBigPlanetin pelaajia muistetaan: Jos on pelannut jotain aikaisempaa LBP-peliä, niin pelaaja saa käyttöönsä uuden auton ja puvun.
Vaikka pelin ratoja on hiukan paistettu kuumassa grillissä, niin löytyy sieltä myös positiivista: radat näyttävät LittleBigPlanettimaisilta ja jotkin pelin hahmoista ovat myös ihan hauskoja, kuten paljon leivoksia syönyt rotta ja Avalonin Funky-veli. Pelissä nähdään myös eräänlaisia Boss fighteja, mikä tuntuu kyllä ihan hienolta, koska onhan kyseessä kuitenkin Karting-peli. Toisaalta nämä taistelut olivat todella helppoja.
Myös pelin taistelukentät olivat ihan hauskoja. Tuon kaltaisissa kentissä pitää saada esim. 3 minuutin aikana vihollisiin eniten osumia.



Pelin tarina taas ei kuitenkaan ollut mitään huippuluokkaa: Jälleen kerran mielikuvituksen maailma on vaarassa, kun kaahailevat sieput ovat keränneet aivan liikaa tavaraa, eivätkä he itsekään tiedä, mitä he ovat oikein luomassa... Eli aika tavanomainen LBP -tarina ja epäilen myös, että moni tietää mitä kertoja painottaa tarinan lopussa... Juu, aivan oikein... Jakamista. Jaa mitä tässä Karting-pelissä sitten pystyy jakamaan? No omin käsin tehtyjä ajoratoja tieytysti!



Omien ajoratojen tekeminen onkin oikeastaan se ainoa juttu, millä tämä LBP Karting eroaa muiden joukosta. Omien kenttien tekeminen on hauskaa myös Karting-muodossa, vaikka ehkä tällä kertaa niiden tekemisestä on tehty pikkaisen liian vaikeampaa. Toki oman radan tekeminen on helppoa kuin heinänteko, mutta jos haluaa oikein hienosäätää kenttää, niin monella saattaa mennä sormi suuhun: "Millä näistä työkaluista minä nyt pystyn tekemään sitä ja tätä?". No, kuitenkin omien ratojen tekeminen on ihan hauskaa puuhaa, jos minulta kysytään.

LittleBigPlanet Karting on lyhyesti sanottuna varmasti huippukamaa LBP-huippufanien piireissä, mutta ei välttämättä sitä parasta hupia muille. Vaikka itsekin pidän LittleBigPlanetin maailmoista, niin Karting versio ei ainakaan uponnut minulle. Itse pelailen jatkossa omaa "Karting-suosikkia" Mario Kartia. Ehkä silloin tällöin LBP Kartingiakin... Siis silloin kun tulee mieli luoda uusi rata tai pelata kenties taistelukenttiä. Muuten... jos tämä peli kiinnostaa niin sen saa tällä hetkellä "ilmaiseksi" PS Plussasta! Sieltä minäkin nappasin tämän. Lyhemmittä puheitta, LittleBigPlanet Karting saa arvosanaksi 8-

POSITIIVISTA:

+ Omien ratojen luominen
+ Taistelukentät
+ Pelissä oli hauskoja hahmoja
+ Radat olivat hienon LBP:mäisiä


NEGATIIVISTA:

- Tönkkö ohjaus
- "Kuolemat"
- Radat, jotka ei sovi Säkkipojun autolle
- Asenaattoreiden blokkaus huonolaatuista
- Tarina on jo hiukan kulunut
- Innostuneisuus saattaa muuttua hyvin äkkiä pettymykseksi


Pelin traileri

Pelikuvat on otettu LittleBigPlanet Kartingin omilta nettisivuilta

Kommentit