Mega Man 2



Sininen pommittaja Mega Man omistaa monia kymmeniä erilaisia pelejä aina virallisista spin-offeihin ja fanien tekemiin fanituotoksiin. Tiesitkö, että Mega Man 2 -peli toi lähes kaikkiin näihin peleihin elementtejä, joista Mega Man -pelit tunnetaan?

Mega Man 2 on Capcomin julkaisema ja kehittämä tasohyppelypeli, joka julkaistiin Euroopassa vuonna 1990 (Japanissa peli julkaistiin jouluaattona vuonna 1988). Peli on saatavilla vain Nintendo Entertainment Systemille. Jossain vaiheessa peli oli myös PS Storessa, mutta tällä hetkellä sitä ei voi ostaa sieltä.


                                
Kuten aikaisemmin jo mainitsin, Mega Man 2 toi Mega Man -sarjaan monia erilaisia elementtejä, joista kyseinen pelisarja tunnistetaan. Isoimmat elementit lienevät robottimestarit, joita pelissä on yhteensä kahdeksan kappaletta (aikaisemmin niitä oli kuusi), energiatankit, salasanat ja tietysti kolme apuvälinettä erikoisaseiden ohella. Erikoisaseen saa aina kun voittaa jonkun robottimestarin, eli tämäkin on aika legendaarinen asia Mega Maneissa.


Pelin juoni taas on aika lyhyt ja ytimekäs: Mega Man 2 on suoraa jatkoa ensimmäiselle osalle. Ensimmäisessä osassa Mega Man voitti Dr. Wilyn ja tästähän ei Wily tykkää. Hän päättää kostaa siniselle pommittajalla ja rakentaa kahdeksan uutta robottia, joiden tarkoitus on tuhota kyseinen sankari.
Pelin musiikkia pidetään legendaarisena ja on varmasti tuttu monille NES:llä pelanneille. Musiikki on saavuttanut todella suurta huomiota Mega Man 2:sta, että pelin kappaleista on tehty todella monia erilaisia remixejä ja jopa kokonaisia rock -albumeita. 

Mega Man 2 on myös koko Mega Man -sarjan tunnetuimpia pelejä ja on tämä myös päässyt monessa top-100 listassa puolenvälin paremmalle puolelle. Kyseessä on siis yksi pelimaailman klassikoista, jota moni pelaaja suosittelee varmasti todella lämpimästi.

Kommentit

  1. Oi, Megaman <3
    Sitä tuli lapsena hakattua varmaan satoja tunteja.

    VastaaPoista
  2. Omissa mittareissani Megaman 2 sijoittu vaatimattomasti ykkössijalle aina kun kysytään parasta peliä miltä tahansa pelikoneelta (viimeksi kysyttiin perjantaina). Melkein ainoa kritiikin aihe tässä pelissä on se että parissa kohtaa peliä on pakko olla juuri tietty ase (crash ja bubble) käytössä ja jos kyseiseen aseeseen ei ole energiaa niin pelin eteneminen tyssää siihen. Tuo Megaman -pelien vierailu PS Storessa tosiaan pitää käsittääkseni paikkansa. Muutama vuosi sitten USA:n PS Storessa oli Japanin import -versiot ensimmäisistä Megamaneista ja koska Megamanien pelaaminen ei ole juonen ymmärtämisestä kiinni niin olisihan tuo paketti kelvannut itsellenikin :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo, (lähes) ainahan peleistä löytyy jokin kritiikin aihe :D

      Juu pienen etsinnän jälkeen löytyi jopa trophyt kyseiselle teokselle, joten eiköhän tämä aivan täyttä faktaa ole :D

      Poista

Lähetä kommentti