Vuoden 2014 parhaat pelit (Peliaika-Gaala)



Jälleen kerran yksi vuosi on tulossa päätökseen ja uutta tulossa tilalle. Vaikka tämä vuosi tuntui menevän erittäin nopeasti ohi, niin on tässä samalla tullut muutamia pelejäkin pelattua. Senpä takia (kuten viime vuonnakin) ajattelin kasata tänne tämän kuluneen vuoden omat suosikit erilaisina kunniamainintoina. 
Ensiksi aivan muutaman lyhyen lauseen katsaus tähän vuoteen ja pelitarjontaan. Vuosi 2014 oli mielestäni ihan ok vuosi, tosin hirveän paljon mitään ylitse muiden ponnahtavaa peliä ei tänä vuonna itsellenni tullut. Sinäänsä vuosi oli kyllä harmillinen, mutta toisaalta ensi vuodesta on tulossa vielä kovempi, ainakin kun katselee julkaisuja. Onko se huono juttu, tuskinpa. Onko se huono asia backlogin kannalta, kyllä. Toisin sanoen ensi vuotta odotellen, tätä vuotta muistellen (ainakin niitä hyviä pelejä mitä tuli).
Kriteerit kyseiselle kunniamaininnan saannille on totta kai se, että peli on mielestäni erittäin hyvä ja ansainnut sen, mutta pelin täytyy myös olla tullut tämän vuoden aikana (eli 2014) TAI vaihtoehtoisesti vuoden 2013 loppupuolella. Sitä vanhempia pelejä ei listalle pääse. Pelin täytyy olla myös sellainen, että pelasin sitä ensimmäisen kerran vuonna 2014.

Tänä vuonna verrattuna edelliseen vuoteen mukaan tulee muutama uusi kategoria. Viime vuotiset blogin kunniamaininnat voit katsoa tästä.


Vuoden 2014 Sporttipeli
NHL 15

Kaikesta pienestä kohusta ja muutamista pikkuseikoista huolimatta vuoden sporttipeliksi tuli NHL 15 ja sen uuden sukupolven versio. Vaikka niitä muutamia ongelmia on, ei se kuitenkaan vaikuta siihen että NHL 15 kuitenkin toimii pelillisesti erittäin hyvin ja sitä on hauska pelata. Laukaus suoraan ylämummoon ja poika kotiin (tai kunniamaininta)!

Vuoden 2014 Loikintapeli
Strider

No, Strider pääsi vuoden tasohyppelypeliksi kahdesta syystä. 1) Strider on erittäin hyvä tasohyppely. 2) Omalla kohdalla vuoden tasohyppelyksi ei ollut muita varteenotettavia kilpailijoita Striderille. Tänä vuonna hypelyitä muutenkin tuli pelailtua vähemmin. Kuitenkin, jos hyppelyt kiinnostaa, niin kannattaa kokeilla tätä Capcomin teosta.

Vuoden 2014 Strategiapeli
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Tänä vuonna en kerennyt testaamaan uusinta Civilizationia (joka olisi todennäköisesti ollut vuoden strategia minulle), joten siitä syystä annan strategia-kunniamaininnan Blizzardin korttipeli Hearthstonelle. Hearthstone sisältää monia strategisia elementtejä ja on kaikin puolin erittäin hyvä ja koukuttava peli. Kyseessä on siis ilmaiseksi pelattava peli, joten siitä vain kokeilemaan!


Vuoden 2014 Turpaanmättämispeli
Injustice: Gods Among Us

Kyllä, Injustice on hiukan vanhempi peli, mutta syy miksi kyseinen teos saa vuoden 2014 tappelupeli tittelin on sen uuden sukupolven version takia. Injustice on aivan huikea tappelupeli. Vaikka se ei teknisesti pääse mielessäni Tekkenin ohi, on DC -hahmojen kanssa painiminen erittäin hauskaa ja viihdyttävää. Ja hei, kuinka monessa pelissä (LEGO:jen lisäksi) pystyt mättämään toisia turpaan niin monella omalla suosikkisankarilla (esim. Batman ja Green Arrow) tai suosikkipahiksella (esim. Bane ja Jokeri). Liekö pieni DC-faneus vaikuttanut asiaan, ehkä. Tai sitten ei. Jos kuitenkin Injustice kiinnostaa niin suosittelen nappaamaan sen suoraan Next Gen -konsolille, koska silloin mukaansa saa kaikki DLC-hahmot ja puvut (+ sen saa vielä vähän aikaa ilmaiseksi PS Plus -palvelusta).

Vuoden 2014 RPG-peli
Diablo 3: Reapers of Souls
Vuoden roolipeliksi valikoitui taas Blizzardin Action-RPG peli Diablo 3: Reapers of Souls. Kyseessä on loistavaa seikkalua, väriloistetta synkässä maailmassa sekä loottia ja.... loottia. Onhan se hei tietysti vielä hienoa, kun on juuri äskettäin itse herra vihtahousua näpäytetty kuonoon niin seuraavaksi kohteeksi napata saman tien Kuoleman. No, nämä on näitä. Itse pelasin tämän vielä kaiken lisäksi PS4-konsolilla ja erittäin hyvin toimi, vaikka PC-pelaajien kulttiklassikko onkin. Suosittelen testaamaan (Ja jos jotain kiinnostaa, Demonhunterilla pelailen eniten).

Vuoden 2014 First Person-peli

Täytyy myöntää, en tänä vuonna pelannut yhtään hyvää uutta First Person -peliä. Oikeastaan uusista First Person -peleistä pelasin vain Blacklight: Retribution -FPS peliä ja sille en todellakaan suosi kunniamainintaa, oma vinkkini on: säästä aikaa ja älä kokeile sitä! (ellei sitten kuitenkin kiinnosta, mutta sinua on varoitettu)

Vuoden 2014 Online-peli
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Blizzardin korttipeli nappasi jo toisen kunniamaininnan ja ihan syystä. Ilmaiseksi Online-peliksi Hearthstone on erittäin yllättävän hyvä. Kaiken lisäksi kommunikointi on tehty pelissä järkevästi, toiselle ei pääse huutelemaan suoraan vaan toiselle pelaajalle täytyy lähettää kaverpyyntö ennen sitä. Ainoastaan voit käyttää valmiiksi annettuja lausahduksia, joita hahmosi voi sanoa suustaan. Trollailu saatu näin ollen hyvin kitkettyä pois. Ja onhan tämä muutenkin nyt aivan huikea peli.

Vuoden 2014 Käsikonsolipeli/Älylaite
World Of Tanks: Blitz
Kyllä, kannettavien laitteiden vuoden pelikseni valikoitui World Of Tanksin tabletti-versio. WoT kävi kovaa taistelua Hearthstonen tabletti-version kanssa, mutta WoT vei voiton sen takia, että se yllätti toimivuudeltaan enemmän. Kun HS on kuin luotu tabletille, WoT:ia ei voisi edes kuvitella sille. Mutta kuinka ollakaan, se rullaa erittäin loistavasti! Täydellinen yllätys, joten parhaimman tankkipelin tabletti-versiolle kunniamaininta!

Vuoden 2014 Indie-peli
Papers, Please
Pulmapeli papers. Please on yllättävän koukuttava. Pelissä olet siis kuvitteellisen kommunistivaltion tullivirkailija, jonka tehtävänä on tarkistaa maahantulijan maahantulodokumentit sääntöjen mukaan joko hylkäämällä tai hyväksymällä ne. Erittäin tarkkaa puuhaa ja hauskaa. Suosittelen kokeilemaan. Glory to Arstotzka!

Vuoden 2014 musapeli
Rocksmith: 2014

Oikeaa kitaran soittoa virtuaalisesti, ei ole kuule parempaa tapaa oppia soittamaan kitaraa! Tai no varmaan on, mutta erittäin hyvä tapa kuitenkin kehittää omia soittotaitojaan. Lyhyesti voisi sanoa, että peli muistuttaa Guitar Heroa ja Rock Bandia, mutta sitä soitetaan vain ihka oikealla sähkökitaralla (tai bassolla), samalla oppien kitaran soiton salaisuuksia. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos musiikki ja soittaminen kiinnostaa.

Vuoden 2014 Simulaattori
Euro Truck Simulator 2
Vuoden simulaattoriksi ehdottomasti täytyy valita jo hiukan vanhempi Euro Truck Simulator 2. Kyseisessä pelissä ajellaan rekalla ja samalla fiilistellään katsellen maisemia ja ehkä kuunnellen radiota samalla tai omaa kappalevalikoimaa. Ei paha, ja lisäksi tämä on vielä hauskaa!

Vuoden 2014 toiminnallinen seikkailu
Metal Gear Solid: Ground Zeroes


Vaikka kyseinen MGS aiheutti suuresti negatiivista huutoa pelaajien suusta pelin lyhyyden takia, niin kuitenkin kyseessä on aivan huikea teos. Pelissä riittää aivan oikeasti paljon tekemistä ja puuhailtavaa, kun asiat voi tehdä niin monella eri tavalla. Kun esimerkiksi pelin on vetänyt läpi, niin valikko näyttää vain että peli on suoritettu muutaman prosentin verran. Sitä oikein odottelee sitä "kunnon" uutta MGS:ää, joka pitäisi tulla ensi vuonna. Saa nähdä missä vaiheessa.

Vuoden 2014 paras peli
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstonen valitsin vuoden 2014 peliksi aivan syyllä. Vaikka tähän kohtaan olisi voinut tulla vaikka mikä nimike, niin päädyin HS:ään sen takia, että se aiheutti tänä vuonna suurimman yllätyksen kokonaisuudessaan (ei enää yllättänyt kuitenkaan tabletilla). En odottanut oikein peliltä mitään, mutta kun testasin sitä niin sitten oli menoa. Erittäin toimiva pelimekanismi, free-to-play, hyvä ajankuluttaja, hauskaa pelaamista ja voit pelata nykyään sitä lähes missä vain, paikasta riippumatta (kunhan on netti). Syitä on monia, mutta kyseessä on kova paketti kultaisilla nauhoilla. Lieneekö tämä jo kolmas kerta mutta mainitaan silti uudestaan: suosittelen edes kokeilemaan.



Vuoden kunniamaininnat oli siinä. Mitkä ovat sinun vuoden 2014 pelisi? Niitä voi sitten kommentoida tuonne alas. Tämä vuosi alkaa olemaan paketissa. Sitä saakin alkaa sitten odottelemaan ensi vuoden yllätyksiä ja kovia julkaisuja. Kiitos myös teille, ketkä täällä blogissa jaksavat käydä kurkkimassa kun tänne nyt jotakin joskus sattuu tulemaan. Kiitos ja viettäkäähän hyvät vuoden 2014 viimeiset päivät!












Kommentit